Theta Healing faydaları nedir? ThetaHealing uzmanı Reyhan İldaş yanıtladı

Son dönemde Thetahealing tekniği ve eğitimleri sıkça karşımıza çıkmakta. Vianna Stibal, ruhsal felsefe ve meditasyon tekniği ile ThetaHealing® tekniğini bulan, dünya çapında bu tekniği öğreten Theta Healing Think’in kurucusu, aynı zamanda da gelişmesindeki öncü isim. Dünya çapında sertifikalı Theta Healing eğitmenleri bulunuyor.

theta healing reyhan ildaş

Ülkemizde en bilinen Theta Healing uygulayıcı eğitmenlerinden Reyhan İldaş bugün konuğumuz.

Reyhan İldaş kimdir?

1966 yılında İzmir de doğdum. Lisans eğitimimi İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği bölümünde 3 yıl devam ettirdim. Yaşamda oldukça hızlı ve yoğun bir deneyim hayatı geçirdim. 1996 yılında geçirdiğim beyin ameliyatı sonrasında kendimi daha da keşfederek ve hayatı farklı algılamaya başladım.

Kendim olma ve hayatın içerisinde ustalaşma yolu özümdeki ışığı seçmekten ve yine bu ışığa yol almaktan geçiyordu. Çünkü çok iyi biliyordum ki; Yumurta dış kuvvetle kırıldığında hayatın bittiğini, eğer iç kuvvetle kırıldığında ise hayatın başladığını. Her zaman Harika şeyler içteki kuvvetle başlar. Ve inanıyorum ki öğrenci ne zaman hazır ise öğretmen de o zaman yanı başında belirir. 2003 yılında Reiki ile başlayan yolculuğum her daim ilerleyerek devam etti.

Halen The ThetaHealing Institute of Knowledge® Sience & Master ayrıca ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) ICF PCC unvanı almaya hak kazanan Türkiye’deki sayılı koç eğitmenlerinden biriyim. Dünyanın çeşitli ülkelerinde eğitmenlik eğitimlerimi tekniğin kurucusu Vianna Stibal’dan alarak şu an da Türkiye’de ilk on eğitmen arasında bulunmaktayım.Vizyonum her daim milyonlarca ruh ailem ile bu yaşamımda buluşmak ve misyonum eğitimlerim de kendimi geliştirerek neşe ile öğretmektir.

Siz Theta Healing ile nasıl tanıştınız?

Siz yaşamda ne kadar direnirseniz yaşam da size o kadar direnir. Almış olduğum tüm eğitimlere rağmen bir noktada takılı kalan zihnim beni hep o alanda tutuyordu. Yine mutsuzluk ve yine parasızlık içerisinde boğuşuyordum. Yaşamda hayal kırıklıkları en tavan noktadaydı. Ara ara yapmış olduğum seanslar sırasında danışanlarımda da ilerlerken de zorluklar çıkıyordu. Subluminal CD ve Kuantum Koçluk yaptığım çalışmalarda danışanlarım 21 gün cd dinlemesi ve benim de bunu takip etmem gerekiyordu. Beynin öğrenme süreci 21 gündür. Tekrar ederek aynı bilgiyi tıpkı bir köprüden geçer gibi. Bilgi gider gelir ve o tekrarlar nöronlar arasında bir köprü oluşur. Ve bu bağlantılar da sizin öğrendiğiniz bilgi olarak sizde kalır. Ta ki o bilgi budanana kadar.

İşte bu süreçte 16 ya da 17. güne geldiğimizde hocam unuttum bu gün dinlemeyi dediklerinde tekrar baştan çalışmayı başlatıyordum bir gün hem kendim hem de danışanlarım için bir niyette bulundum. Bir çalışma olsun ki öyle hemen an da ben de de dönüşsün dediğim noktada Theta Healing ile tanıştım. 21 Aralık 2012’de ilk uygulayıcılık eğitimim ve 2014 yılında da ilk eğitmenlik eğitimimi aldım. Çünkü tıpkı yavaş işleyen bir trene yepyeni raylar ve düzenek oluşturmak gibiydi benim için.

Theta Healing nedir?

Beynimiz gün içerisinde sürekli hareket halindedir. Ve bu arada dinlenme ve uyku döngüsünde dinlenir. Beynimiz dinlendiğinde tümüyle ruhunuz ve bedeniniz de dinlenmiş olur. Ruh beden ve zihin bir bütündür. O yüzden gün içerisinde dinlenme ve uyku ihtiyacı hissederiz. Aynı zamanda uyku ve dinlenme aralığında bedeniniz yenilenir. Devamlı konuşan zihnimizi ancak uykuda sustururken bu arada yeniden güne hazırlanırız. Beyin istem dışı olarak bu döngü içerisinde olur.

ThetaHealing bir iyileştirme yönteminden daha fazladır. Bilerek ve isteyerek aynı zamanda odaklayarak düşüncelerimizi yönetebileceğimiz bir tekniktir. Beynimizi Theta beyin dalgasına getirdiğimizde yaratım gücüne erişiriz. Düşünceler o an da tekrar ve hızlı bir şekilde gerçek olmaya başlar. Çünkü hepimizde yaradanın bir zerresi bulunmakta ve bizler bu bilinci tekrar hatırlamaktayız. Hiçbir din ya da etnik kökenle ilgisi olmamasına rağmen aynı zamanda dünya da sevgi bilincini oluşturan bir yapıya da sahiptir.

Theta Healing nasıl ortaya çıktı?

Kurucusu Vianna Stibal tarafından oluşturulmuştur. Kendi bedeninde iyileşen Kanser Rahatsızlığı sonrasında bu tekniği daha da genişleterek tüm dünyada eğitimler vermeye başlamıştır. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak yaşamda değişim ve dönüşüm sağlayan bu teknik şu an da 25 ülkede resmi olarak uygulanmakta ve milyonlarca healer tarafından uygulanmaktadır. Rusya ve Japonya’da hastanelerde Theta Healing alternatif tıp olarak uygulanmaktadır.

Theta Healing kişiye ne fayda sağlar?

Zihnimizden bir günde 60 ile 80 bin aralığında düşünceler geçer ve çoğuda zihnimizde çok da olumlu olan düşünceler değiller. Öyle ki günlük hayatın koşuşturmacasında ilave edilen iş ve özel yaşam hareketliliği bizi sürekli beta beyin dalgasında tutar. Bu düşünceler ve savaş kaç modu dolayısıyla bizi yorar. Beynimizi 60 sn içerisinde theta beyin dalgasına getirerek burada yapmış olduğunuz 5 dakikalık çalışma dahi size tekrar günlük hayata devam etmenizi sağlar.

Daha derine inmek gerekirse de bizler çocukluğumuzdan itibaren getirmiş olduğumuz ve ailesel kayıtlarımızı inanç seviyelerimizde tutarız. Bunlar iyi olanlar zaten bizi destekleyenlerdir. Ama kısıtlayan inanç programları ise bize tekrarlayan olaylar ve durumlar ortaya çıkarır. İşte bu noktada Theta Healing tekniği en derindeki kök inancı bulmamızı sağlar ve bu kısıtlayan inançlar dönüştükçe bizler de hayatın içerisinde daha keyif ve neşe ile yol alırız.

Bu eğitimi herkes alabilir mi?

Evet. Sadece yaratıcı bir güce inanmak yeterlidir. İlk eğitimden itibaren bizler uygulamalı olarak bu tekniği öğretiyoruz. Sizler ilk 3 modül ile birlikte hem kendinize hem de sevdiklerinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Başlangıçta bol pratik ve uygulama ile kolaylıkla oturtabilir ve yaşamınızda kendinize yepyeni bir konfor alanı yaratabilirsiniz

Thetahealing®’in farkı nedir?

Tüm dünyada ThetaHealing® en etkili tekniklerden biri olarak kabul edilmektedir. Vianna Stibal, 20 yıl önce ThetaHealing®’ni tekniğini kurmuş ve tüm dünyada dersler vererek öğretmektedir.

Değişim oldukça hızlı olmaktadır. Bazen bunu yaşamımızda kabul etmek zaman alsa da hızlı olan değişim ve dönüşümü kabul ettiğimizde artık hayatımız farklı bir hal alır.

Bu tekniği 8 yıldır kullanmaktayım. Bu nedenle ThetaHealing ile yaşamış olduğum kendi yaşantımda ki değişimler tekniği tüm çalışmaların önüne geçirmiştir. Yaşamınıza çekmek istediğiniz her şeyi yaratım tekniği ile yaşamınıza çekebilirsiniz.

Çok kısa bir zamanda uygulayıcı olarak beynimizi theta beyin dalgasına getirerek çalışma yaptığımız için bilinçaltında oluşan en derin kayıtlara kazma dediğimiz tekniğin içerisinde bulunan yöntem ile ulaşıyoruz ve 4 inanç seviyesinde yapmış olduğumuz değişim ile birlikte an da gözlenen kas testi ile inançlar ve değişimler kişiye de gösterilmiş oluyor. Hızlı ve an da olan bu değişim kişinin yaşamında oluşturmuş olacağı farkındalığı ile birlikte yepyeni ve onun hayatına katkı sağlayan inanç sistemleri getiriyor.

thetahealing reyhan ildaş

Theta Healing seansları nasıl yapılıyor?

İster yüz yüze ister online olmaktadır. Enerji zaman ve mekan tanımadığı için dileyen herkes seans alabilir. Uygulayıcı olarak tamamen beynimi theta beyin dalgasına getiriyorum ve daha sonra kişilere soru cevap şeklinde uygulamaya devam ediyorum. En derinde olan kök inanca bazen tek seansta bazen de devam eden seanslar ile ulaşabiliyorum. Bu tamamen kişinin bilinçaltında oluşan kayıtlara ulaşması ile ilgilidir.

Ayrıca yapılan değişiklik anne ve baba ve atalar programlarında da değişeceği için zaman içerisinde çocuklar ve ebeveynlere de etkili olmaktadır. Bu değişim ve dönüşüm tamamen kişinin kendi özgür iradesi ile tek tek onay alınarak yapılmaktadır. Bütün sahip olunan negatif inançların değişimi söz konusu değildir. Çünkü bizler her bir inanca duygu ekleyerek oluşturuyoruz.

O yüzden aynı anne ve baba ile yetişen bir ailede çocukların hissettikleri farklı olmaktadır. Çalışma sırasında beyni theta dalgasına getirdiğim için bizler hücre hücre ile konuştuğundan dolayı danışanımızdan hafif uyku moduna gelmektedir. Bu da sizde kayıtlara ulaşabilmeyi sağlar. Uyku moduna girmek uyumak değil sadece zihni yavaşlatmaktır. Çünkü hızlı çalışan bir zihinde programları bulmak ve fark etmek çok da mümkün olmamaktadır.

His Yüklemeleri nedir?

Yepyeni hisler ile hayatta hareket etseydik nasıl olurdu? Beynimiz sürekli yeni bağlantılar oluşturur. Özellikle bebeklik döneminde başlayan bu bağlantılar 20’li yaşlara gelindiğinde azalmaya yani budanmaya başlar. Ve bizler yaşamı aynı hisler ile devam ettiririz. Yepyeni bir his bize tanıtıldığında artık yaşama da bununla ilgili duygu ve durumlar çekmeye başlarız. His yüklemeleri size daha önce hiç bilmediğiniz yüzlerce hissi evet onayı alınarak tanıtılmaktadır.

Eğitimlerinizde farklı başlıklar mevcut, bunlar nelerdir?

Theta Healing bir enstitü gibidir. Teknikte ilk üç modül olan Temel, İleri ve Derin Kazma ile başlıyorsunuz. Daha sonra ihtiyacınıza yönelik olan diğer modülleri alabiliyorsunuz. Hiçbir zorunluluk olmadan tekniğin içerisinde kendi seçiminizle ilerleyebilirsiniz. Eğitmenler olarak 5 yılda bir eğitimi yeniliyoruz.

Şu an da Theta healing tekniğinde tüm eğitimleri verebilecek düzeyde olan İlk on eğitmen içerisindeyim. 2012 yılından bu yana başladığım bu yolda yüzlerce uygulayıcı ve eğitmen yetiştirdim. Her birimiz birbirimize bağlı bir ruh ailesiyiz. Sevgiyle çoğalıyor ve büyüyoruz.

Eğitimlerinizin yüzyüze veya online olması arasında fark var mı?

Burada enerji mekan ve zaman tanımadığı için her zaman aynı etkiyi yaratır. Özellikle online olarak yapılan seans ve eğitimler herkesin kendi konfor alanında kalarak ilerlemesini sağlamaktadır.

Reyhan İldaş, aktif olarak İstanbul, Göktürk ofisinde, yüz yüze seminerlerin yanı sıra, dünyanın dört bir yanına online olarak eğitimler vermektedir. Aynı zamanda, köşe yazarlığı yapmakta ve The ThetaHealing Institute of Knowledge® Sience & Master ayrıca ICF PCC Koç ünvanlarına sahiptir.

Theta Healing
[email protected]
0535 818 7700

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.