Resimde ilk gördüğün şey ne? Saldırganlık seviyesi testi

Hem yetişkinler hem de çocuklar arasında saldırganlık düzeyi giderek artıyor. Hızlı yaşam temposu, sürekli stres ve sinir gerginliği, yaştan bağımsız olarak çoğu insanın artan saldırganlık düzeyine sahip olmasına neden oluyor. Bu durum sadece iç durumlarını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda diğer insanlarla ilişkilerini de kötüleştirir.

Resimde testi

Resimde ilk gördüğün şey ne? Saldırganlık seviyesi testi

Resimlerde psikolojik bir test kullanılarak artan bir saldırganlık seviyesi tespit edilebilir. Sonuçla birlikte, durumu düzeltmenize yardımcı olacak veya bir doktora görünmeniz gerektiği konusunda sizi uyaracak bir psikologdan pratik tavsiyeler alacaksınız.


Saldırganlık seviyesi testi nasıl yapılır?

Bu görevin özü, her insanın içsel durumuna bağlı olarak, aynı çok yönlü görüntü üzerinde bireysel dernekler görmesi gerçeğinde yatmaktadır.

Önerilen test resimlerine bakın ve ilk gözünüze neyin çarptığını hatırlayın.

Her 2 numaralı cevap için kendinize 1 puan sayın. İlk cevap 0’a eşittir. 5 görseli izledikten sonra puanları toplayın ve bu andaki saldırganlığınızın seviyesini öğrenin.

Doğru sonuç nasıl öğrenilir?

Anketin en doğru sonucu göstermesi için aşağıdaki kurallara uyunuz.

Görevi tamamlamaya odaklanın ve tüm yabancı işleri bir kenara bırakın.
Sizde bıraktıkları ilk izlenimi tam olarak sabitleyerek testin resimlerine arka arkaya bakın.
Önceden bir kalem ve kağıt hazırlayın. Her resmi inceledikten sonra, 2 numaralı cevap için kendinize 1 puan verin.

Puanlanan puanları sayın ve testin sonuçlarını okuyun.

Aldığınız yanıtı görmezden gelmeyin. Belki size duygusal tükenmenin eşiğinde olduğunuzu veya şiddetli strese maruz kaldığınızı söyleyecektir .

Saldırganlık seviyenizi belirlemeye hazır, hemen teste başlayın.


Resimde ilk gördüğün şey neydi?

RESİM 1’DE İLK NEYİ GÖRDÜN?

yılan kulak

Kulak: 0
Yılan: 1

RESİM 2’DE İLK NEYİ GÖRDÜN?

resimde bıçak

Tüy: 0
Bıçak: 1

RESİM 3’DE İLK NEYİ GÖRDÜN?

diş fırçası

Fırça: 0
Dişler: 1

RESİM 4’DE İLK NEYİ GÖRDÜN?

resimde merdiven

Merdiven: 0
Bıçaklar: 1

RESİM 5’DE İLK NEYİ GÖRDÜN?

makas

Makas: 0
Adam: 1

CEVAPLARA HAZIR MISINIZ? O ZAMAN KAÇ PUAN ALDIN?

Sıfır: Bu sonuç, kesinlikle huzurlu ve duygusal olarak istikrarlı bir insan olduğunuzu gösterir. Dengenizi bozmak zordur ve biri başarılı olsa bile duygularınızla kolayca başa çıkabilirsiniz.

Bir: Bu sonuç, saldırganlığınızın neredeyse hiç olmadığını gösterir. Zorluklarla başa çıkmakta iyisiniz ve içsel durumunuzu kontrol etmeyi öğrendiniz.

İki: Bu yanıt, bir düzeyde saldırganlık olduğunu ancak kabul edilebilir sınırlar içinde olduğunu gösterir. Belki şu anda kötü bir ruh halindesiniz veya zor bir gün geçiriyorsunuz.

Üç: Bu puan sayısı, ortalama saldırganlık seviyesini gösterir ve biraz sakinleşmenizin zamanının geldiği konusunda uyarır. 5 dakika içinde nasıl gevşer ve sinir sistemi normale döner , burayı okuyun.

Dört: Bu zaten bir uyandırma çağrısıdır. Oldukça agresif ve karamsar bir insansınız. Kaygı bozuklukları veya sosyal fobi yaşamadığınızdan emin olun .


Beş: Bu, kendi başınıza ele alınması zor olan en yüksek saldırganlık seviyesidir. Bu durumda en iyi çözüm bir uzmana başvurmak olacaktır. Öfkeniz sadece çevrenizdeki insanlara değil, kendinize de yönelebilir. İkinci durumda, bir kişinin intihar düşünceleri veya panik atakları vardır.

Resimde ilk gördüğün değiştirmen gereken karakter özelliğini söylüyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.