Ak Parti’li belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür?

Gaziantep’in AK Parti’li Şahinbey Belediyesi’nin “Aile Saadeti” isimli yeni kitabı kadının erkek tarafından nasıl dövüleceğinin tarihini veriyor.

Gaziantep'in AK Parti'li Şahinbey Belediyesi'nin dağıttığı Aile Saadeti isimli kitap, kocaya kadının nasıl dövüleceğine dair öğütlerde bulunuyor.

Odatv‘den Barış Terkoğlu‘nun haberine göre Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde nikahlanan çiftleri kutlamak için hediye edilen “Aile Saadeti” kitabında kadına yönelik şiddet konusunda teşvik edici birçok bilgi yer alıyor. Muhammed Saki Erol tarafından yazılan kitap, yeni evlenen çiftlere dağıtılan çantadan Kuran, seccade, tespih ve takkeyle birlikte çıkıyor.

Barış Terkoğlu kitaptaki sayfaları şöyle aktardı:


Eşlere, daha doğrusu erkeklere, “hanım”larına nasıl davranılacağını anlatıyor. İşte dananın kuyruğu da burada kopuyor. Çünkü kitap, artık İslamcılardan duymaya alıştığımız haliyle kadının eve kapatılmasının ötesine geçiyor. Kadına dayağı savunurken, kadınların nasıl dövüleceğini de ayrıntılarıyla anlatıyor.

Kitaba göre “haddini aşmış” kadın, “ıslah edilmek” için önce öğüt verilir, ardından yatakta yalnız bırakmak gibi fiili tavırlarla yola getirmeye çalışılır. Artık bunlarla uslanmayan kadın ise dövülür.

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

Kitapta şu ifadeler yer alıyor:

“Bu da fayda sağlamaz ise demek ki kadın yuvasının değil keyfinin derdindedir. Ona başka bir ilaç gerekmektedir. Bu azgın kadını boşayıp yuvayı dağıtmadan önce evin içinde ıslah etmek için kocaya tavsiye edilen bu ilaç onu korkutmak ve usulüne uygun dövmektir. Bu safhada kadını döverek cezalandırma, çok hassas bir iştir. Bu, ağır bir hastaya yan tesiri çok olan bir ilacı vermeye benzer.”

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

Kitap buradan sonra dövme usullerine geçiyor:

-Sopa, demir gibi tehlikeli bir alet kullanılmayacak.

-Dövme halkın içinde değil, gizli ve kendi evinde olacak.

-Kadın dövülüp, kapı dışarı atılmayacak.

-Kadını dövdüğünü kimseye söylemeyecek.


-Dövme ve kavga sürekli olmayacak.”

Liste devam ediyor…

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

KADIN ERKEĞİ DÖVEBİLİR Mİ?

Peki kitaba göre dayağın ölçüsü nedir?

Onu da yazar şöyle anlatıyor:

-Yüze, göze, kafaya, karın boşluğuna, edep yerine vurulmayacak.

-Hiçbir organ zedelenmeyecek, saç baş yolunmayacak.

-Kadına lanet okunup küfürlü sözler söylenmeyecek.

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

Peki, İslam dayağa izin veriyor mu?

Yazar şöyle cevap veriyor:

“Dinimiz yoldan çıkmış, çevresine zararlı hale gelmiş nefislerin ıslahı için ilaç ve tedavi hükmünde dayakla cezalandırmayı meşru görmektedir. Tabii ki usulüne göre ve hukukuna riayet etmek şartıyla. İşin aslı: Dayak iki türlüdür. Biri zulüm, diğeri lazımdır. Lazım olan dayak ilaçtır…”

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

Kitapta gerektiğinde dayakla ıslah olan kadınların yaşam alanı “tedavi, eğitim, hizmet ve zaruri ihtiyaç durumları hariç, kadın evinin dışında olmamalıdır” ifadeleriyle özetleniyor.

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

Peki, bir erkek yoldan çıkarsa, ıslah etmek için dövülebilir mi?


Kitap şöyle yanıt veriyor: “Kadının, elinden ekmek yediği kimseye el kaldırması doğru değildir. Bunun için dinimizde, dayağı hak eden kocayı dövme işi kadına verilmemiştir.”

Ak Partili belediyeden yeni kitap: Kadın nasıl dövülür? aile saadeti

Şahinbey Belediyesi’nden skandal kitap: Kadın ve Aile İlmihali

Kütahya Belediyesi’nden skandal kitap: Evlilik ve Aile Hayatı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.