AKP halka doğru söylemiyor!

Ekonomik şişirmelerle halkı uyandırmamaya çalışan AKP iktidarı toplumu kandırıyor. TUİK ve çeşitli kurumlarla halkın dinamik tepsini soğutmaya çalışıyor…

AKP halka doğru söylemiyor!

AKP halka doğru söylemiyor!

Siz memnun musunuz bu iktidardan bilmiyorum ama gerçeği söylemek gerekirse ben memnun değilim…

AKP iktidarının şu 17 yılına bakıldığında ilk dönemi için reformist bir politika izlediğini iddia edenler oldu. Evet… Belki kabul edilebilir. O dönem Kemal Derviş’in ekonomi politikasını uygulayan AKP’nin, 2007 yılına kadar ekonomide bir toparlanma sürecini ülkeye yaşattığını söylemek mümkün olabilir.


O dönemlerde Abdüllatif Şener, Ali Babacan ve daha sonra İngiltere’den transfer Mehmet Şimşek ile ekonomi bir nebze hareketlendirildi diyebiliriz.

Daha sonra ekonominin dümenini tamamen devralan ve düşüncesi doğrultusunda yön veren o günkü başbakan bugünkü Cumhurbaşkanı (Başkan) Erdoğan ile ekonomi gittikçe zayıfladı.

Krizin, adım adım geldiğini Babacan ve Şimşek açıkça söylüyordu. Ancak bu açıklamalar dikkate alınmadı ve daha sonra “sıcak para” ve betona indirgenmiş inşaat ekonomisi çatırdayınca maalesef gelinen son nokta kriz oldu.

Şunu ifade etmek gerekir ki; ülke ekonomik olarak Afrika ülkeleriyle kıyaslanan bir noktaya geldi. Ülke para birimi “TL” birçok ülkede dikkate alınmayan bir para birimi. Önceleri Türk vatandaşı alışveriş için Bulgaristan’a giderken bugün ne yazık ki Bulgar, Yunan vatandaşları Edirne’ye gelip alışveriş yapıp geri dönüyor. Türk parası, böylece AKP ile tam manasıyla değersizleşti.


AKP’li bir siyasetçiye güven duyulmaması gibi artık çeşitli sivil işçi örgütlenmelerine de güven duyulmaması gerekir. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Türk İş Başkanı Ergün Atalay’ın açık kalan mikrofonu, işçi başkanı ve devletin daha doğrusu hükumet temsilcisi arasında geçen bir konuşma her şeyi gözler önüne seriyordu.

AKP halkı kandırıyor!

AKP döneminde (argo bir tabir olacak) israfın dibine vuruldu. Bu israfın devede kulak kısmını yani çok küçük bir kısmını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gözler önüne serdi. Onlarca aracı halkın önüne koydu. Dini cemaat ve vakıflara tahsis edilen araçlar israfın ne boyutta olduğunu gösterdi.

Bu israf sadece belediyede olan kısım. Bakanlıklardaki israf bunun mislidir. Bakanlıklarda olan israfı ne zaman göreceğiz peki? AKP iktidardan düştüğü zaman. O zaman çok daha net bir şekilde AKP döneminde yaşanan ekonomik israfı toplum olarak yaşayıp göreceğiz.

Maliye Bakanının ekonomideki balon büyüme açıklamaları gerçeği yansıtmadığı gibi halkı da artık saf yerine koyar boyuta gelmiştir. Tünelin ışığını sadece kendi ve çevresi gören bakan, halkın ‘kral çıplak’ demesini arzu etmiyor.


Maddi sıkıntılardan intihar eden bir milletin bireylerinin olduğu bir toplumda, siyasi erk de bu halkı kandırarak bu kadar rahat at koşturamamalıdır!..

Yüzde 22 yeniden değerlenme konusunda geri adım sinyali


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…