Ayşe Tolga: Kıyametin içinden geçiyoruz ama ilacı yine bizde!

Hayat amacım insanları mutlu etmek diyen Ayşe Tolga, günümüz dünyasında iyi hissetmenin, depresyona girip avuç avuç ilaç kullanmak yerine bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak mutlu olmanın yollarını kadim bilgilerden yararlanarak anlatıyor.

Ayşe Tolga: Kıyametin içinden geçiyoruz ama ilacı yine bizde!

Sosyal medyada yarım milyon kişi tarafından takip edilen, kitapları tekrar tekrar basılan Tolga katıldığı Akra Talks’ta; iyiliği yayabilmek için sosyal medyada kendimi bir medya patronu gibi kurguladım diyor.

Dünyanın değil insanların iyileşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Tolga, genç yaşta, kariyerinin zirvesindeyken babasını kaybetmesi sonucu çıktığı içsel yolculukta bulduğu hayat amacını ve bunu herkesle paylaşma isteğini anlattı.


Aynı dönemde aromaterapi okumak üzere Londra’ya giden Tolga, Çin tıbbını prensip alan anatomi, farmokolji, organik kimya, masaj terapilerini de kapsayan bir eğitim almış.

Ayşe Tolga: “Hep ben kimim sorusunu sordum kendime”

Genç yaşta yıldız bir oyuncuyken her şeyi bırakıp kariyerine bambaşka bir yol çizmeye karar veren Ayşe Tolga, kendisini bugüne kadar getiren manevi yolculuğundaki köşe taşlarını anlatarak başladı konuşmasına:

Sağlıklı yaşama ilgim hastalıklarla tanışmamla başladı. Babam kansere yakalandı, 5 sene boyunca tüm aile, ağır bir hastalığı hem hasta hem hasta bakan tarafında deneyimlemek zorunda kaldık. 25 yaşımda babamı kaybettim. O süreç bana çok eğitici geldi. Kariyerimin tepesindeyken evimi kapattım, sırt çantamı aldım ve kapı kapı dolaşıp; “Bana beni anlat, kimim ben” diye sordum. Kişisel gelişim kurslarına gitmeye başladım çünkü çok acı çekiyordum. Bu benim için bir dönüşüm hikayesinin başlangıcı oldu.

​Ayşe Tolga: "Kıyametin içinden geçiyoruz ama ilacı yine bizde"

Ayşe Tolga: “Önce kendimi iyileştirmeye başladım”

Çıktığım bu içsel yolculukta, karanlıkları aydınlatıp ben kimim sorusunun cevabını buldukça özgürleştiğimi, hayat amacımı bulduğumu hissettim. Çünkü hiç birimiz buraya ölmek için gelmiyoruz. Ben de bir hayat amacım olduğunu fark ettim; insanları mutlu etmek. Bütün canlılarla, evrendeki her şeyle ilgili derin bir sorumluluk duygusu içindeyim. Yapabileceğim bir şey varsa yapmalıyım, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeliyim diye düşünüyorum.

“Sahtekarların ortasında yere sağlam basan işler yapmak istedim”

Bir sürü spiritüel yalancı ve sahtekarın ortasında, şifayla ilgileniyorsam bilimi, tıbbı yanına alan, ayakları yere basan bir şey yapmak istedim. Ölçebilir ve şifası gerçek olan, kişilerin karşılığını görebileceği şeyler getirmekti amacım. Londra’da Klinik Aromaterapi okudum. İlginç bir bilgi de vereyim dünyada aroma terapinin sağlık sigortası kapsamında olduğu sadece üç ülke var. Yeni Zelanda, Avusturalya ve İngiltere… Darısı daha çok ülkenin ve Türkiye’nin başına.


“İnsanın kendini dünyanın efendisi olarak görmesi kibirdir”

Modern farmokoloji’nin kökeni bitkilerdir. İnsanın kendini dünyanın efendisi olarak görmesi, kibirdir. Bence batı tıbbındaki bazılarının üstten bakan yaklaşımı da biraz bu kibrin sonucu. Çünkü sonuç olarak insan dediğimiz varlık binlerce sene önce mağara döneminde yaralandığında doğa, bitkiler onu şefkatle sardı. Birdenbire sana bütün şifayı, kaynakları veren, cömertçe sunan ve bugüne kadar yaşamanı sağlayan bu sistemden üstün olduğunu ya da seninkinin daha iyi olduğunu düşündürten şey ne? Ben onu bilemiyorum açıkçası.

Ayşe Tolga: “İlaç kullanmak hastalıkları halının altına süpürür, sorunu çözmez”

Biz kişinin geçmeyen baş ağrısının nedeninin sadece bir ağrı kesiciyle giderilemeyeceğini düşünüyoruz, ilaç kullanmak tembel temizlikçilerin yaptığı iş gibidir. Halının altına bütün pislikleri süpürür, orada unutursun. Biz halının altında unutulan sorunları çözüyoruz. Keza alerjiler, depresyon ya da size hastalık olarak sunulan pek çok şey de hastalık değil. Ortada hastalık yok, ne var? Hasta, yani o hastalık semptomlarını gösteren kişi var bizim için. Bize şikayetiyle geldiğinde, ruhsal, bedensel ve fiziksel olarak bütün izlerini sürüyoruz.

Batı tıbbına kesinlikle karşı değilim. Akut semptomların giderilmesinde ya da kanser gibi çok ciddi hastalıkların tedavisini batı tıbbına borçluyuz. Günümüzde insanlık bu kadar yüksek popülasyona sahipse bu batı tıbbı sayesindedir.

Ayşe Tolga kimdir
Ayşe Tolga

“Daha fazla ışığa ve enerjiye ihtiyacımız var”

Negatiflikten uzak durmak gerekiyor. Dünyadaki , karanlığı, kötülüğü dile getirerek çalışan aktivistler var. Bir kadın olarak algı yönetiminde daha fazla ışığa ve pozitif söyleme ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü yargılamak, korku enerjisini ortaya çıkartıyor, insanı kötü enerjiye itiyor.

Yaşanan olumsuzlukları acıları kendimce dile getiriyorum ama hiçbir zaman saldırgan, öfkeli bir dil kullanmıyorum. Günümüzde kıyameti yaşıyoruz, içinden geçiyoruz, farkında mısınız bilmiyorum. Bizlerin daha sağlam olması gerekiyor. Kıyamet denen şey de insanların birbirine yaptığı şey. Güçlüler her zaman ayakta kalacak ve yaşamaya devam edecek, kendimizi bütünsel olarak güçlendirmeliyiz.

Ayşe Tolga: “Nefes almayı, su içmeyi, uykuyu unuttuk”


Vücudun temel ihtiyaçlarını unuttuk; nefes almak, su içmek, aç kalmamak ve uyku uyumak diyen Tolga; “Nefes dediğimiz şey bizi hayata bağlayan en hayati şey. Nefes aldığımızda hayata bağlanıyoruz, çünkü organlarımıza oksijen gidiyor. Depresyona girip avuç avuç antidepresan içiyorlar mutlu olmak için. Ama ben diyorum ki gerçekten buna hiç gerek yok. Çok basit bir yöntemi var bunun. Doğru nefes almak. Her nefes alıp verdiğimde Allah’ın huzurundayım, bu benim için çok değerli.

 

Aret Vartanyan: Kişisel gelişim değil, kişisel dönüşüm!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.