Ana odaklanmak nedir? Ne yapmalı?

Hep bir hırs içerisindeyiz. Hep daha iyi için uğraşırken kaybettiklerimizin farkında bile değiliz. Bugün neler oluyor? Bunun cevabı kimsede yok. Geçmişte bunlar oldu. Yarın neler olacak sürekli kafamızda dönüp duruyor.

Ana odaklanmak için ne yapmalı?

Ana odaklanmak için ne yapmalı?

Anı yakalamak yaşamak pek de bizi ilgilendirmiyor. Hep koşuştururken çevremizde olanlar farkına varamadığımız bir sürü şey akıp gidiyor. Belki olanların farkına varsak yarını bugünden garantiye alacağız bile. Hep aynı örneği veririm. Yolda 50 km hız ile giderken mi yoksa 150 km hız ile giderken mi etrafta ne var ne yok farkına varabilirsiniz? Tabi ki 50 km ile giderken hem etrafın farkına varırsınız; ani fren yapsanız bile durmak kolay olur. İşte hayat da böyledir.

Sakin yavaş ve emin adımlarla yolunuza devam ederseniz bütün yaşananların farkına varabilirsiniz. Yaşadıklarınız iyi ya da kötü fark etmez. Önemli olan fark etmek kendiniz için en önemli dersi çıkarmak, hayatın kalan yerine buradan devam etmektir. Sakin olun ve gelen mesajların farkına varın. Ana odaklanın.



Sahip olduklarınıza odaklanın. Sahip olduğunuz suya, o güne özgü olsa bile karnınızın tok olduğuna, hatta alabildiğiniz nefese odaklanın. Kuşların sesini duyun. Sabah erkenden kuşların gökyüzünde dans etmelerini izleyin… Her şey sizde. Fark edin. Durun ve dinleyin. Bugünü yaşayın…

Anı yaşamak ve anda kalabilmek için 5 püf nokta