ABD corona tedbirleri: Yetişkinlere 1000 dolar, çocuklara 500 dolar nakit

ABD corona tedbirleri: Amerikan Hazine Bakanı Mnuchin, yetişkinlere 1000 dolar, çocuklara da 500 dolarlık nakit destek sağlayacaklarını belirterek; “Anne baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile 3 bin dolar alacak” dedi.

ABD koronavirüs tedbirleri: Yetişkinlere 1000 dolar, çocuklara 500 dolar nakit destek
ABD corona tedbirleri: Yetişkinlere 1000 dolar, çocuklara 500 dolar nakit destek

ABD corona tedbirleri: Yetişkinlere 1000 dolar, çocuklara 500 dolar nakit destek verilecek. Dört kişilik bir aile toplamda 3000 dolar alacak. OHAL devam ederse 3000 dolar daha verilecek.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, corona salgını ile mücadele için hazırlanan ekonomik teşvik paketi kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) ile ekonomiyi desteklemeye yönelik 4 trilyon dolara yakın likidite sağlanacağını bildirdi.


ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni tip corona (Covid-19) salgınıyla mücadele için hazırlanan ekonomik teşvik paketi kapsamında doğrudan nakit desteği yapacaklarını belirtti.

Fox Business’e konuşan Mnuchin, yetişkinlere 1000, çocuklara da 500 dolarlık nakit destek sağlayacaklarını belirterek, “Anne baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile 3 bin dolar alacak” dedi.

ABD corona tedbirleri: OHAL devam ederse 3000 dolar daha vereceğiz

Mnuchin, “Kongre bunu kabul ettikten 3 hafta sonra bu ödemeleri yapacağız, 6 hafta sonra bir kez daha yapacağız. Eğer ulusal olağanüstü hal devam ederse 3 bin dolar daha vereceğiz” diye açıkladı.

Beyaz Saray, ilgili yasa tasarının en geç Pazartesi günü kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Mnuchin, Kovid-19 salgını nedeniyle işten çıkarılanlar için geliştirilmiş işsizlik sigortasının da teşvik paketinin bir başka bileşeni olduğunu dile getirdi.

Ayrıca işletmelere, çalışanlarını işten çıkarmamaları için 300 milyar dolarlık destek sağlanacak. Havayolu şirketleri dahil krizden etkilenen sektörlere de 200 milyar dolarlık kredi desteği verilecek.

İngiltere’de corona ekonomik tedbirleri

• İşe gitmeyen çalışanların maaşlarını, tavan maaşın yüzde 80’i ve 2.500 pound olmak üzere hükümet ödeyecek.

• Haziran ayının sonuna şirketlerin önümüzdeki çeyrek KDV ödemeleri ertelenecek. Bu ekonomiye 30 milyar pound enjekte edilmesi anlamına geliyor.

• Tüm vatandaşların gelir vergisi ödemeleri ertelenecek.

• Şirketlere işleri sekteye uğradığı için verilecek kredilere 12 ay boyunca faiz uygulanmayacak.

• Sosyal güvenlik ödemeleri önümüzdeki 12 ay boyunca 1000 pound artacak.


İspanya: 200 milyar Euro

İspanya hükümeti de ‘Corona’nın ekonomiye verdiği hasarı telafi etmek için 200 milyar euro (1 trilyon 417 lira) büyüklüğünde paket açıkladı. Başbakan Pedro Sanchez söz konusu desteğin 117 milyar euroluk (829 milyar lira) kısmının kamuya, kalan kısmının özel sektöre kullandırılacağını belirtti.

Sanchez’in açıklaması şöyle: “Bu destek, İspanya demokrasi tarihindeki en büyük kaynak kullanımı olacak. Yıllık milli gelirin yaklaşık yüzde 20’sine tekabül eden bu kaynak, finans sektörüne, şirketlere ve Corona virüsünden etkilenen yoksul vatandaşlara aktarılacak.”

Almanya: 614 milyar dolarlık kredi paketi

Başbakan Angela Merkel, Alman hükümetlerinin tarihinde eşi benzeri görülmemiş önlemler alınacağını söyledi. Maliye Bakanı Olaf Scholz, “Devlet destekli kalkınma bankaları, hiçbir üst sınır olmadan kredi verecek” dedi.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise devletin ilk adımda 614 milyar dolar değerinde krediyi garanti etmek için para musluğunu açacağını belirterek, ” Bu hiçbir sağlıklı şirketin ve işçinin sorun yaşamayacağı anlamına geliyor.” dedi.

Almanya, 2008 yılındaki küresel mali krizde şirketlerine 500 milyar dolar civarında kredi açmıştı. Hükümetin açıkladığı son 614 milyar dolarlık kredi paketi, bunun da ötesine geçerek savaş sonrası en büyük yardım planı olarak tarihe geçti.

Fransa: Şirketlerin elektrik, gaz ve kira ödemeleri askıya alındı

Fransa’da salgından hayatını kaybedenlerin sayısı 148’e, vaka sayısı ise 6 bin 633’e yükselirken tüm okul, kafe, restoran, bar, gece kulübü, sinema ve ticari iş yerleri kapatıldı. Fransa’da sadece market, eczane, banka ve benzin istasyonları açık bırakıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen şirketlere birçok kolaylık sağlanacağını ve mali yardımlarda bulunacaklarını, bunun için 300 milyon euro kaynak ayırdıklarını söyledi. Macron, bugünden itibaren şirketlerin elektrik, gaz ve kira ödemelerinin askıya alınacağını duyurdu.

Türkiye ekonomik tedibrleri: 100 milyar TL

• 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarını yüzde 80’den yüzde 90’a çıkartacak, asgari peşinatı yüzde 10’a düşüreceğiz.

• Stopaj gibi kaynağında yapılan kesintilerin ödemelerini içeren muhtasar beyannamelerin sürelerini 3 ay erteliyoruz.

• En düşük emekli maaşını 1.500 liraya yükseltiyoruz.

• Emeklilerin bayram ikramiyesini Nisan ayı başında ödüyoruz. Yine emeklilerimizin maaş promosyon ödemelerinin de, şubelere gitmelerine gerek kalmaksızın, doğrudan hesaplarına yatırılmasını sağlıyoruz.

• Konaklama vergisini Kasım ayına kadar uygulamayacağız.


• Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemelerini Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için 6 ay süreyle erteledik. Devamı

İngiltere’de hükümet çalışanların maaşını ödeyecek!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.