Çembere odaklanın: Hangi rengi görüyorsunuz?

Zeka seviyenizi açığa çıkaracak bir test de görseldeki çizgiler… Çembere odaklanın, hangi rengi görüyorsunuz? Bu zeka testinin ortasında bulunan renk mavi mi, sarı mı, yeşil mi, yoksa kırmızı mı? İyice baktığınızda hareket ediyor hissi yaratan yanılsama yalnızca siyah ve beyaz diyorsanız yanılmayın ve teste odaklanın…

çmberin içinde

Çembere odaklanın: Hangi rengi görüyorsunuz?

Analitik düşünme gücünüze ve beyninizin hangi lobunu kullandığınıza bağlı olarak değişen zeka seviyesi ve kişilik özellikleri, bu görsel testte farklı bir boyut kazanıyor. Renk dalgalanmalarının yaşandığı testte, ortada ilk hangi rengi görüyorsanız zekanız ona göre belli oluyor.


Şekil, renk ve dokuları zihninizde nasıl algıladığınız ve sanatsallık kattığınıza bağlı olarak değişen görsel zeka testi, çemberin içine doğru sizi de çekmeyi bekliyor. Mantıksal yürütmeyle siz de çemberin açıpa çıkardığı rengi görebilirsiniz. Bu optik illüzyonda, görsel bir algı oluşturularak ortaya çıkan renk dalgaları, dahilik seviyenizi gösterecek. İşte o görsel test…

Siz hangi rengi görüyorsunuz?

Görsel ve uzamsal zeka türüne sahip kişilerin düşünme stilleri ve gördükleri nesneler, yaşanılan zamana ve çevreye göre değişebiliyor. Bu illüzyon testinde dairenin ortasında beliren renkler de kişisel farklılar barındırıyor.

Dairenin merkezine uzun süre bakanlar, bu optik illüzyonda mavi veya kırmızı rengi fark edebilirler. Optik illüzyon testinde fark ettiğiniz renge göre ne tür bir deha olduğunuzu açıklıyoruz.

Mavi veya sarı rengi görenler:

Önce mavi rengi görenler algı dahisi. Beyin dalgalarının frekansı ise 100 ile 120 Hz aralığında. Karmaşık kararlar değil, açık ve net kararlardan hoşlandığınızı söylemeliyiz. Algılama becerilerimiz herkesi ve çevremizdeki dünyayı nasıl yorumladığımızı etkiler. Algılama, düşünmeyi ve problem çözmeyi içerdiğinden, algı becerileri her meslekteki çoğu kişi için bir değerdir. Görmek bir düşünme biçimidir.


Olağanüstü bir insan ve çelik dehasınız. Çok detay odaklı ve titizdir, ancak çoğu zaman aşırı temkinlidir. Satranç ustası gibi mantığı uygulayan kişiler bu bölüme aittir. Yaratıcı bir zihniniz ve sizi çevreleyen küçük ayrıntıları fark etme yeteneğiniz vardır. Sanatsal disiplinlerle meşgul olmak sizi cesur başarılara götürebilir. Zorlukları ve yeni deneyimleri seviyorsunuz – Hem de hiç tereddüt etmeden!

Güçlü algısal zekası olan insanlar yüksek EQ‘ya (duygusal zeka) sahiptirler. Tasarım, çizim, renklendirme, resim yapma, model oluşturma vb. görüntüleri zihinlerinde kolayca görürler ve görsel olarak sanatsal yollarla temsil edebilirler. Ayrıntılara bakma becerisine sahiptirler ve genellikle başkalarının gözden kaçırdığı unsurları görürler.

“Algısal zeka” (Perceptual Intelligence), insanların hayal ile gerçeği ayırt etmek için deneyimlerini yorumlama biçimini ifade eder. Algının doğasını anladığımızda, algı, duygu, motivasyon ve davranış dinamiklerine bakarız. “Gör”, “Hisset” ve “Harekete Geçir” kategorilerini belirlemeyi öğreniriz ve bu kategorilerin birbirini otomatik olarak nasıl etkilediğini görürüz. Duyguları ve davranışları değiştirmek için nafile bir çabayla dalları kırmak yerine, algıdan başlayarak akıllı değişim stratejisini izleyerek çözümlerin köküne inme eğilimindeyizdir.

Kırmızı veya yeşil rengi görenler:

Önce kırmızı rengi görenler ise mantık dahileri olarak adlandırılır. Beyin dalgalarının frekansı, 150 ile 180 Hz aralığındadır. Ortalamanın üstünde bir zekanız var ve sezgileriniz de çok kuvvetli. Bir problem varsa elbet çözersiniz.

Yetenekli bir insansın, bu da seni parlayan bir dahi yapıyor. Parlak veya parlayan dahiler yüksek IQ‘ya sahiptir ve harika liderlerdir. Çok meraklı, tutkulu ve açık fikirlisiniz. Yeni şeyler keşfetmek ve yeni deneyimler aramak, sizi harekete geçirir. Sayısız deneyiminiz, en yakın arkadaşlarınıza hayatın belirli yönleri hakkında akıllıca tavsiyelerde bulunmanıza yardımcı olur. Anlatacak yeterince ilginç hikayeniz var ve insanlar sizi dinlemekten keyif alıyor.


Güçlü mantıksal zekaya sahip kişiler, matematiksel hesaplamalar, mantıksal düşünme ve örüntü tanıma konusunda bir yeteneğe sahiptir. Doğuştan akıl yürütme yeteneğine sahiptirler ve mantıksal ve sayısal kalıplarla kolayca düşünebilir ve farklı bilgiler arasında bağlantılar kurabilirler. Kolayca soyut semboller kullanırlar, olumsuz matematiksel becerilere sahiptirler ve olguları açıklamak için modeller, hipotezler ve teoriler oluştururlar. Mantıksal problem çözmede iyidirler ve matematik, fizik veya araştırma yöntemleri gibi karmaşık işlemlerden hoşlanırlar.

Nikola Tesla kadar yüksek IQ’ya sahip misin? Resimdeki farklı harfleri bulun


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.