Resimde 6 sayısını kaç saniyede bulabilirsiniz?

Bu optik illüzyon testinde hem dikkatinizi hem de zekanızı test edebilirsiniz. Resimdeki 6 sayısını kaç saniye içinde bulabileceksiniz?

resimde 6 sayısı

Optik illüzyon ve zeka testleri her yaştan insanı kendine çekmeye başarıyor. Zeka bulmacaları ve optik illüzyon testleri ile dikkat seviyenizi geliştirmenin yanı sıra bilişsel becelerinizi de artırabilirsiniz. Hem aileniz hem de sevdiklerinizle birlikte deneyebileceğiniz bu zeka testi sayesinde eğlencenizi ikiye katlayın.

Bu aktivite, gözlem becerilerinizi test etmek ve geliştirmek için iyi bir yoldur. Bu etkinliğin en iyi yanı, bireysel olarak veya gruplar halinde deneyebilmenizdir. Gözlem becerilerinizi test etmeye hazır mısınız? Harika, hadi başlayalım.


Resimdeki 6 sayısını bulmaya çalışın

Yukarıda gösterilen resim 9’lu bir diziden oluşuyor. Ancak 9’lar arasında ilk bakışta fark edilmemesi için özenle yerleştirilmiş bir ‘6’ var. Bu sorunu çözmenin en iyi yolu, görüntüyü bir kez dikkatlice gözden geçirmek ve verilen süre içinde sayıyı bulup bulamayacağınıza bakmaktır.

Bu, kullanıcının resimdeki 6 sayısını bulması gereken kolay seviyeli bir meydan okumadır. Numaranın nerede olduğu hakkında bir fikriniz var mı? Acele et zaman bitiyor.

İpucu:

Şahin gözlü kullanıcıların bir kısmının numarayı çoktan tespit ettiğine inanıyoruz. Mükemmel gözlem becerileriniz var. Bazılarınız hala numarayı arıyor ve cevabı arıyor olabilir. Püf nokta olarak gözlerinizi biraz şaşı yaparak bulmayın deneyin.

Bir de böyle bakmayı deneyin:

resimde 6

Ara ve bul mücadelesi

Gözlem becelerinize ne kadar güveniyorsunuz? Bu ara ve bul testi sizi tatmin etti mi? Beyin egzersizleri yapmanızı sağlayan bu zeka testleri ve bulmacalarının daha fazlasını denemek için sitemizi takip etmeyi unutmayın. Umarız bu zeka bulmacası günün yoğun stresinden kurtulmanızı sağlamıştır.

Zeka testi cevabı

12 saniye içinde 9’ların arasında gizlenen 6 sayısını bulan kişileri tebrik ediyoruz. Fakat hala bulamamış ve aramaya devam eden kişiler için çözümü aşağıda paylaşıyoruz.

cevap


Son satırda görselin sağ alt kısmında 6 rakamının yer aldığını görebilirsiniz.

Korku testi: Seni en çok korkutan şey ne?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.