Dünyada en çok kamu ihalesi alan şirket Limak oldu

Dünya Bankası raporuna göre dünyada en çok kamu ihalesi alan şirketler listesi güncellendi. Buna göre 1’inci sıraya Limak otururken, 3’üncü sırada Cengiz, 4’üncü sırada Kolin yer alıyor. 7’inci sıraya Kalyon, 8’inci sıraya ise MNG Holding oturdu.

Dünyada en çok kamu ihalesi alan şirket Limak kalyon cengiz mng kolin

Dünyada en çok kamu ihalesi alan şirket Limak oldu

Dünya Bankası tarafından 137 ülkede 6 bin 400 ihalenin incelendiği altyapı ihaleleri raporu yayınlandı. Rapora göre Limak listede 1. olurken Brezilya’dan Odebrecht Sa ikinci oldu. Listenin üçüncü ve dördüncü sırasında ise Cengiz ve Kolin yer alıyor.


Dünya Bankası 137 ülkede 6 bin 400 ihalenin incelendiği altyapı ihaleleri raporunu güncelledi. Her yıl güncellenen listede yine Türk şirketleri ilk sırada yer aldı.

Limak 1’inci, Cengiz 3’üncü, Kolin 4’üncü

Güncellenmiş yeni listede, Limak 1. olurken, ikinciliği büyük kriz yaşayan Brezilya’dan Odebrecht Sa şirketi aldı. Limak 49 milyar dolar ile birinci olurken, Brezilyalı şirket 43 milyar dolarla ikinci oldu.

Üçüncü ve dördüncü sırada da Cengiz ve Kolin var. Dünya Bankası’nın listesindeki 3.ve 4. şirketlerde Türkiye’den. Cengiz İnşaat 42.1 milyar dolar ile 3. Kolin ise 40.4 milyar ile 4. sırada yer aldı.

Dünyada en çok kamu ihalesi alan ilk 10 şirketten 5’i Türkiye’den! 

Dünya Bankası raporuna göre; 2002-2020 arasında dünyada kamudan en çok ihale alan ilk 10 şirketin 5’i Türkiye’den: Limak, Cengiz, Kolin, Kalyon, MNG Holding.


İşte o liste:

dünya kamu ihaleleri

Askeri arazinin bedelsiz devri meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  Kırklareli Pınarhisar İlçesi’ndeki askeri arazinin Limak Holding’e bedelsiz olarak verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

“Bedelsiz olarak Limak Holding’e verilmesinin gerekçeleri nelerdir?”

CHP’li Milletvekili Başarır Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak yanıtlaması istemi ile vermiş olduğu önergesinde Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilmiş, önceden askeri atış ve tatbikat alanı olarak kullanılan askeri arazinin Milli Emlak tarafından bedelsiz olarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak Holding’e verildiğinin basına yer aldığını belirterek şu soruları yöneltti;

► Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilmiş olan askeri arazinin, bedelsiz olarak Limak Holding’e verilmesinin gerekçeleri nelerdir?

► Ne ya da nelerin karşılığında askeri arazi Limak Holding’e bedelsiz olarak verilmiştir?


Kaynak: The World Bank. PPI Data https://ppi.worldbank.org/en/ppidata

Cengiz Holding’ten reklam filmi ile savunma: Meyve veren ağaç taşlanır


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.