Resimdeki 2. kaplanı 10 saniyede bulun: 100 kişiden 1’i çözebiliyor!

Resimde ilk bakışta bir kaplan gözüküyor. Ancak dikkatli bakan bazı kişiler saniyeler içerisinde “gizli kaplanı” görebiliyor.

resimde kaplanı

Sonuçlar aşağıda – Optik illüzyonlar, dünyada beyninize meydan okumanın eğlenceli bir yolu olarak biliniyor. Öte yandan duyularınızı zihninizle koordine etmenize de yardımcı oluyor. Aşağıda eklediğimiz fotoğrafa ilk kez bakan kişiler sadece birinci kaplanı görüyor. Eğer görsel zekanız çok iyiyse saniyeler içerisinde ikinci kaplanı da görebiliyorsunuz.

Optik illüzyonlu görseller insanların farkındalığını ve görsel zekasını çok iyi bir şekilde ortaya çıkarıyor. Bu aldatıcı optik illüzyonda ikinci gizli kaplanı 10 saniye veya daha kısa sürede bulabilen kişiler nüfusun yüzde 1’ini oluşturuyor. Resimde ilk bakışta bir kaplan gözüküyor. Ancak dikkatli bakan bazı kişiler saniyeler içerisinde aşağıda yer alan bir yazıya daha denk geliyor.


HERKES KOLAY BULAMIYOR

İnsanların çoğu tek bakışta sadece ilk kaplanı görüyor, ancak bu optik illüzyonda saklı kaplanı görebiliyorsanız, o zaman 100 kişiden birisi arasında girdiniz demektir.

ZİHNİNİZİ HEMEN TEST EDİN

Kendinize meydan okumanın ve aynı zamanda eğlenmenin bir yolunu arıyorsanız, doğru yere geldiniz. Bu optik yanılsamayla zihninizi test edin.

İKİNCİ KAPLANI BULABİLİR MİSİNİZ?

Kendinize meydan okumaya hazırsanız başlayalım. Bu optik illüzyonda gizlenen ikinci kaplanı bulabilir misiniz?


Şimdi aşağıda yer alan görsele yakından bakın. Burada bir ormanda duran görkemli bir kaplan görebilirsiniz.

10 SANİYENİZİ AYARLAYIP BAKIN…

Ancak görselin asıl cezbeden tarafı bir değil iki kaplan gizlenmiş olmasından kaynaklanıyor. Zamanlayıcınızı 10 saniyeye ayarlayın ve alın ve görseli incelemeye başlayın.

10 saniye veya daha kısa sürede bulduysanız süper. Ama bulamadıysanız da sorun değil.

Buldunuz mu?

Görsel zekânız müthiş. Siz muhtemelen bulmaca çözmeyi çok seven ve analitik zekâsı gelişmiş birisiniz. Aynı şeye takılmıyor ve çok yönlü düşünebiliyorsunuz. Bu da size pratik zekâ kazandırıyor.

Hayır bulamadım:


Resme bakınca büyük kaplana odaklanmanız diğer olasılıkları devre dışı bıraktı. Önünüzdeki büyük resimden dolayı arka plana bakmadığınız gibi başka olasılıkları düşünmediniz. Bunun sonucunda, çizgileri arasında kamufle edilen kaplanın üzerine yazılan harfleri göremediniz. Kaplanın üzerinde “The hidden tiger” yani gizli kaplan yazıyor. Siz olaylar karşısında çok yönlü düşünemediğiniz gibi biraz ön yargılısınız.

gizli kaplan

Resimde 16 gizli hayvanı bulun: IQ’nuz 130’un üzerinde mi?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.