Ölüm listelerine girmemek için yapmanız gerekenler listesi

Birilerinin ölüm listeleri varsa, o ölüm listelerine girmemek için yapılması gerekenleri de listelemek gerek. Ne de olsa işin ucunda ölüm var…

ölüm listelerine girmemek için yapmanız gerekenler listesi
Ölüm ve hakaret listeleri dışında her şey boş

Ölüm listelerine girmemek için yapmanız gerekenler listesi

Ölüm listelerine girmemek için yapmanız gerekenler listesi:

1- Atatürk’ü sevmeyin. Mümkünse fes falan da takın. Kesin daha inandırıcı olur.


2- Milli mücadeleyle tüm cahilliğinizi göstererek alay edin. Bakınız sosyal medya bilmem neleri!

3- Doğaya asla sahip çıkmayın. Orama da beton, burama da inşaat felsefesiyle yaşayın.

4- Haksızlık, yolsuzluk ve hırsızlık üçlüsüne şahit olduysanız üç maymunu oynayın.

5- Dün kıçını başını öptüğünüz din istismarcılarıyla bugün çıkar çatışması yaşarsanız geçmiş hiç yaşanmamış gibi yapın. Çok zorda kalırsanız yanlışlıkla öpmüşümdür veya dudağım çarpmıştır deyin.

6- İyilik yapmamaya gayret gösterin. Yanlışlıkla yaptıysanız da her gün gözlerine sokup abartın. Bırakın iyiliğiniz durduğu yerde dolar gibi yükselsin.

7- Bilim, kültür, sanat ve evrim gibi konulara dair olumlu hiçbir fikir beyan etmeyin. Karnınızı Mars’a gitmek ya da Darwin doyurmuyor sonuçta.


8- Karşıt fikre sahip biriyle tartışırken çemkirircesine bağırmayı ve medeni bir şekilde ağzınızdan tükürükler saçmayı unutmayın.

9- Sürekli üst perdeden tehditler savurun. Hele bir de asarımı keserimi bol olursa tadından yenmez.

10- En çok siz sataşın, en fazla siz hakaret edin. Yanlış kişileri hedef almadığınız müddetçe takipsizlik garanti.

11- Herhangi bir rant sağlamayacak kadın ölümleri, çocuk tecavüzü ve aile içi şiddet gibi konulara girmeyin.

12- Tarihi yapan değil, yazan belirler düsturuyla işinize en uygun senaryoyu belirleyin ve kazanç getirecek şekilde yeniden yazın.

13- Söylediğiniz yalanlara kendiniz de inanın. Fikriniz ne kadar batıl olsa da çılgınlar gibi savunun. Sözlerinizi çürütmeye çalışanlar karşısında mağduriyet yaratın ve onu kurtlar sofrasına atın.

14- Düşmanınızdan daha dindar ve milli görünmek için Alman arabanızdan inip İskoç viskinizi yudumlarken kimsenin pek de anlamadığı Arapça bir şeyler söyleyin.


15- İlk 14 maddeyi başarıyla yerine getirebildiyseniz artık dokunulmaz, yargılanamaz, cepleri dolu ve ölümsüz olmaya hak kazandınız! Tebrikler.

Ailenizi nasıl koruyacaksınız diyen Fatih Tezcan hakkında soruşturma


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.