Kedi iniyor mu çıkıyor mu? 5 saniyede fark eden yüksek IQ’lu!

Sadece 5 saniyede fark edenler yüksek IQ’ya sahip: Detayları fark etmekte ne kadar dikkatlisiniz? Sizce resimdeki kedi iniyor mu çıkıyor mu?

Kedi

Yukarıda yer alan görselde sizce kedi aşağı mı iniyor yoksa yukarı mı çıkıyor? Sadece 5 saniyede fark edenler yüksek IQ’ya sahip.

Yanıtlar aşağıda: Verdiğiniz yanıtları not alın ve aşağıdaki cevaplarla kıyaslayın.


Bu sorular sosyal medya kullanıcıları arasında oldukça popüler oldu:

Tekli koltuk nerede?

Tekli koltuk

Görselde çeşitli renklerde yan yana koltuklar bulunuyor ancak bir adet tek kişilik koltuk bulunuyor. Tekli koltuk sizce nerede? (Yanıtlar aşağıda)

Süper Mario merdivenlerde hangi yöne doğru koşuyor?

Yukarı mı aşağı mı? (Yanıtlar aşağıda)

süper mario

Kayıp rakam hangisi?

Kayıp rakam

Dört yapraklı yoncayı bulabildiniz mi?

yonca

Hangi uçak ters yönde uçuyor?

Aşağıdaki haritada uçaklardan bir tanesi test yönde uçuyor. Peki bu karmakarışık havayolu trafiğinde hangi uçağın yolundan saparak ters yönde uçtuğunu bulabilir misiniz?

uçak kedi

Güvercinler arasına gizlenmiş kediyi görebildiniz mi?

güvercin kedi

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre söz konusu karedeki kediyi en erken tespit eden kişinin rekoru 18 saniye.

Bu karede kaç tane ayak görüyorsunuz?

ayaklar bulmaca

Bu resimde kaç tane hayvan var?

hayvan kedi

Farklı görünen kediyi bulabilecek misiniz?

kedi bulmaca

Çiftler arasından farklı olanı bulun

çiftler

Yanıtlar:

■ Dikkatli bakıldığında Süper Mario’nun merdivenlerden aşağı değil yukarı koştuğu fark ediliyor.

süper mario

Fakat, Süper Mario’nun hangi yöne koştuğunu anlamanın kolay olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 1989 yılında yayınlanan çizgi film “Süper Mario Bros. Süper Şov!”dan bir bölüm izleyenleri ikiye böldü. Videonun birkaç saniyesinde, kahramanın merdivenlerden inip inmediğini anlamak oldukça zor.

İlk bakışta, Süper Mario merdivenlerden aşağı koşuyormuş gibi görünüyor. Ama gerçek öyle değil.

mario yanıt

Bir ipucuna ihtiyacınız olursa, ünlü karakterin sol ayağına bakabilirsiniz ya da merdivenlerden aşağı koşarken ayağınızın bu pozisyonda olup olmayacağına kendiniz karar verebilirsiniz.


Kedi aşağı mı iniyor, yukarı mı çıkıyor?

■ Merdivenlerin yapısına bakıldığında kedinin aşağıya indiği açık bir şekilde görülüyor. Merdivenin duvar birleşimindeki gölgeler bu konuda ipucu sunuyor.

kedi yanıt

■ Aşağıdaki bu resimde 13 havyan yer alıyor. Büyük ihtimalle birkaç detayı görememiş olabilirsiniz. Prawn (karides), Bird Head (Kuş kafası), Tortoise (kaplumbağa) gibi detayları görebildiniz mi?

13 hayvan kedi

■ Büyük ihtimalle zorlanmadınız. Eksik olan rakamlar: 11 ve 32

rakam bulma

■ Tekli kanepe işte tam olarak burada:

kanepe nerede

■ İşte resimdeki farklı kedi:

farklı kedi

■ İşte resimdeki farklı çift tam olarak burada:

farklı çift

Resimde dört yapraklı yoncanın bulunduğu yer:

dört yapraklı yonca

Resimdeki gizli kedi tam olarak burada. Çok zor değil ancak dikkat gerektiriyor.

gizli kedi

Resimde çift yönlü olarak ayakları gördüyseniz IQ’nuz yüksek demektir.

ayak iq


Son olarak… Ters yönde giden uçağın yeri:

ters uçak

Zeka oyunu: 15 saniyede iki resim arasındaki 6 farkı bulun


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.