Kripto para haberleri: Bitcoin, Ethereum, Ripple çakıldı!

Kripto para haberleri: Coin piyasaları hafta sonuna sert düşüşle başladı. Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, EOS çakıldı! SEC Başkanı’ndan yeni kripto varlık uyarısı, BDDK’dan kredilerde kripto para uyarısı! İşte son gelişmeler…

Kripto para haberleri

Kripto para haberleri: Coin piyasaları için hafta sonu sert düşüşlerle başladı.

Gün içinde yüzde 20’den fazla düşüş gören Bitcoin 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasadaki volatilite de dikkat çekti. Buna göre Bitcoin fiyatı 53 bin ile 42 bin dolar arasında dalgalandı.


Piyasa hakimiyeti bakımından ikinci sıradaki Ether de yüzde 20’ye yakın düşüş kaydetti. Ether 3 bin 500 doların altını test etti. İşte kripto piyasasında son yaşanan gelişmeler ve kripto para haberleri…

SEC Başkanı’ndan yeni kripto uyarısı

ABD’nin menkul kıymetlerden sorumlu düzenleyici kuruluşu Securities and Exchange Commission’ın (SEC) Başkanı Gary Gensler, dijital para sektörüne aşırı önlem getirme çabaları dahilinde önceliklerine yeni bir ekleme yaparak, kripto para işlem platformlarının daha fazla denetlenmesine ilişkin çağrısını güçlendirdi.

ABD’de düzenleyici kuruluş SEC’in Başkanı Gary Gensler, dijital varlık işlem platformlarının SEC’e kayıt olma gerekliliğini yineledi.

Gensler, SEC’in tokenların saklanması gibi zorlu konularda platformlarla çalışmaya açık olduğunu söyledi, ancak aynı zamanda firmaların SEC’in kurallarına uymamaları durumunda zorlayıcı tedbirlerle karşı karşıya kalabileceğini de sözlerine ekledi.

Gensler, kripto para şirketleri sponsorluğunda düzenlenen Dijital Varlık Uyumu ve Piyasa Bütünlüğü Zirvesi’nde eski SEC Başkanı Jay Clayton’ın sorularına verdiği yanıtta, “Bizimle çalışın. Bu şirketlerin, yatırımcıların korunması amacıyla kayıt altına alınması gerek.

Gensler, Nisan ayında SEC başkanlığına getirilmesinden bu yana, kripto paralar konusunda katı bir tutum takındı ve bu alanı sık sık finans sektörünün “Vahşi Batı”sı olarak tanımladı.

Gensler’ın kripto paraların işlem gördüğü platformlara ilişkin en sert yorumlarından bazıları, sektörün üst düzey yöneticilerinin öfkesini de çekti. Coinbase Global Inc. CEO’su Brian Armstrong, SEC’in şirketi dava etme yönündeki tehdidinin ardından Eylül ayında yaptığı açıklamada, regülatörü “baştan savma davranmakla” ve “sindirme taktikleri” uygulamakla itham etti.

BDDK’dan kredilerde kripto para uyarısı

BDDK kripto

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara gönderdiği yazıda krediler ile edinilen kaynakların, kripto varlıklara veya kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik işlemlerde kullanımının engellenmesi için bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği’ne kredilerde kripto para uyarısı gitti.

Bloomberg HT tarafından görülen ilgili yazıda BDDK bireysel ve tüzel tüm kredi müşterilerine kullandırılacak kredili mevduat hesabı dahil tüm krediler bakımından, edinilen kaynakların kripto varlıklara veya kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik işlemlerde kullanımının engellenmesi için bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiği belirtildi.

BDDK daha önce kredi müşterilerinin cari ya da yakın dönemli ihtiyaçları haricinde kredi kullanımı için de uyarılarda bulunmuştu.

Daha önce gelen yazıda Döviz ve altın işlemleri, vadeli mevduat, repo, hisse senedi vb. finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar, bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar nezdindeki vadesi gelmemiş diğer kredi risklerinin kapatılması, makul seviyelerin üzerinde nakit çekimi talebi, somut ve desteğin amacına uygun makul bir gerekçe olmaksızın başka bir bankaya ve aracı kuruma veya geçerli belgeler üzerinden tespit edilmiş ve mevzuata uygun ithalatların ödemesi haricinde yurt dışına transfer yapılması gibi kalemlerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtilmişti.

Son gelen yazıyla krediler kapsamında hassasiyet gösterilmesi gereken işlemlere kripto varlık işlemleri de eklenmiş oldu.

Bitcoin (BTC), Omicron varyantı etkisiyle kritik teknik sınıra geriledi

Kripto para haberleri

Bitcoin, Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs Omicron varyantı haberleri sonrasında piyasaların genelinde yaşanan satışlarla beraber 50 günlük hareketli ortalamasının sınırında bulunuyor.

Bitcoin, Kasım ayında gördüğü 68 bin 991 dolarlık zirveden yüzde 20 gerileyerek 50 günlük hareketli ortalamasının sınırında 54 bin 700 dolar civarında bulunuyor. Kripto para piyasalarının genelinde bir düşüş görülürken Ethereum da gün içerisinde yüzde 10’a yakın değer kaybederek 4 bin dolar sınırında bulunuyor.

Litecoin yüzde 11 civarında düşüşle 200 doların altına gerilerken Ripple yüzde 9’dan fazla düşüşle 0,9491 dolar seviyesinde işlem görüyor. EOS ise yeniden 4 doların altında işlem görmeye başladı.

Güney Afrika‘da görülen yeni koronavirüs varyantı küresel piyasalarda hızlı bir likidasyona neden olurken kripto para piyasalarındaki düşüşün de bu likidasyondan kaynaklandığı düşünülüyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni bir varyantı araştırıyor. Daha fazla veri gerekiyor ancak şimdi önlem alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarın öğleden itibaren 6 Afrika ülkesinin kırmızı listeye ekleneceğini ve uçuşların geçici olarak askıya alınacağını belirten Javid, İngiltere yolcularının da karantinaya alınması gerektiğini belirtti.


EOS yüzde 19 oranında düştü!

eos usd try
Kripto para haberleri: EOS

Cumartesi günü EOS, Investing.com Index üzerinde 19,03% oranında değer kaybederek $3,2115 seviyesinden işlem gördü. Bu 7 Eylül tarihinden beri görülen en büyük bir günlük düşüş.

Bu hareketle beraber EOS piyasa değeri $3,1913B olurken toplam kripto para piyasalarındaki değerinin oranı 0,14% oldu. EOS kripto parasına ait en yüksek piyasa değeri $17,5290B olarak belirlendi.

EOS, geçtiğimiz 24 saat içinde $3,0218 ile $3,8048 seviyeleri arasında işlem gördü.

EOS, geçtiğimiz yedi gün içinde 16,53% geriledi yaşadı ve 24 saatlik işlem hacmi $928,8310M veya toplam hacme göre 0,66% oranında oldu. EOS, geçtiğimiz yedi günde $3,0218 ile $4,1681 seviyeleri arasında işlem gördü.

EOS fiyatı 29 Nisan 2018 tarihindeki $22,98 seviyesinden 86,02% daha düşük.

Ripple (XRP) yüzde 20 seviyesinde geriledi!

xrp ripple
Kripto para haberleri: Ripple (XRP)

Cumartesi günü XRP, 19,99% oranında değer kaybederek $0,77599 seviyesinden işlem gördü. Bu 21 Haziran tarihinden beri görülen en büyük bir günlük düşüş.

Bu hareketle beraber XRP piyasa değeri $39,00962B olurken toplam kripto para piyasalarındaki değerinin oranı 1,69% oldu. XRP kripto parasına ait en yüksek piyasa değeri $83,44071B olarak belirlendi.

XRP, geçtiğimiz 24 saat içinde $0,75977 ile $0,92437 seviyeleri arasında işlem gördü.

XRP, geçtiğimiz yedi gün içinde 14,06% geriledi yaşadı ve 24 saatlik işlem hacmi $2,95044B veya toplam hacme göre 2,10% oranında oldu. XRP, geçtiğimiz yedi günde $0,7598 ile $1,0297 seviyeleri arasında işlem gördü.

XRP fiyatı 4 Ocak 2018 tarihindeki $3,29 seviyesinden 76,41% daha düşük.

Ethereum (ETH) yüzde 10 oranında geriledi

ethereum
Kripto para haberleri: Ethereum

Cumartesi günü Ethereum, 10,14% oranında değer kaybederek $4.073,18 seviyesinden işlem gördü. Bu 26 Kasım tarihinden beri görülen en büyük bir günlük düşüş.

Bu hareketle beraber Ethereum piyasa değeri $486,63B olurken toplam kripto para piyasalarındaki değerinin oranı 20,26% oldu. Ethereum kripto parasına ait en yüksek piyasa değeri $569,58B olarak belirlendi.

Ethereum, geçtiğimiz 24 saat içinde $4.057,66 ile $4.237,56 seviyeleri arasında işlem gördü.

Ethereum, geçtiğimiz yedi gün içinde 0,74% oranında değişti yaşadı ve 24 saatlik işlem hacmi $27,04B veya toplam hacme göre 19,47% oranında oldu. Ethereum, geçtiğimiz yedi günde $3.980,2363 ile $4.778,1426 seviyeleri arasında işlem gördü.

Ethereum fiyatı 10 Kasım tarihindeki $4.864,06 seviyesinden 16,26% daha düşük.

Bitcoin (BTC USD) yüzde 11 oranında geriledi

BTC USD
Kripto para haberleri: BTC USD

Cumartesi günü Bitcoin, 11,06% oranında değer kaybederek $50.340,3 seviyesinden işlem gördü. Bu 7 Eylül tarihinden beri görülen en büyük bir günlük düşüş.

Bu hareketle beraber Bitcoin piyasa değeri $947,4B olurken toplam kripto para piyasalarındaki değerinin oranı 41,10% oldu. Bitcoin kripto parasına ait en yüksek piyasa değeri $1.275,5B olarak belirlendi.

Bitcoin, geçtiğimiz 24 saat içinde $49.659,5 ile $53.847,2 seviyeleri arasında işlem gördü.

Bitcoin, geçtiğimiz yedi gün içinde 8,06% geriledi yaşadı ve 24 saatlik işlem hacmi $41,5B veya toplam hacme göre 29,49% oranında oldu. Bitcoin, geçtiğimiz yedi günde $49.659,5391 ile $59.174,4492 seviyeleri arasında işlem gördü.


Bitcoin fiyatı 10 Kasım tarihindeki $68.990,63 seviyesinden 27,03% daha düşük.

Bingbon BingX nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.