Hadi gülümse!

Kimi, hayatı, engebelerle dolu, sırtına dayatılmış ağır bir yük, acı, üzüntü ve kederlerle donatılmış bir yolculuk olarak görür.

Hadi gülümse!

Yaşadığı her günü kendine de başkalarına da zehir eder. Kimi ise hayatı, mucizelerin olduğu, acıların içinde bile güzelliklerin barındığı, karşılaştığı her şeyde keşfedilmesi gereken tatların olduğu bir yolculuk olarak görür. Şayet istediğin mucizelerse hayata bir ışık yakman gerekir. Bunu da önce gülümsemeyle başar.

Hadi gülümse!

Kimi, karşılaştığı çoğu olayda kötümser olup olumsuz düşünür, karamsarlığa kapılır. Evrenin gerçeklerinden olan çekim yasası burada devreye girer ve o kişiye ödülünü sunar. Kötümser olanlar her zaman kötüyü, olumsuzlukları kendine çeker. Kimi ise, olaylara pozitif bakar, o kişi için olay değil kendisinin bakış açısı önemlidir. Karşılaştığı her şeyin iyi tarafını görür, çekim yasası sayesinde bu kişi de iyiye dair olanları kendine çeker ve ödülü her zaman güzellikler olur. Şayet istediğin ödül güzelliklerse olumlu düşünmen gerekir. Bunu da önce gülümsemeyle başar.


Hadi gülümse…

Kimi, karşısına çıkan her zorlukta, engelde daha engelin ne olduğunu bile anlamadan gerilmeye başlayıp oflayıp puflar, çıkan engellere zihninin koyduğu sınırları da ekleyerek yeni engeller koyar durur ve çözülemez hale getirir. Olduğu yerde kalıp hiçbir şey yapamaz hale gelir. Kimi ise, çıkan zorlukları, engelleri; isteğine ulaşması için geçmesi gereken bir fırsat olarak değerlendirir. Zihnini çözüm için yollar aramakla meşgul eder. Şayet istediğin zorlukları aşmaksa bunları basit, çözülmesi kolay, sahte bir tuzak olarak görmen gerekir. Bunu da önce gülümsemeyle başar.

Hadi gülümse…


Kimi, karşısındaki kişilerle asık suratlı, sinirli bir yüz ifadesiyle konuşur ve genel tavrı böyledir. Bu yüzden konuştuğu kişi de ona karşı aynı tavır içine girer. Kimi ise, konuşurken insanlara karşı güler yüzlü, cana yakındır ve aldığı tepki ise elbette ki güler yüz olur. Şayet istediğin karşılık gülümsemeyse bunu ilk sen yapman gerekir.

Hadi gülümse…

Eğer, hayata yaktığın ışığın büyümesini istiyorsan,
Eğer, ödülünün güzellikler olmasını istiyorsan,
Eğer, zorlukları yenip içindeki gücün ortaya çıkmasını istiyorsan,
Eğer, sağlığının yerinde olmasını istiyorsan,
Eğer, insanların sana güler yüzlü olmasını istiyorsan
Hadi gülümse…


Gülümse ki etrafını sevgi ışığı sarsın. Ama tüm bunlar için önce ‘Kendine gülümse!’

Gülümsemekten korkmayıp gülümseyerek gençleşin