Türk Lirası, kaleşnikofla merkez bankası yöneten Taliban’ın afganisi karşısında yüzde 29 değer kaybetti!

CHP’li Faik Öztrak, Saray’ın elinde Türk Lirası’nın pul olduğunu belirterek, “Son üç ayda milli paramız ABD doları karşısında yüzde 40, Bulgaristan levası karşısında yüzde 37, Pakistan rupisi karşısında yüzde 37, Mozambik metikali karşısında yüzde 41, kaleşnikofla merkez bankası yöneten Taliban’ın afganisi karşısında da yüzde 29 değer kaybetti” dedi.

türk lirası afgani

“Son üç ayda Türk Lirası, kaleşnikofla merkez bankası yöneten Taliban’ın afganisi karşısında yüzde 29 değer kaybetti!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bugün Merkez Bankası dövize iki hafta içinde dördüncü kez müdahale etti. Artık Türk lirasının dolar karşısındaki değeri müdahale tutmuyor, tüm müdahalelere rağmen hızla 15 liraya doğru gidiyor” dedi.


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, “devletteki yönetim krizini” ve “ekonomik buhranı” değerlendirdiklerini ifade etti.

Son üç yılda üç Hazine ve Maliye Bakanı, dört Merkez Bankası Başkanı, dört TÜİK Başkanı gördüklerine, ama sonucun değişmediğine dikkati çeken Öztrak, bu hükümet sisteminin milleti hızla fukaralaştırdığını ve milli parayı pul ettiğini söyledi.

Bu ülkedeki insanların soğukta saatlerce ucuz ekmek kuyruklarında beklediğini belirten Öztrak, “Şahsım rejiminde yandaşlar, dolarla, avroyla dağıtılan ihalelerle, alınan komisyonlarla, üçer, beşer maaşla, lüks hayat içinde yaşarken milletimize, cehennemi yaşatıyorlar” diye konuştu.


“Sokak röportajı yapan Youtuberlara ev hapsi verilmiş”

Sokak röportajı yapan YouTuberlar’ın gözaltına alınmasını eleştiren Öztrak, “Aldığımız habere göre bu hesapların sahiplerine şimdi ev hapsi kararı verilmiş” açıklamasında bulundu.

Üniversiteli gençlerin anayasal haklarını kullanarak, “Barınamıyoruz” demek için yürüyüş yapmak istediğini, gençlerin hepsinin gözaltına alındığını belirten Öztrak, “DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği ise Antalya’da ‘Geçinemiyoruz’ diye miting yapmak istedi, o da yasaklandı” ifadelerini kullandı.

“Dolar 14 lirayı geçti”

chp faik öztrak katar

“Saray’ın elinde milli paramız pul oldu. Dolar bugün 14 lirayı geçti” diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Son üç ayda milli paramız ABD doları karşısında yüzde 40, Bulgaristan levası karşısında yüzde 37, Pakistan rupisi karşısında yüzde 37, Mozambik metikali karşısında yüzde 41, kaleşnikofla merkez bankası yöneten Taliban’ın afganisi karşısında da yüzde 29 değer kaybetti. Ülkemizin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeleyen milli paramızın, karşısında pul olmadığı dünya üzerinde tek bir para birimi kalmadı.”

Market raflarındaki zamlar pazar fiyatlarına da sıçradı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.