Gelecek Bugün Başlar Etkinlikleri

Fatih Elibol: Gelecek Bugün Başlar. Çünkü “bugünkü sen” senin geleceğini yaratır. Eğer sen “bugünkü sen”i yenilemeyi başarırsan, “yenilenen sen” sana yepyeni bir gelecek sunar!

fatih elibol

Daha önce de MCC Fatih Elibol ile bir söyleşimiz olmuştu. Fatih Elibol ilk kitabı Gelecek Bugün Başlar yayımlandıktan sonra şimdi de geleceği bugünden başlatmak isteyenlere yepyeni bir eğitim/etkinlik serisi sunuyor. Bu eğitim etkinlikleri, dünyada eğitim olarak akredite edilmiş ilk kitabın – yani Gelecek Bugün Başlar adlı kitabın eğitimleri.

Fatih Elibol ile Gelecek Bugün Başlar kitabı ve kitabın etkinlikleri üzerine sohbet ediyoruz.

Söyleşi: Fatih Elibol

Neden gelecek bugün başlar?

Gelecek bugün başlar. Çünkü gelecek insanın bugününde yaratılır. Kişinin geleceği bugünkü düşünce ve eylemleri ile belirlenir. Ve kişi geleceği belirleyen adımlarını bugünkü haliyle atıyor. Dolayısıyla bugün çok önemli. Üstelik elimizdeki tek an, değişimi yaratabileceğimiz tek gerçek zaman da bugün.

Kişi bugünkü kendini yenileyebilirse, geleceğini de yeniden yaratabilir. Dolayısıyla geleceğini istediği gibi şekillendirmek isteyen kişi, hayallerindeki doyumlu ve tatminkâr yaşama ulaşmak için nereden başlayacak? Tabii ki bugününden, bugününü yenileyerek. Buna her zaman inandım ve bunu her zaman deneyimledim. Geç kalacak bir saniyemiz daha yok. Gelecek bugün başlar. Ve düşünün ki geleceğini bugünden başlatan bir sürü insan var ve herkes kendinin en iyi versiyonuna ulaşmak için adımlar atıyor. Çok daha güzel bir yaşamımız olmaz mıydı?

Gelecek Bugün Başlar. Çünkü “bugünkü sen” senin geleceğini yaratır. Eğer sen “bugünkü sen”i yenilemeyi başarırsan, “yenilenen sen” sana yepyeni bir gelecek sunar.

fatih elibol kitap

Kitabınız neleri içeriyor? Kimler okumalı?

Gelecek Bugün Başlar interaktif bir kitap. Yani okurundan da bir şeyler yapmasını bekliyor. Diğer taraftan kitabımı yazarken hedefim onu okuyan kişiyi “koçluk” kavramının yanı sıra “kendi kendine koçluk” kavramıyla da tanıştırmaktı. Koçluk muhteşem bir yaklaşım ve kendi kendine koçluk tüm hayatınızı kolaylaştıracak bir yöntem.

Kitapta okura bir iç ses olmak istedim. Sayfalar arasında okurun yazarak yapacağı uygulama ve alıştırmalar var. Bu alıştırmalardaki güçlü sorulara okurun vereceği yanıtlar onunla birlikte bir eylem planı çıkarmamıza olanak sağlıyor. Bu eylem planı okuru doyumlu yeni hayatına giden aşamalarda sürekli yolda tutmayı sağlıyor. Okura yapılacaklar listesi vermiyorum, ona ne yapacağını bulduruyorum; bu da onun kendi planını var etmesini ve bu planda adım adım ilerlemesini sağlıyor.

Kitabı üç bölüme ayırdım: Kendini Tanı, Çevreni ve İletişimini Tanı, Hayatını Dönüştür. Böylece kişi çalışmaya önce kendinden başlıyor. Tüm iletişim alanlarında kendisini tanıyor; ailesi, eşi, çocukları, işi, parası ne varsa… Kitaptaki uygulamalarda da hayatın her alanına uygulanabilecek bir format sunuyorum.

20 seneyi aşkın süredir koçluk alanındaki tecrübemden süzdüm bu kitabı. Koçluk eğitimlerimde kullandığım kuram ve yaklaşımları basit ve anlaşılır, herkesin uygulayabileceği bir dille anlatıyorum. Böylece isteyen herkesin hayatında güçlü bir değişim başlıyor. Ve okur en iyi versiyonuna ulaşmak üzere ilerliyor.

Kimlerin kitabı okuması gerektiğine gelince… Kitabımı; hayatını dönüştürmek isteyenler, koçluk ile ilgilenenler, kendine koçluk yapmak isteyenler kadar koçluğu meslek olarak yapmak isteyenler de okuyabilir. Hatta koçluğu meslek olarak yapanlar da kitabımdan çokça yararlandı. Koçluk çözüm odaklı bir yaklaşımdır, hayatın her alanında fayda sağlar. Kitapta bu yaklaşımı uygulamalı anlatabilmek için okuyana çok fayda sağlayacak seans örneklerine de yer verdim.

Etkinliğiniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?

İnsanların potansiyellerinin tümünü kullanabilmesi çok önemli. Bunun için gerekli olan her şey de insanın içinde. “İçinde bulunduğun hayat sana ne yaşatıyor?” ve “Yeni versiyonunda bir sen olsan nasıl yaşardın?” En önemli sorular bunlar. Tabii bunları cevaplamak için başka güçlü sorulara ihtiyacınız var. Ben koçluk sayesinde doğru ve güçlü soruları benimle çalışan kişilere sorarak onların içlerindeki bu potansiyellerini bulmalarını sağlıyorum. Ancak herkesle koçluk çalışması yapmam mümkün değil. Kitabımla birlikte bu eğitimlere ulaşamayanların da koçluğun muhteşem yaklaşımıyla tanışmasını istedim. Gelecek Bugün Başlar etkinlikleriyle bunu bir adım daha ileriye götürüyorum. Herkes kendi başarı hikâyesini yaratıp yaşayabilir. Bunu yaparken herkes kendi kendinin koçu olabilir. Herkes geleceğini bugünden başlayıp yaratabilir. Bunun mümkün olduğunu, zor ve imkânsız olmadığını anlatmak için Gelecek Bugün Başlar eğitimleriyle yola çıktım.

Bu eğitim, dünyada eğitim olarak akredite edilmiş ilk kitabın – yani Gelecek Bugün Başlar adlı ilk kitabımın eğitimi. Bu açıdan da benim için çok özel, çok önemli.

fatih elibol

Gelecek Bugün Başlar etkinliğinde neler oldu ve olacak?

Gelecek Bugün Başlar adlı kitabımın ilk etkinliğini geride bıraktık. Harika bir topluluk vardı. Bu birliktelikten büyük mutluluk duydum. Çünkü oraya gelen kişiler geleceklerini yeniden kurgulamak, bugünden başlamak için oradaydılar. Koçlukla ilk defa tanışanlar vardı. Kendisi için ilk defa adım atanlar da… İnsanlar kendilerini ve çevrelerini tanımak için bir adım attılar. Çevrelerine bilinçle baktılar. Bir eylemde bulundular. Kendi inançlarını ve başkalarından aldıkları inançları fark ettiler. Seçtikleri hayata ve seçmek istedikleri hayata baktılar. Ne yapmaları gerektiğini buldular. Bulamayanlar da birtakım ışıkları yaktılar zihinlerinde. Kendi kendilerine koçluk yapmayı deneyimlediler.

Neler olacağına gelirsek… Bu eğitimlerle başlayan değişim ve dönüşüm süreci daha da ileri gidecek. Başlangıcı yaptıysak yerimizde duramayız. Artık burada kalamayız. Doyum ve değişimin tadına hep birlikte varacağız.

Gelecek Bugün Başlar eğitimleri üç ayda bir devam edecek. Hatta güzel haber; ikinci etkinliğimizi 27-28 Haziran’da yapacağız. Kayıtları almaya başladık. Ve artık bu etkinliklerde katılımcıları sürprizler de bekliyor olacak.

gelecek bugün başlar

Katılım herkese açık. Dileyen herkes bu eğitimlere ücretsiz katılabilecek.

Ücretsiz katılım formuna ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Doyum ve değişimi ihtiyacı olan herkese ulaştırabilmek için Gelecek Bugün Başlar Derneği’ni faaliyete geçirdik. Muhteşem değil mi?

Eğitimlerini benimle tamamlamış olan pek çok menteem de bu derneğin üyesi ve Gelecek Bugün Başlar Koçları olarak derneğimiz bünyesinde benimle birlikte çalışıyorlar. Derneğimiz bu gelirin tamamıyla ülkedeki gençlere; öğrencilere, hayalleri olanlara, değişmek ve dönüşmek, daha iyi konumlara varmak isteyenlere burs verecek. Böylece koçluğun muhteşem gücünü dalga dalga yayacağız ve tüm katılımcılar bu iyiliğin bir parçası olmanın mutluluğunu tadacak. Birbirimize dokunacağız.

Etkinliğe katılmak ne kazandırır? Ne kaybettirir?

Koçluk; hayatımızın içindeki bütün karmaşayı düzene koyan bir yaklaşım. Zihninizdeki kaybolmuşluktan koçluk sayesinde kurtulabilirsiniz. Herkesin hayatında yapması gerektiğini bildiği ama hayata geçiremediği noktalar vardır. Koçlukla buralarda ilerleme sağlayabilirsiniz. Koçluk küçük dünyalarımızdan yaşama açılma yoludur. Dünyayla ve diğer insanlarla buluşup doyumlu bir hayata ulaşma ihtimali bile bir insan için ne kadar mühim, düşündünüz mü hiç?

Peki etkinlik sonrasındaki kazanımlar neler olacak?

Tüm bu bahsettiğim kazanımlar dışında Gelecek Bugün Başlar Koçları bu derneğin üyesi olarak ücretsiz koçluklar yapıyor. Eğitime katılanlar isterse gönüllü koçlarımızdan koçluk talep edebilecek.

Unvanlı bir koç olmak isteyenler yani bu koçluğu meslek edinmek isteyenler ise bu eğitimle birlikte ihtiyaçları olan ICF eğitimlerinin ilk 6 saatini almış olacak. Hem de ücretsiz olarak… Koçluk yolunda devam ederken de onlara açılan bu yolda birtakım ayrıcalıklar ve kolaylıklar da sağlayacağız.

Koç olmak istemeyenler ise kendi gelişimleri üzerine çalışacak bir yol, bir yöntem edinmiş olacaklar.

gelecek bugün başlar

Koçluk ve kendine koçluk kavramı nedir?

Koçluk hayatınızda sıkışmış hissettiğiniz, ilerleme kaydedemediğiniz, mutsuz olduğunuz ve değiştirmek istediğiniz konularda ilerleme kaydedip başarıyla hedeflerinize ve isteklerinize ulaşmanızı sağlayan, yolu size anlatan değil, bulduran bir faaliyettir. Destek verir. Yol arkadaşıdır. Ve profesyonel bir iştir. Koçluk sayesinde kişi performansını arttırabilir, istediği yönde gelişim sağlayabilir, yeni beceriler kazanabilir. Koçluk çözüm odaklı bir yaklaşımdır, koçluk alan kişinin problem çözme yeteneği gelişir. Kişi doğru ve güçlü sorular sormayı öğrenir. Yaşama dönük farkındalığı gelişir. Böylece gelecek planları çok daha gerçekçi olur. Kişi kendi potansiyelini kullanabilir hale gelir.

Başkalarına akıl verip kendine aynı aklı uygulamayan kişilerin çok olduğu bu dünyada kendi kendine koçluk da bunları kendi kendine yapabilmektir. Kendi kendine ilerleyip yaşamak istediklerine seni ulaştıran muhteşem bir yaklaşımdır.

Sonrası için kitap ve etkinlik gibi planlarınız var mı?

Biraz önce de söylediğim gibi etkinliklerimiz devam edecek; 27-28 Haziran’da ikinci eğitimi vereceğim. Hayatında nitelikli bir başarı elde etmek isteyenlerin, sürdürülebilir motivasyona ihtiyaç duyanların, zihinsel olarak güçlenmek ve hedeflerine kararla ilerleyebilmek isteyenlerin koçlukla tanışmasını gönülden isterim. Bu bir yolculuk.

Benim yolculuğum da devam ediyor. Bir yandan Gelecek Bugün Başlar kitabımın daha çok insana fayda sağlaması için çalışırken daha ileriye ve daha derine ineceğimiz ikinci kitabımı yazmaya da başladım.

Tüm arzum insanların tüm yeteneklerini ve tüm potansiyellerini kullanabilir hale gelmelerini sağlamak. Onları güvenli alanlarından çıkarıp harekete geçmelerini sağlamak. Çözüm içimizde. Ve insanların içindeki anahtarlarla kilitlerini açmalarına destek olmaya devam edeceğim.

MCC Fatih Elibol hakkında:

satış koçluğuFatih Elibol Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun (ICF) MCC (Master Certified Coach) unvanlı sayılı koçlarından biri ve bu unvanı alan 33. Türk koçudur. Koçluk mesleğinde doldurduğu 25 yıldan sonra “lortların koçu” olarak bilinmektedir. Avrupa Birliği ve İngiliz Parlementosu’nda yetkinliği alanında eğitimler vermekte ve koçluk yapmaktadır. Şirketler ve üst düzey şirket yöneticileriyle çalışmaktadır.

Yüksek öğrenimini New York Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde İşletme ve Politik Ekonomi üzerine çift anadal yaparak tamamlayan ve Harvard Üniversitesi’nden İşletme Master derecesi alan Elibol, şu anda Oxford Üniversitesi’nde Psikoloji ve İnsan Gelişimi alanında doktora programına devam etmektedir.

İş hayatına 1996 yılında Trump Organizasyon’da başlamıştır. Satış, hipnotik satış, koçluk ve yönetim alanlarında kazandığı tecrübelerini, ICF’in kurucusu Thomas Leonard ile tanıştıktan sonra koçluk alanıyla birleştiren Elibol edindiği vizyonla farklı girişimlerde bulunmuştur. Profesyonel olarak bu alanda ilerlerken Türkiye ve dünyadan yüzlerce şirket yöneticisi, CEO, aktör, sporcu ve sıradan insana destek vermiştir. Dünyada nöro eğitimleri, profesyonel koçluk ve mentor koçluk alanlarındaki çalışmaları ile tanınan Fatih Elibol, İngiltere ve Avrupa Birliği parlamentosundaki vekillere ve dünyanın önemli şirketlerinin CEO ve üst düzey yöneticilerine mentorluk ve lider koçluğunu sürdürmektedir.

Fatih Elibol, kendini herkes gibi duyguları olan “insan”larla çalışan, bir eğitmen değil, bir mentor yani yönder olarak tanımlamaktadır.

Gelecek bugün başlar kitabını etkinlikten önce satın almak ve okumak için D&R linkine tıklayabilirsiniz => https://www.dr.com.tr/Kitap/Gelecek-Bugun-Baslar/Fatih-Elibol/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0001926310002

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.