Bitcoin fiyatı 71 bin doları geçerek rekor kırdı!

blockchain

En büyük kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte yüzde 2,3’ten fazla değer kazanarak 71 bin dolara ulaştı.

Kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle 71 bin doların üzerine çıkarak rekor tazeledi.

Analiz şirketi Coinmarketcap’in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 0,7 artarak 2 trilyon 650 milyar doları aştı.


En büyük kripto para birimi Bitcoin, spot Bitcoin ETF’lerine yatırım artışını sürdürmesiyle son 24 saatte yüzde 2,3’ten fazla değer kazandı.

Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici para politikasına yöneleceğine ilişkin beklentiler de Bitcoin’deki artışı destekliyor.

Kasım 2021’de 69 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, bugün TSİ 10.30 itibarıyla 71 bin 50 dolardan işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.

Bitcoin geçen yıl yaklaşık yüzde 157 değer kazanmıştı.

BTC USD
BTC USD yıllık seyir (Grafik: Tradingview)

Ethereum ne durumda?

Analistler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.


Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 0,9 değer kazanarak 3 bin 986 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021’de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak’ta onaylamıştı.

Hafta açılışında %3’ü bulan oranda düşüş gören Bitcoin, 67.000 dolar sınırına kadar geriledikten sonra bu noktadan yeniden destek buldu ve ilerleyen saatlerde alımların devam etmesiyle açılıştaki kayıplarını hızlı şekilde telafi etti.

Bitcoin yeni rekor seviyesine ulaştı

bitcoin yatırımı

Avrupa seansının başlamasıyla yukarı yönlü ivmesini hızlandıran Bitcoin, son saatte 71.298 dolara yükselerek yeni rekorunu kaydetti. Bitcoin’deki yükseliş görünümü halen devam ederken kripto paranın gün içindeki işlemlerde tarihi zirvesini yenilemesi beklenebilir.

Piyasanın geri kalanında ise hafta açılışındaki hızlı satışların etkisi olduğu görülüyor. Piyasa değeri yüksek kripto paralar arasında SOL, XRP, AVAX ve TRX dünden bu yana ekside kalırken LINK ve BNB, %5’in üzerinde değer artışıyla ilk 20’de en çok yükselen altcoin’ler oldu. Ethereum ise son 24 saatlik zaman diliminde pozitif görünümünü korurken an itibarıyla 4.000 dolarlık psikolojik fiyat seviyesini test etmeye başladı.

Voaltilite artışı yüksek miktarda vadeli işlemi tasfiye etti


CoinGlass verilerine göre, son fiyat dalgalanmasıyla birlikte 24 saat içinde toplam 335 milyon doların üzerinde vadeli işlem likide edildi. Açılışta sert bir geri çekilme görülürken tasfiye edilen pozisyonlardan 225 milyon dolara yakın kısmını long (alım) işlemler oluşturdu. Short (satım) pozisyonlarının tasfiye miktarı ise 110 milyon doların üzerinde çıktı. Son saatlerde gelen yükseliş dalgasıyla birlikte ise short pozisyonlardaki tasfiyelerin artmaya başladığı görüldü.

Kripto paraya işlem vergisi geliyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.