Ağaç Testi: Seçtiğiniz ağaç, çok isabetli kişilik analizi yapıyor!

Karl Koch Psikolojik Ağaç Testi: Aşağıdaki resimde sunulan hayal ürünü 9 ağaçtan birini seçerek kendimiz hakkında şimdiye kadar belki de fark etmediğimiz pek çok şeyi keşfedebiliriz.

ağaç testi

Resimde seçtiğin ağaç, çok isabetli kişilik analizi yapıyor!

Seçtiğiniz ağacın size söylediklerini okuyunca “sizin” ağacınızı çizen kişinin sizi tüm hayatınız boyunca tanıdığı duygusuna kapılacaksınız. İşte %100 doğru çıktığı söylenen kişilik testi…


Öncelikle Karl Koch Ağaç Testi nedir?

Ağaç Testi 1950’lerde Karl (Charles) Koch isimli bir psikolog tarafından geliştirildi. Psikanlizde halen sık kullanılan bu testte, temel olarak bir çocuktan ya da yetişkinden “dalları, kökleri ve gövdesi olan bir ağaç” çizmesi isteniyor. Karl Koch’un Ağaç Testi, kişiliğimizin yanı sıra temeldeki duygusal evrenimizin ilginç bir projeksiyonu niteliğindedir. Kendimizi biraz daha iyi tanımak için eğlenceli bir kişilik analizi aracıdır. Ağaç testinin avantajı, çok çeşitli insanlara hızlı bir şekilde uygulanabilmesidir. Daha sonra ise diğer test sonuçlarıyla karşılaştırılarak duygular hakkında ilginç bilgiler verebilmektedir.

Ağaç Testi – Şimdi bir ağaç resmi seçin:

ağaç testi

Resimdeki ağaçlardan birisini seçtiyseniz, aşağıda kişiliğiniz hakkındaki önemli detayları öğrenebilirsiniz.

1- Cömert ve ahlaklı

Sen en iyi olmak için çabalıyorsun. Yüksek emellere ve standartlara sahipsin. İnsanlara seninle işbirliği yapmak zormuş gibi gelebilir ama senin için en zor şey kendinle olan mücadelendir. Çok çalışıyorsun ama bencil değilsin. Çalışıyorsun çünkü dünyayı daha iyi bir yer yapmak istiyorsun. Sen yaralanana kadar insanları seversin. Ve sonra… Hala sevmekten vazgeçmiyorsun ama sırtınızdan vurulunca da uzaklaşıyorsunuz. Çok az insan yaptığınız her şeyi takdir edebilir.

2- Büyüleyici ve gerçekçi

Başkalarıyla ilgilenmeyi seven sorumlu bir insansın. Dürüst çalışmaya inanıyor ve kolayca taahhütlerde bulunuyorsunuz. İyi bir karakterin var. İnsanlara güven verebiliyorsun ve sana güvenenleri asla yarı yolda bırakmıyorsun. Parlak bir kişiliğin var. Hayatta hızlı ve esprilisin. Senin her zaman insanlara anlatacak ilginç bir şeyin var. Gerçekçisin.

3- Akıllı ve düşünceli

Sen mükemmel bir düşünürsün. Sizin düşünceleriniz ve fikirleriniz en önemlisidir. Teorilerinizi ve görüşlerinizi yalnız başına düşünmeyi seviyorsun. Sen içe dönük birisin. Düşünmeyi ve öğrenmeyi sevenlerle iyi geçinebilirken düşünmeyen insanlarla bir arada olmaya bile tahammül ediyorsun. Asla yüzeysel değilsin. Ahlak hakkında düşünmek için çok zaman harcıyorsun. Toplumun çoğu sizinle aynı fikirde olmasa bile doğru olanı yapmaya çalışıyorsun.


4- Anlayışlı ve felsefi

Sen eşsiz olan bir ruha sahipsin. Yanında az da olsa sana benzeyen kimse yok. Sezgisel hareket etmeyi seviyorsun bu da seni biraz tuhaf yapıyor. Bu nedenle sıklıkla yanlış anlaşılıyorsun ve bu da sizi incitiyor. Kişisel alana ihtiyacınız var. Yaratıcılığınızın geliştirilmesi gerekiyor, başkalarının saygısını kazanmak sizi geliştiriyor. Hayatın karanlık ve aydınlık taraflarını açıkça gören bir insansın. Çok duygusalsın.

5- Kendine güvenen ve baskın

Sen çok bağımsızsın ve bu da insanları korkutuyor. Senin hayattaki desturun “Kendin yap” prensibidir. Sadece kendinize güveniyorsunuz. Kendiniz ve sevdiğiniz insanlar için nasıl güçlü kalacağınızı biliyorsunuz. Ne istediğini biliyorsun ve bunun için çabalamaktan korkmuyorsun. İnsanlardan beklediğiniz tek şey, size karşı samimi olmalarıdır.

6- Nazik ve hassas

İnsanlarla kolayca ilişkiler kurabiliyorsun. Birçok arkadaşınız var ve onların hayatlarını iyileştirmeyi seviyorsunuz. Sıcak ve hafif bir auranız var. İnsanlar senin yanında kendilerini son derece sakin ve güvende hissediyorlar. Her gün nasıl daha iyi olabileceğinizi düşünüyorsunuz. İlginç, anlayışlı ve benzersiz olmak istiyorsunuz. Sevgiye dünyadaki herkesten daha çok ihtiyacın var. Seni sevmeyeni sevmeye hazırsın.

7- Mutlu ve soğukkanlı

Sen duyarlı, anlayışlı bir insansın. Sen insanları dikkatle ve yargılamadan dinliyorsunuz. Her insanın hayatta kendi yolu olduğuna inanıyorsun. Olayları ve insanları kolayca kabul ediyorsun bu da seni büyük ve güvenli yapıyor. Strese dayanıklısın, nadiren endişeleniyorsun. Genellikle insanların içinde çok rahatsın. Size verebileceğimiz tek tavsiye her zaman iyi vakit geçirin ve kendi yolunuzdan ayrılmayın.

8- Büyüleyici ve enerjik

Sen son derece komik bir insansın. Tüm dünya ile uyum içindesin. Sen kendin olmayı becerebiliyorsun. Her zaman coşku dolu ve yaşam enerjisi içindesin. Özellikle bir tür macera söz konusu olduğunda, her zaman tercih edilen oluyorsun. Sık sık insanları şaşırtıyor ve şok ediyorsunuz. Ama elden ne gelir sen hep kendin kalmayı başarabiliyorsun. Her şeyle ilgileniyorsunuz, kolayca taşınıyorsunuz. Bir şey ilginizi çekiyorsa, onu iyice incelemeden ve anlamadan durmayacaksın.

9- Pozitif, iyimser ve şanslı


Sen bu hayatın bir hediye olduğuna inanıyorsun ve ondan en iyi şekilde yararlanmaya ve size verilenleri olabildiğince en iyi şekilde kullanmaya çabalıyorsun. Hayatta başardıklarınızla son derece gurur duyuyorsun. Sevdiklerinizle, tüm sevinçleri ve üzüntüleri paylaşmaya hazırsınız. Hayata çok sağlıklı bir bakış açınız var. Bardağın (en azından) yarısının dolu olduğunu görüyorsun. Affetmek, öğrenmek ve büyümek için her fırsatı değerlendiriyorsun.

Bilinen en eski psikolojik test: Resimde ilk gördüğünüz detay, kişiliğinizi ortaya çıkarıyor! || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.