Zamanın Akışı Ve Yaşattığı Hisler

Zaman; geçirdiğimiz seneler, aylar, günler, saatler olmak üzere daha bir çok kavramı içine alan kimi zaman durdurmak ya da rüzgar kadar hızlı geçmesini istediğimiz anlarımızdır.

sonbahar

Zamanın Akışı Ve Yaşattığı Hisler

Hep yanı başımızda ona ayak uydurmamızı sabırla bekler. Zamanın akışı herkes için farklıdır. Zaman karşı koymak, yenik düşmektir, bazen kendinle bazen saniyelerle yarışmak, fırsatları değerlendirmek, alışmaktır, kadere inanmaktır.

kumAllah’ın huzuruna yöneliştir vaktinde… Kimi zaman asırlar öncesine yapılan bir yolculuktur, huzurdur, acıdır, tatlıdır, mutluluktur, gözyaşıdır… Çocukların dünyasında: Pamuğa sarılmış fasülye’nin filizlenmesini bekleyiştir. Çocuklarımız büyürken, bizim yıllara meydan okuma isteğimize cevaptır.


Zamanı yöneten araçlardan olmazsa olmazımız saatlerdir. Kum saatleri ise nostaljik bir hava ile ilerletir vakti. Bu zaman aracında süre toplamda aynı olmasına rağmen kumun akışı hızlanıp yavaşlayabilir. Durup uzunca seyreylerken kumların koşarcasına ilerleyişini, yaşamdan kesitler geçer bir bir aklımızdan. Eşref saati ise diğer zamanlara kıyasla en değerli zaman dilimidir. Duanın makbul olduğunun, işlerimizin daha yolunda gittiğinin aşikar bir göstergesidir. Eğer bu zamanı saptayabilirsek şans hep bizimle olacaktır bu da ancak hayattaki deneyimlerimizle mümkündür.

Zaman mevsimlerle de anlatır kendini. İlkbahar ile ağaçların gelin olma  zamanı gelmiştir.

martı zamaninGüneşin sıcak yüzü, günlerin uzunluğuyla ve bereketiyle gülümsetirken, artık zaman bize fazlasıyla yetmektedir Yaz mevsimiyle. Balıkların su yüzüne çıktığı, denizlerin dalgalarıyla coştuğu, neşeli bir mevsimdir.  Vapur yolculuklarında bizlere eşlik etmekten yorulmayan, kulaklarımızda çınlayan nağmeleriyle her şeyi unutturan, boş vermişliğe davetiye çıkaran en doğal terapi yöntemi olan martılar ise yaz mevsiminin simgelerindendir. Küçük bir çocuğa Deniz ve Bulut’un mükemmel arkadaşlığının mavi rengine dönüşmesini anlatmaktır.

Yazın hemen arkasında sarı sonbaharı saklaması da bir o kadar büyüleyicidir. Kurumuş yaprakların çıtırtısının bile ayrı bir güzelliği olan bu ağlamaklı duygusal mevsimin havası, yağmuru, rengi, toprağı ile ezber bozmayan net bir ifadesi vardır.Bu mevsimde deniz gözyaşlarını dışarı akıtır. Zamansa kendisini çok ağırdan alır.


Gecenin sabahı sabırla beklerken, emeğinin karşılığını alması gibi hiçbir çabanız ödülsüz kalmasın!