Güleda’yı öldüren erkek arkadaşının paylaşımları kan dondurdu!

Güleda henüz 19 yaşındaydı. Isparta’da okuyan Güleda’nın Muğla’dan gelen erkek arkadaşı önce onun boğazını sıktı sonra bıçaklayarak öldürdü. Cani katil Zafer Pehlivan’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar ise kan dondurdu.

güleda cankel cinayeti erkek arkadaşı zafer pehlivan bitti

Adalet adına iyi haber beklerken kötü haber bu kez Isparta’dan geldi. Güleda daha 19 yaşındaydı. Isparta’da okuyan Güleda’nın Muğla’dan gelen erkek arkadaşı önce onun boğazını sıktı sonra bıçaklayarak öldürdü. Cani katil Zafer Pehlivan’ın sosyal medya hesabı ise kan dondurdu.

Güleda’yı öldüren Zafer Pehlivan’ın kan donduran sosyal medya paylaşımları:

Güleda'yı öldüren Zafer Pehlivan'ın kan donduran sosyal medya paylaşımları:

Profilinde iliştirdiği “Ömrü kısa sevgisi sonsuz kelebeğim.” yazısı yetmiyormuş gibi bir de yaptığı vahşeti ölümsüzleştirmek için aşağıda ki fotoğrafı paylaşmış.


zafer pehlivan güleda cankel

Şimdi ne diyecek bu cani. “Çok seviyordum hakim bey/hakim hanım mı?” diyecek. Ne kadar tutkulu sevdiğinden, aşırı sevgisine bağlı kıskançlığından mı bahsedecek? “Aslında hiç öyle bir niyetim yoktu hakaret etti, erkekliğime laf etti dayanamadım.” mı diyecek?

Yok artık mı diyorsunuz? Peki tüm bunları yaşamadık mı?

Tüm bunlar mahkeme salonlarında dile getirilmedi mi? Buna bağlı olarak indirim almadı mı katiller? Daha iki gün evvel defalarca kez bıçaklanan kadınla ilgili hakim “Öldürmek isteseydi daha derine saplardı.” demedi mi?


İlk kez bu ülkede insanlar Özgecan öldürüldüğünde birlik olup çıkmadı mı sokaklara? “Özgecan son olsun” diye haykırmadık mı? İstanbul sözleşmesi, ondan sonra çıkmadı mı? Peki Özgecan’dan sonra kaç kadın öldürüldü? Peki neden? Çünkü kadınları korumak için çıkartılan İstanbul Sözleşmesi, inatla uygulanmadan rafta bekliyor! Peki sorum uygulayıcılara: İstanbul sözleşmesinin uygulanması için daha kaç kadın ölmeli?

Ecem Balcı cinayeti

Bugün, Kocaeli’nde Ecem’in davası var. Ecem, annesinin erkek arkadaşı tarafından katledildiğinde daha 17 yaşındaydı. Katil zanlısı her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıp sonra suçsuzluğundan bahsetti. Bugün inşallah karar duruşması var.

Kübra Aşkın cinayeti

Bir diğer dava Mersin’de. Kübra Aşkın; eski kocası tarafından katledildiğinde 36 yaşındaydı. Kübra öğretmeni, 14 Şubat sevgililer gününde aracıyla takip eden eski koca, önce kaza yapmasına sebep oldu, sonra defalarca kurşun yağdırdı. Şimdi ailesi adliye koridorlarında adalet arıyor.


En acısı ne ama biliyor musunuz? Bunlar sadece 2 kadın haberi! Bilmediğimiz duymadığımız binlerce kadın daha var. Öldürülen, ölüm korkusuyla yaşayan yada tüm bunları ben yazarken siz okurken ölümle uç uca gelen kadınlar.

TCK kapsamında istismar ve ihmal suçu nedir?


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.