E haydi alışveriş zamanı!

Zamanın her geçen gün daha da değerli olduğu şu anlarda insanlar saatlerce alışveriş yapmak yerine e-ticaret siteleriyle kısa süre içerisinde ürün alabiliyorlar. Ürün alımları artık o kadar kolaylaştı ki insanlar her aradığını e-ticaret sitelerinden bulabiliyor.

alışveriş-alısveris-internet

 

Ev, arsa, araba derken son 5 yıla damgasını vuran kıyafet ağırlıklı siteler sektörde ciddi bir yapılanma ve beraberinde rekabetçi bir ortam oluşturdu. Hatta birçok büyük marka mağazalarında sattığı aynı ürünü internet sitelerinde daha da indirimli şekilde satışa sunuyor. Kalitesi belli, kalburüstü birçok mağaza internetten satış sayesinde mağaza kirası, personel ödemesi, diğer mağaza giderleri gibi bir takım ödemeden kurtulabiliyorlar.

İnternetten alışveriş:Kadınlar ağırlıkta

online alışveriş İnternetten satış yapan mağazalar, müşterilerini e-alışverişe yönlendirmek için sürekli indirim çeki imkanı sunabiliyor. Kadınların çoğunu alışveriş çılgınlığı ile bağdaştırmış olmamıza rağmen, birçok kadın müşterinin internetten alışveriş yaptığı görülüyor. E-alışveriş öyle bir hal aldı ki artık karşınızdaki markette bulabileceğiniz tüm ürünler online ortamda alıcısını bekliyor. Çeşitliliğin bu kadar çok olduğu, herkesin farklı indirimler yaparak müşteri çekmeye çalıştığı bu altın dönemde müşteri memnuniyeti en üst sıralara kadar yükseldi. Şikayet siteleri özellikle büyük kurumların müşterilere çok hızlı bir şekilde feedback yapmasını sağladı. Facebook, twitter, ınstagram gibi sosyal medya mecraları müşteriler ile satıcıların anında karşı karşıya gelmesini, sorunların çözümünü daha da kısaltarak müşteri memnuniyetini arttırdı. Yine bu gelişim ve değişimlere paralel olarak son 5 yıl içerisinde “sosyal medya uzmanı” şeklinde bir meslek oluştu. Şirketin sosyal medya hesaplarının yönetimi bu kişiler tarafından yürütülmeye başlandı.


alışveriş-internet-kadınlar

Sorunsuz iadeler satışları yükseltiyor

Özellikle büyük kurumların müşterilerin aldığı ve sonrasında beğenmediği ürünler için sorunsuzca ve işi yokuşa sürmeden iade imkanı sağlaması e-ticaretin güvenilir bir ortam içerisinde yürütülmesini sağlıyor. Müşteriler, internetten alacakları ürünleri sorunsuzca değiştirebilecek olmaları sebebiyle rahatça alışveriş yapabiliyor. Türkiye’de internet kullanımının bu kadar yaygınlaşmasıyla beraber evden, cepten ve tabletten internete her an giren insanlar birkaç el hareketiyle online alışveriş yapmanın rahatlığını yaşıyor. Kurumlar da bu müşterilerin ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vererek, müşteri memnuniyeti yaratma konusunda üst sıralara doğru tırmanıyor.

İlgili yazılar

Annelere neden babalardan daha fazla hediye alırız?


Teknolojinin gelişmesi iyi mi kötü mü?

E-Ticaret ve Dijital Girişim Pazarı


Black Friday Steam İndirimleri Ne Zaman Başlıyor?