Skandal bülten: Bombalar bayraklı başörtüsüne talebi artırdı

Türkiye’de bombalar patlarken, terör saldırıları yaşanırken, şehitlerimiz için milli yas ilan edilirken Trend Fest İstanbul tesettür festivali basına gönderdiği bülten ile bayraklı başörtüsü satışlarının arttığından bahsediyor.

Trend Fest İstanbul'dan skandal bülten: Bombalar talebi artırdı

17 – 18 Aralık tarihlerinde Hilton Kozyatağı’nda düzenlenen Trend Fest İstanbul adlı tesettür festivali, bugün Kayseri’de yaşanan hain terör saldırısından sonra, saat 14:18’de basına gönderdiği “Bombalar talebi artırdı… Bayraktan başörtüsü tasarladı” başlıklı bültende, terör olaylarının Türk bayraklı başörtüsü satışlarında talebi artırdığını belirtiyor.

Basın bültenini aynen paylaşıyor, yorumu okurlarımıza bırakıyoruz… İndigo Dergisi


Trend Fest İstanbul Basın bülteni:

Bombalar talebi artırdı… Bayraktan başörtüsü tasarladı

“Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişimi ve son dönemlerde artan bombalı saldırılar milli duyguları güçlendiriyor. Bu tarihten önce Türk bayrağından başörtüsü tasarlayan Mülkesin Kara, el yapımı özel ürününü bugüne kadar 15 müşterisine ulaştırdı. Trend Fest İstanbul 2016 festivali kapsamında stand açan Kara, “Biz bunu daha önce tasarlamıştık ama maalesef son dönemlerde gerçekleşen terör saldırıları milli duyguları daha da güçlendirdi” dedi.


Kozyatağı Hilton’da bugün açılan ve iki gün devam edecek olan Trend Fest 2016 moda festivalinin 60 katılımcısından biri de 22 yıldır ipek boyamacılığı ve eşarp tasarımı yapan Mülkesin Kara. Kendi markası Argite ile fuarın katılımcıları arasında olan Kara, kızı Zeynep Kara ile birlikte çalışıyor. Vual ipek, saten ipek, twil ipek, krep döşin gibi kumaşlarla başörtüsü tasarlayan Kara, her üründen birer tane üretiyor. Tasarladığı eşarpları da kök boya kullanarak yine kendisi boyuyor. Ebru desenli eşarplar da üreten Mülkesin Kara, yılda iki kez tekne açtığını ve İlkbahar ile sonbaharda ebru üretimlerini yaptığını söylüyor. Ebru desenleriyle süslediği eşarplarını ise yurtdışına, daha çok da ABD’ye gönderiyor.

Ravza Kavakçı için bayrak desenli başörtüsü tasarlamış

Ravza Kavakçı için bayrak desenli başörtüsü tasarlamış

Mülkesin Kara’nın ürettiği bayraktan başörtüsünün ise bir hikayesi var. AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı, ablası Merve Kavakçı’nın Meclis’e alınmadığı, oradan sloganlar eşliğinde çıkarıldığında örttüğü başörtüsünün aynısını tasarlaması için Kara’nın kapısını çalmış. Merve Kavakçı’nın başörtüsünün aynısı üretilmiş ve kardeş Kavakçı bu eşarpla Meclis’te yemin etmiş. Daha sonra tekrar bir sipariş veren Ravza Kavakçı için bayrak desenli başörtüsü tasarlanmış ancak Kavakçı son anda bu özel ürünü kullanmaktan vazgeçmiş. Bu olay Mülkesin Kara’ya bir fikir vermiş ve arkasından bayrak desenli başörtülerini üretmeye başlamış. 2016 yılı içerisinde yaklaşık 15 başörtüsü ürettiğini ve her birini özel sipariş üzerine yaptığını söylüyor Mülkesin Kara.

15 Temmuz ve bombalı saldırılar talebi artırdı


Bayrak modelli eşarplarımızı 15 Temmuz tarihinden önce üretmiştik biz. Hem bu hain darbe girişimi hem de son günlerde yaşanan terör saldırıları vatandaşlarımızdaki milli duyguları harekete geçirdi. Daha çok talep gelmeye başladı” sözleriyle yaptığı üretimi anlatan Kara, eşarplarını tivil ipekten tasarlıyor. Diğer ürünlerde kullandığı kök boyayı bayrak desenli eşarplarda da kullanıyor. 120 Türk Lirası olan eşarpların fiyatı festivale özel olarak 90 Türk Lirası’na düşürülmüş.”

2016 yılında Türkiye’de 26 terör saldırısı oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.