El çizgileri ne anlatıyor? Yaşam, akıl ve kalp çizgisi karakter analizi

Avuç içerisinde yer alan el çizgilerinin, insanın karakteri ve geleceği hakkında önemli bilgiler verdiği söylenir. Birçok insan, avuç içinde yer alan kalp çizgisi, akıl çizgisi ve yaşam çizgilerinin hayatın ipuçlarını da sakladıklarını düşünüyorlar.

el çizgileri

El çizgileri ne anlatıyor? Yaşam, akıl ve kalp çizgisi karakter analizi

El falı, yıllardır insan karakterini ortaya çıkarmanın yanı sıra farklı konularda bilgi alabilmek için tercih edilen uygulamalar arasında gösterilmektedir. Elde yer alan çizgilerden insanların nasıl bir hayat yaşayacakları ortaya çıkabiliyorken yaşama dair ipuçları da kolaylıkla anlaşılabilmektedir.


Siz de elinizde yer alan ilgili çizgileri kontrol ederek kendinize dair önemli bilgiler edinebilirsiniz. İşte, elinizdeki çizgilerin derin anlamları…

Kalp çizgisine göre karakter analizi

Kalp çizgisi serçe parmağınızın hemen altından başlar ve orta parmağınıza doğru ilerler ve sizin hakkınızda bir çok şey anlatır. Bu çizginin avucunuzda 4 farklı konumlanma şekli vardır

Öncelikle sizin kalp çizginiz nasıl konumlanmış?

kalp çizgisi

A: Eğer kalp çizginiz orta parmağınızın altından başlıyorsa

  • Siz bir lidersiniz.
  • Siz hırslı, bağımsız ve zeki birisiniz, ayrıca açık, net ve kesin kararlar alabilme becerisine sahipsiniz.
  • Hassas biri değilsiniz ve başkalarına karşı da biraz soğuksunuz.

B: Eğer kalp çizginiz orta ve işaret parmaklarınızın arasından başlıyorsa

  • Siz düşünceli, anlayışlı ve nazik birisiniz.
  • Başkalarına güvenmek söz konusu olduğunda, oldukça kuşkulu ve temkinli birisiniz, fakat insanlar size güveniyor…
  • Kalp ve mantık arasındaki dengeyi çok iyi sağlıyorsunuz. Ayrıca, karar verirken sağduyunuzu da kullanıyorsunuz.

C: Eğer kalp çizginiz işaret parmağınızın altından başlıyorsa

  • A maddesinde belirttiğimiz kişiliğe oldukça yakınsınız.
  • Aşk hayatınız oldukça tatmin edici.
  • Siz görünüşe göre çok daha duygusal birisiniz ve yaşam tarzınız daha çok idealist olma eğiliminde…

D: Eğer kalp çizginiz, işaret parmağınızın ve baş parmağınızın arasında kavis çiziyorsa

Siz oldukça sabırlı, yardımsever, şefkatli, iyi kalpli ve daima iyi niyetli birisiniz.

Geri kalan diğer birkaç çizgi anlamı A,B,C ve D maddelerindeki kadar klasik değil.

Eğer kalp çizginiz, üç çizginin birine doğru birleşmesiyle başlıyorsa: Bu sizi ifade eden çok yönlü duyguları iyi bir şekilde dengede tutabildiğinizin iyi bir göstergesi.

Eğer çizgi parmağınızın tabanından, dibinden başlıyorsa: Bu sizin anlayışlı bir insan olduğunuzu gösterir, eğer çizgi daha aşağısından başlıyorsa, -daha çok elinizin ortasından- bu sizin tam bir çalışma heveslisi ve materyalist biri olduğunuzu gösterir, Bu kişiler duygusal açıdan güçlü kimseler olarak bilinir ve genellikle erkeklerde daha fazla görülür.

Kavisli ya da yuvarlak bir kalp çizgisi düz olana göre daha sıcak, sevimli birini işaret eder.

 

el falı

El çizgilerinin anlamları

Elimizin üç ana çizgisi vardır; yaşam çizgisi, kalp çizgisi ve akıl çizgisi. İnsanların en çok merak ettiği avuç içi çizgisi hayat çizgisidir. Bu çizgi işaret parmağı ile başparmak arasında başlar ve başparmağın tabanına ve bilekle olan bağlantıya doğru aşağıya doğru devam eder.

Aşk çizgisi veya erkek çizgisi olarak da bilinen kalp çizgisi, bir kişinin duygusal durumu ve başkalarıyla olan duygusal ve fiziksel ilişkileri hakkında bir gösterge verir.

Aynı zamanda kalp sağlığının bir göstergesi olarak da görülebilir.

Bilgelik çizgisi olarak da bilinen akıl çizgisi, zihinsel ve psikolojik yapıyı ortaya çıkarmaktadır.

Yaşam çizgisi anlamı

İnsanların en çok merak ettiği avuç içi çizgisi hayat çizgisidir. Bu çizgi işaret parmağı ile başparmak arasında başlar ve başparmağın tabanına ve bilekle olan bağlantıya doğru aşağıya doğru devam eder.

yaşam çizgisi

Yaşam çizgisiyle ilgili yaygın bir yanılgı, ne kadar yaşayacağınızı veya ne zaman öleceğinizi ortaya çıkarmasıdır. Bununla birlikte, hayatınızdaki karşılaşmalar, başkalarıyla ilişkiler, sağlık, fiziksel ve duygusal esenlik hakkında bilgi verir.

• Uzun ve derin çizgi: Sağlık, dayanıklılık, canlılık ve dengeli bir birey olduğunuzu gösterir.

• Kısa ve derin çizgi: Fiziksel problemlerin üstesinden gelme yeteneğini gösterir. Kısa bir yaşam çizgisinin diğer bir anlamı ise, insanların sizi kolayca etkileyebileceğini veya kontrol edebileceğini gösterebilir.

• Derin çizgi: Daha pürüzsüz bir yaşam yolunu gösterir.

• Soluk çizgi: Düşük enerjili ve daha az maceracı bir yaşamı olan kişi olduğunu gösterir.

• Kırık çizgi: Yaşam tarzınızdaki mücadeleleri, kayıpları, beklenmedik değişiklikleri anlatır. Yaşam çizgisinde bir kırılma, hastalanabileceğinizi ve hızla iyileşebileceğinizi gösterebilir.

• Zincirli hat: Sağlık sorunlarına veya duygusal sorunlara duyarlısınız. Ayrıca sizi birçok yöne götüren bir yaşam yolunu da deneyimleyebilirsiniz.

• Çatallı çizgi: Bu tür bir hat, eldeki çatal yerleşimine bağlı olarak çeşitli anlamlara sahiptir. Çatallar genellikle bir kesinti, yeniden yönlendirme veya yaşam değişikliğini gösterir. Bazen dağınık veya bölünmüş enerjilerle çevrili olduğunuz anlamına gelebilir.

• İkili Üçlü çizgi: Pozitif enerjilerle çevrili olduğunuzu ve büyük bir dayanıklılığa sahip olduğunuzu gösterir. Muhtemelen bir ikiz olabilirsiniz veya gerçek bir eş ve ruh eşi bulmuş olabilirsiniz veya sizi gözetleyen biri olabilir. Bununla birlikte, aynı zamanda ikili bir hayat yaşadığınız anlamına da gelebilir.

• Eksik çizgi: Çok sinirli, endişeli ve sinirli bir kişiyi gösterir.

• Dallanmış çizgi: Yukarıya doğru dallar başarıyı, aşağı doğru dallar ise zayıf fiziksel ve duygusal sağlığı ifade eder. Yaşam çizgisinin yukarısına ve üstüne uzanan çizgiler, durumlardan kurtulma yeteneği gösterir. Yaşam çizgisinin altına uzanan çizgiler, alışkanlıkla enerji israfı anlamına gelir.

Kalp çizgisi anlamı

Aşk çizgisi veya erkek çizgisi olarak da bilinen kalp çizgisi, bir kişinin duygusal durumu ve başkalarıyla olan duygusal ilişkileri hakkında bir gösterge verir. Aynı zamanda kalp sağlığının bir göstergesi olarak da görülebilir.


kalp çizgisi

Bu çizgi, akıl çizgisinin ve yaşam çizgisinin üzerinde yer almaktadır. İşaret parmağının veya orta parmağın altından başlar ve serçe parmağa doğru uzanır.

• Uzun çizgi: Açık olan ve genel bir sıcaklığı olan bir kişiyi gösterir. Aynı zamanda mükemmel ilişkilerin var olduğuna dair bir inanç vardır.

• Çok Uzun: Çizgi avucunun her iki ucuna da dokunduğunda, partnerlerine karşı bağlılık belirtileri gösterir.

• Kısa: Ben merkezli bir kişi olduğunuzu gösterir.

• Derin: Stresli bir yaşamı gösterir.

• Derin ve düz çizgi: Kıskançlık duyguları olan veya otoriteyi göz ardı etme eğilimi olan birini gösterir.

• Düz ve kısa çizgi: Özellikle romantizmle ilgilenmeyen bir kişi olduğunuz gösterir.

• Dalgalı: Birçok aşk ilişkisini veya ciddi ilişkilerin eksikliğini temsil eder.

• Kırmızı ve koyu çizgi: Bu tür bir çizgi, hayata karşı mizaçlı bir yaklaşımı temsil eder, bu da sizi ya kolay ve çabuk sinirlenen bir hale getirebilir.

• Kırmızı ve açık çizgi: Bu tür bir çizgi, daha uzak, sabırlı ve soğuk bir duygusal durumu temsil eder.

• Kırık çizgi: Genellikle duygusal olarak stresli bir kişinin ruh hali değişimlerine maruz kalabileceğini belirtir.

• Yukarı doğru dallanmış çizgi: Karşı cinse karşı güçlü bir ilgiyi temsil eder.

• Aşağı doğru dallanmış çizgi: İlişkilerde kalitesizliği veya mutsuzluğu temsil eder.

Akıl çizgisi anlamı

Bilgelik çizgisi olarak da bilinen akıl çizgisi veya baş çizgisi, zihinsel ve psikolojik yapıyı temsil eder. Bu çizgi, yaşam çizgisinin hemen üzerinde, baş parmak ile işaret parmağı arasında başlar ve avuç içi boyunca yatay olarak avuç içi diğer kenarına doğru ilerler. Bazen kafa çizgisi doğrudan yaşam çizgisinde başlar ve oradan uzanır. Bu güçlü iradeye sahip olduğunuz anlamına gelir.

akıl çizgisi

• Uzun çizgi: Zekayı ve iyi bir hafızayı gösterir. Olayları derinlemesine düşünen ve aşırı tepki vermeyen bir kişiyi temsil eder.

• Çok uzun çizgi: Korkak bir tipi değil, çok başarılı bir kişiyi gösterir. Bencil olma eğilimi olabilir.

• Kısa çizgi: Pratik ve karmaşık bir kişi olduğunu gösterir.

• Derin çizgi: Mükemmel bir hafızaya, konsantrasyona ve mantıklı bir kişi olduğunuzu gösterir.

• Dalgalı çizgi: Bir bireyin pratik ve duygusal yönleriyle iç çatışmayı ifade eder. Aynı zamanda güvenilmez, huzursuz ve dengesiz bir kişi olduğunuzu gösterir.

• Baygın: Hayalperest olarak konsantre olamama veya sağduyu eksikliği anlamına gelir.

• Yukarı doğru dallanmış çizgi:  Kariyerde, akademisyenlerde ve yaratıcılıkta olumlu sonuçlar ve başarı anlamına gelir.

• Aşağı doğru dallanmış çizgi: Hayatın belirli noktalarında mücadele, olası depresyon, üzüntü ve sıkıntı belirtilerini ifade eder.

Kalp çizgisi, duygu ve aşkla ilgili ipuçları veriyor

El falında genellikle duygu ve aşk durumlarıyla ilişkilendirilmekte olan kalp çizgisi, doğru bir bakış açısında çok şey anlatabilmektedir. Örneğin kalp çizgisi işaret parmağınızın altından başlıyorsa hayatınız boyunca aşk dolu ilişkiler yapabilmenizin olasılığı yüksek demektir. Fakat orta parmağınızdan başlayan kalp çizgisi için ben merkezci ve aşkı görmez bir yapı dile getirilmektedir.

Akıl çizgisinin uzunluğu, karakter yapısıyla ilgili çok şey anlatmaktadır!

Kalp çizgisi kadar karakter analizinde sıklıkla tercih edilmekte olan akıl çizgisi de yapısıyla birçok şeyi ifade edebilmektedir. Örneğin akıl çizgisinin uzunluğu genellikle empati ve zeka kapasitesi için ölçülmektedir. Eğer çok uzun bir akıl çizgisine sahipseniz kendinizi başkalarının yerine koyabildiğiniz ve zeki olduğunuz anlamına gelmektedir. Fakat dalgalı ve kısa çizgi ise genellikle dikkatsizliği ve derin düşünememeyi işaret etmektedir.

Yaşam çizgisi karakteriniz adına en önemli bilgileri saklıyor


Son olarak el falında en çok dikkat edilen çizgilerden biri de yaşam çizgisidir. Eğer yaşam çizginiz baş parmağınıza yakın şekilde başlıyorsa enerjinizin az olduğu anlamına gelmektedir. Çok eğrili bir hayat çizginiz var ise iyimser ve enerjik olduğunuza işaret etmektedir. Ayrıca yaşam çizgisinin düz ve avcunuzun orasında kalması da çok çekingen olduğunuzu göstermektedir.

Zengin olmaya daha yatkın burçlar hangileri? || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.