Yeni AB Bakanı Ömer Çelik: AB, Türkiye için tek seçenek değil!

Yeni Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, AB’yle görüşmelerin eşit biçimde gerçekleştirilmesini istedi… AB perspektifinin Türkiye için çok önemli olduğunu ama yegane seçenek olmadığını ifade etti.

Yeni AB Bakanı Ömer Çelik; AB Türkiye için seçenek değil!

Görevi Volkan Bozkır’dan devralan Ömer Çelik, AB’yle görüşmelerin eşit biçimde gerçekleştirilmesini istedi: “Şu anda Türkiye – AB ilişkilerinin kritik bir noktasında bulunuyoruz. Bunun öğretmen – öğrenci ilişkisi değil, amir – memur ilişkisi değil; eşitler arasında herkesin birbirine saygı duyarak, bu çıkarın ne anlama geldiğini bilerek hareket etmesi mecburiyeti vardır.”

Türkiye – AB ilişkilerinde devlet politikasının uygulanacağını belirten Çelik’in açıklaması; “Bu ilişkinin sayın bakanımızın döneminde olduğu gibi standartlarını yükselterek, devlet politikasının gereğini yerini getirmeye çalışacağız.”


Volkan Bozkır ise Türkiye’nin hedefinin AB’ye tam üyelik olduğunu vurguladı, üyelik sürecinin ortak çıkarlar olduğunda devam edeceğini söyledi.

Bozkır; “Şu anda Türkiye – AB ilişkilerinin kritik bir noktasında bulunuyoruz. Bunun öğretmen – öğrenci ilişkisi değil, amir memur ilişkisi değil; eşitler arasında herkesin birbirine saygı duyayarak bu çıkarın ne anlama geldiğini bilerek hareket etmesi mecburiyeti vardır” dedi.

Eski AB Bakanı, birliğin son dönemde Türkiye’ye karşı haksızlıklar yaptığını, Türkiye’nin üyelik sürecinin ilerletilmesinin yararlı olduğunu görmesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan dün resti çekti!; İkide bir kriter dayatmasınlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün yaptığı açıklamada AB’den, vize muafiyeti ve geri kabul anlaşması konularında Türkiye’ye sürekli kriter dayatmamasını istemişti.

Türkiye, vize serbestisi için AB’nin talep ettiği 72 kriterin çoğunu yerine getirmişti. Ancak AB’nin Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) değiştirilmesini istemesi, Türkiye’den tepkilere sebep olmuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’ya vizesiz seyahat koşulu olarak terörle mücadele yasasında değişiklik yapılmasını isteyen AB’ye sert çıkarak AB’nin talebini, “Biz yolumuza gidiyoruz. Sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan anlaş” sözleriyle geri çevirmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce vize serbestisi için TMK değiştirilmesini isteyen AB’ye “Biz yolumuza gidiyoruz, siz de yolunuza gidin” ve “Ya üyeliğe ya kendi yolunuza” diyerek rest çekmişti. Dün konuşan Cumhurbaşkanı, bu kez de geri kabul anlaşmasının geçmeyeceğinin sinyalini vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye’nin geri kabul anlaşması dahil olmak üzere imzaladığı tüm anlaşmaları bir kenara koyabileceğini söylemişti.

Başbakan Davutoğlu’ndan AB’ye vize resti

Vizesiz seyahat için tarihi karar

Vize muafiyeti 2017 yılına sarkacak iddiası


Vizesiz Avrupa hayal mi oldu? Erdoğan AB’ye rest çekti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.