Elon Musk’ın açıklaması sonrası Bitcoin (BTC) fiyatında hareketlilik

Kripto para konusunda son dönemdeki açıklamalarıyla uluslararası gündeme oturan Elon Musk, şirketin araç satışlarında Bitcoin kullanmayı askıya aldığını duyurdu. Açıklamanın ardından BTC fiyatında çok hızlı düşüş görüldü.

bitcoin btc

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve SpaceX ile Tesla’yı yöneten Elon Musk’tan yeni bir hamle geldi. Son dönemde kripto para konusunu dilinden düşürmeyen ve sık sık bu para biriminin geleceğin para birimi olacağını söyleyen Musk’ın şirketi Tesla dikkat çekici bir karar aldı.

Daha önce Bitcoin ile Tesla araçlarını satın almaya yeşil ışık yakan Elon Musk, bu adımını askıya alma kararı aldığını Twitter üzerinden duyurdu. Milyonlarca takipçisi olan Musk, “Bitcoin üretirken kullanılan fosil yakıtların ve özellikle kömürün hızla artması endişe yarattı. Dolayısıyla Bitcoin kullanarak otomobil ve araç satın alma uygulamamızı askıya aldık” dedi.


“Tekrar başlayacağız ama…”

Musk’ın bu mesajından sonra Bitcoin’in değeri yüzde 5 düştü. Musk, “Şirket Bitcoin satmıyor ve kripto parayı bir alışveriş sürecinde kullanmaya devam edecektir. Fakat bunun için kripto para üretiminin daha sürdürülebilir enerji ile çalışması gerekmektedir” dedi.

Tesla, bu yıl ABD’de araçlarının kripto para kullanılarak satın alınmasına başlamış ve şirket 1.5 milyar dolarlık kripto para satın alarak büyük bir riske girmişti.

Kripto para üretiminin doğaya verdiği zarar halen bilinmiyor. Birbirinden bağımsız bilgisayarların oluşturduğu bir ağ tarafından üretilen kripto paralar yoğun enerji kullanan karmaşık bir matematik formülünün çözümünde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla da kripto para üretimi sırasında çok ciddi bir enerji kullanılıyor.

Uzmanlar bu enerjinin doğaya verdiği zararı incelemeye devam ederken bu durumun büyük bir doğa felaketi yaratacağını öngörüyor.

Elon Musk’ın açıklaması sonrası Bitcoin fiyatında hareketlilik

Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk, şirketin araç satışlarında Bitcoin kullanmayı askıya aldığını duyurdu. Musk’ın açıklamasının ardından Bitcoin fiyatında düşüş görüldü.


bahis bitcoin

Milyarder iş adamı Elon Musk, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle en kötü emisyona sahip kömürün hızla artan kullanımı konusunda endişeli olduklarını belirtti.

Tesla’nın araç satışlarında Bitcoin kullanımını askıya aldığını kaydeden Musk, “Kripto para biriminin birçok düzeyde gelecek vaat eden bir fikir olduğuna inanıyoruz ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz.” ifadesini kullandı.

Musk, Tesla’nın herhangi bir Bitcoin satmayacağını belirterek, madenciliği daha sürdürülebilir hale gelir gelmez bunu işlemler için kullanmayı planladıklarını aktardı.

Elon Musk, Bitcoin için harcanan enerjinin yüzde 1’inden daha azını kullanan diğer kripto para birimlerini de gözden geçirdiklerini kaydetti.

Bitcoin (BTC) önce düştü, sonra yükseldi

Musk’ın konuya ilişkin paylaşımının ardından Bitcoin fiyatı 58 bin dolar seviyesinden 46 bin dolar bandına kadar gerilerken, TSİ 04.00 sularında yeniden 50 bin bandına yükseldi.


ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 8 Şubat’ta 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin’e yatırdığını duyurmuştu. Şirket, yakın gelecekte ödeme türü olarak Bitcoin’i kabul etmeye başlayacağını bildirmişti.

Dolar endeksi, ASELS ve USDTRY grafik yorumları: Bayram ardı beklentileri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.