National Geographic: 2020’de mutlaka görmeniz gereken 12 yer

National Geographic, 2020 yılında mutlaka görmeniz gereken yerleri listeledi. Listede dünyanın dört bir yanından doğal ve kültürel zenginlikleriyle görmeye değer en güzel destinasyonlar yer alıyor.

National Geographic: 2020 mutlaka görmeniz gereken yerler
National Geographic: 2020’de mutlaka görmeniz gereken 12 yer

National Geographic: 2020’de mutlaka görmeniz gereken 12 yer

National Geographic: 2020’de mutlaka görmeniz gereken yerler listesi… Her ilgi alanından gezginler için farklı seçenekler sunan liste; doğa severler, şehir hayatı meraklıları, farklı kültürleri tanımak isteyenler ve yeni maceralara doyamayanlar için dört ana kategoriye ayrılmış.

Zakouma Milli Parkı, Çad

Zakouma Milli Parkı, Çad
Zakouma Milli Parkı, Çad

Vahşi hayatı yakından gözlemleyebileceğiniz bu park, Sahra Çölü’nün güneyinde yer alıyor. Bufaloları, gergedanları ve zürafaları doğal alanlarında görebileceğimiz bu bölgede, avlanmaya karşı alınan ciddi önlemler sayesinde son on yıldır ilk kez fil nüfusundaki artış da dikkat çekiyor.


Tohoku, Japonya

Tohoku, Japonya
Tohoku, Japonya

Japonya’nın bu yöresi doğal coğrafi güzellikleri kadar, sert geçen kış mevsimiyle de tanınıyor. 2020 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Tokyo’dan Tohoku’ya ulaşım trenle üç saatten az sürüyor.

Tazmanya, Avustralya

Tazmanya, Avustralya
Tazmanya, Avustralya

Avustralya’nın en popüler turistik merkezlerinden olan Tazmanya adası, zengin kültürü ve doğasıyla öne çıkıyor. Adada kıyı şeridi boyunca uzanan güzel sahiller ve birkaç saatlik mesafede yürüyüşe çıkabileceğiniz dağlar bulunuyor. Başkent Hobart’ta sanatı ve mimariyi buluşturan Museum of Old and New Art (MONA) müzesine uğrayabilirsiniz. Müzede aynı zamanda ödüllü bir restoran da bulunuyor.

Büyük Kanyon, Arizona, ABD

Büyük Kanyon, Arizona, ABD
Büyük Kanyon, Arizona, ABD

Amerika ve dünyanın en ünlü doğal parklarından biri olan Büyük Kanyon’da, aşınmanın getirdiği eşsiz bir renk ahengi sizi bekliyor.

Kanarya Adaları, İspanya

Kanarya Adaları, İspanya
Kanarya Adaları, İspanya

İki büyük ada grubundan oluşan ve Kuzey Afrika’nın Atlantik açıklarında bulunan Kanarya Adaları, turistleri cezbeden bir diğer destinasyon. Volkanik oluşu sebebiyle zengin olan toprağında muz, kahve ve hurma yetiştiriliyor.

Mavi İz Milli Parkı, Macaristan

Mavi İz Milli Parkı, Macaristan
Mavi İz Milli Parkı, Macaristan

Dünyanın dört bir yanından arazi yürüyüşü yapmaya gelen maceracıların uğrak yeri olan Mavi İz (Blue Trail), 1979’da çekilen bir belgesel ile üne kavuştu.


Bialowieza Ormanı, Belarus/Polonya

Bialowieza Ormanı, Belarus/Polonya
Bialowieza Ormanı, Belarus/Polonya

1400 kilometrekarelik bir alana yayılan Bialowieza Ormanı, Polonya ve Belarus sınırında yer alıyor. Bu doğa harikası orman, Nat Geo tarafından Avrupa’nın el değmemiş son yabani noktalarından biri olarak değerlendirilmekte.

Mostar, Bosna Hersek

Mostar, Bosna Hersek National Geographic: 2020'de mutlaka görmeniz gereken 12 yer
Mostar, Bosna Hersek

Adını 1566 yılında Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından yapılan köprüden alan Mostar, arnavut kaldırımları ve eski taş binalarıyla ünlüdür.

Neretva Nehri’ne yukarıdan bakan ve yüzyıllar boyunca Bosna’da hoşgörü ve kültürel çeşitliliğin sembolü olan Stari Most (Tarihi Köprü) 1993’te Boşnak-Hırvat Savaşı sırasında Hırvatlar tarafından yıkıldıktan sonra, 2004’te yeniden inşa edilerek UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edildi.

Telč, Çek Cumhuriyeti

Telč, Çek Cumhuriyeti
Telč, Çek Cumhuriyeti

1530’da büyük bir yangında zarar gören ve yeniden inşa edilen bu Çek Cumhuriyeti kentinin tarihi şehir merkezi de UNESCO Dünya Mirasları arasında bulunuyor. Turistlerin en çok ilgisini çeken noktalardan biri olan şehrin kalesi de Rönesans dokunuşları barındırıyor.

Abu Simbel, Mısır

Abu Simbel, Mısır National Geographic: 2020'de mutlaka görmeniz gereken 12 yer
Abu Simbel, Mısır

Abu Simbel, arkeolojik bir gezi hedefliyorsanız gitmek isteyebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Bu destinasyonda II. Ramses tarafından inşa edilen iki tapınak bulunmakta. Tanrılara ve tanrıçalara adanan bu tapınaklardan en ünlüsünün girişinde ise dört firavun heykeli yer almaktadır.

Maya Biyosferi Rezervi, Guatemala

Maya Biyosferi Rezervi, Guatemala
Maya Biyosferi Rezervi, Guatemala

2018 öncesinde Güney Meksika’dan, Guatemala ve Belize’ye uzandığına inanılan Maya uygarlığının sınırları, bu tarihte keşfedilen 60 bin yeni yapı ile aslında çok daha büyük bir alana yayılan zengin bir medeniyet ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Göbekli Tepe, Şanlıurfa

Göbekli Tepe, Şanlıurfa National Geographic: 2020'de mutlaka görmeniz gereken 12 yer
Göbekli Tepe, Şanlıurfa

UNESCO Dünya Miras Listesi‘nde yer alan ve 11 bin yaşındaki dünyanın en eski tapınağı Göbekli Tepe, Stonehenge‘den 6 bin yıl öncesine uzanan geçmişiyle medeniyet tarihini baştan yazıyor.

Black Friday – Efsane Cuma indirimleri: Hangi mağazalarda indirim var?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.