Test: Resimlerde ilk ne gördüğünüz, mevcut durumunuz hakkında çok şey anlatıyor

Optik illüzyon kişilik testi: Bu resimlerde ilk gördüğünüz şey, mevcut durumunuz hakkında çok şey anlatıyor…

optik illüzyon test

3 farklı test: Bu resimlerde ilk ne gördüğünüz, mevcut durumunuz hakkında çok şey anlatıyor…

Üç tür optik illüzyon vardır: Onları oluşturan nesnelerden farklı görüntüler yaratan gerçek optik illüzyonlar; bilinçsiz çıkarımların sonucu olan bilişsel yanılsamalar; ve şu ya da bu türden aşırı uyarılmanın neden olduğu fizyolojik yanılsamalar.


Aşağıdaki testlerinin her biri, farklı türde harika bir optik illüzyon kullanıyor ve sonuçlar, yani ilk gördüğünüz şey, beyninizin düşünme ve kişiliğinizin çalışma şekline biraz olsun ışık tutuyor.

Optik illüzyon test #1

optik illüzyon

Yukarıdaki resme iyi bakın. İlk ne gördün?

Bir araba gördüyseniz

Bu muhtemelen özgürlüğünüzün sizin için önemli olduğu anlamına gelir. Yola çıkma, yeni insanlarla tanışma, yeni yerler görme ve yeni şeyler deneyimleme yeteneği kalbinize yakın ve değerlidir.

■ Genellikle hayatı kendi hızınızda alır ve doğal olanı yaparsınız.

Dürbünlü bir adam gördüyseniz

Daha analitik olma eğiliminde olduğunuzu gösterir. Büyük resme bakıyorsunuz ve çoğu zaman küçük ayrıntıları görmezden geliyorsunuz. Genellikle görsel olarak öğrenebilir ve bilgileri hızla özümsersiniz.

■ Ayrıntılara daha bilinçli bir şekilde dikkat ettiğinizden emin olmak isteyebilirsiniz.

A harfini gördüyseniz

Muhtemelen görüntüde ilk görülmesi en zor olan şey, çoğu kişinin eşi benzeri olmayan bir kartal gözünüz olduğu anlamına gelir.

■ Küçük ayrıntıları görme eğilimindesiniz ve dürbünlü bir adam veya araba gören insanlardan biraz daha sezgiselsiniz.


Optik illüzyon test #2

optical illusion

Yukarıdaki resme bir göz atın. Ne görüyorsun?

Bir timsah gördüyseniz

Bu, muhtemelen büyük resme baktığınız anlamına gelir. Doğanız gereği biraz umursamaz olabilirsiniz, size hemen önemli gelmeyen şeylere çok yakından bakmazsınız.

■ Muhtemelen çok pratiksiniz ve fazla risk alan biri değilsiniz. Daha temkinli bir hayat yaşıyorsunuz ve yeni şeylere fazla yer açmıyor olabilirsiniz.

Bir tekne gördüyseniz

Küçük ayrıntılar için harika bir gözünüz var ve çok az şey, fark etmeden sizi geçebilir. Çoğunluktan daha benzersiz, ilginç ve yaratıcı olma eğilimindesiniz.

■ Ancak, özellikle bir sanatçı veya öğrenciyseniz, küçük detaylara takılıp kalmamaya dikkat etmenizde fayda var.

Optik illüzyon test #3

personality test

Yukarıdaki resme bir göz atın. Ne görüyorsun?

Resimde sütunları gördüyseniz

Rahatlık ve güvenlikten hoşlandığınızı gösterir. Hayatınız boyunca önünüze koyduğunuz engellerden kurtulmadıkça, muhtemelen hayatınızdan istediğiniz büyük şeyleri elde edemezsiniz.

■ Konfor alanınızın dışına çıkın ve yeni şeyler deneyimleyin. Ayrıca, hayal kurmaya çok fazla odaklandığınızın ve yeterince çalışmadığınızın bir işaretidir.

Sütunlar arasında adamlar gördüyseniz

Bu, özgür olduğunuz ve istediğiniz zaman kaldığınız yerden devam etmeye hazır olduğunuz anlamına gelir. Hayatınız pek sıkıcı değildir. Aslında, bazı inanılmaz insanlarla ve şeylerle doludur.


■ Duyarlı ve naziksiniz, ancak tüm hayatınızı sürüklenerek geçirmemeye dikkat edin. Zamanı geldiğinde bir yerlere yerleşmeye hazır olun.

Zeka ölçen kişilik testi: Resimde kaç rakam görüyorsunuz? | Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramTelegram


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.