Resimde ilk ne gördüğünüz karakterinizi ele veriyor! Kişilik Testleri

Resimde ilk bakışta ne gördüğünüz karakteriniz ve bilinçaltınız hakkında birçok ipucu ele veriyor. Kişiliğiniz hakkında derin ipuçları sağlayacak bu kişilik testlerinde, bilinçdışınızda gelişen ve aslında sizin bile şu ana kadar fark etmediğiniz bazı gerçekleri öğrenebilirsiniz.

resimde kişilik testi

Bu resimlerde ilk bakışta gördüğünüz şey kişiliğiniz hakkında derin ipuçları veriyor.

Bireyin kişilik özelliklerini değerlendirmeyi amaçlayan kişilik testleri temel olarak, projektif ve objektif kişilik testleri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Objektif kişilik testleri, yapılandırılmış bir malzemenin sunulduğu, standart bir puanlama ve yorumlama prosedürünün olduğu testlerdir.


Kişilik testi 1 – Resimde ilk ne gördünüz?

kedi köpek

Resimde ilk kedi gördüyseniz

İlk bakışta kediyi fark ettiyseniz kendi kendine yetebilen, bağımsız bir kişiliğiniz var. Kendi ayaklarınızın üzerinde durma isteğiniz hayli yüksek.

Resimde ilk köpek gördüyseniz

İlk bakışta fark ettiğiniz şey köpek ise sakin bir kişisiniz. Çevrenizle hayli ilgili ve alakalı bir bireysiniz.

Kişilik testi 2 – Telefonunuzu nasıl kullanıyorsunuz?

Telefonunuzu kullanma şekliniz bu seçeneklerden hangisine benziyor?

telefonu kullanma şekli

Cevabınız 1 ise kendine güveni yüksek birisiniz. Başarı için her şeyi yapmaya hazırsınız ve risk almayı seviyorsunuz.

Cevabınız 2 ise mantık sizi en iyi tarif eden kelime. Bir sonraki adımınızı çok önceden tartıyorsunuz.


Cevabınız 3 ise hızlı biçimde karar alan birisiniz. Ortamlara hızlıca adapte olabiliyorsunuz ve kendiniz yeni duruma göre konumlandırabiliyorsunuz.

Cevabınız 4 ise yalnızlığı seviyorsunuz. Yeni fikirlere açıksınız ancak önce bunları kafanızda oturmanız lazım.

Kişilik testi 3 – Yumurtaları kutuya nasıl yerleştirmeyi tercih edersiniz?

Elinde 4 tane yumurta ve 10’lu bir yumurta kutusu var. Yumurtaları kutuya hangi şekilde dizerdin? Yukarıdaki 4 alternatiften birini seç sana en kuvvetli kişilik özelliğini söyleyelim.

yumurta kişilik testi

Alternatif A – Eğer resimdeki gibi zikzak olarak dizmeyi seçtiyseniz en güçlü yönünüz yaratıcılığınız. Devamlı yeni fikirler üretir ve asla aynı şeyi uzun süre yapamazsınız. Onlarca farklı görevi aynı anda yerine getirebilen ve daima dikkatleri üzerinde toplamayı başaran birisiniz.

Alternatif B – Eğer bütün yumurtaları tek bölgede toplamayı tercih ettiyseniz en güçlü yönünüz mantığınız ve analitik zekanız. Bir şeyleri organize etmek için doğmuşsunuz. En zor işlerin altından bile azminiz ve sistemli çalışmanız sayesinde kalkabilirsiniz.

Alternatif C – Eğer dengeli bir biçimde yumurtaları dizdiyseniz en güçlü özelliğiniz esnekliğiniz. Her türlü zorlukların arasında rahatlıkla manevra yapabilir ve küçük oyunlarla bu zorlukları bertaraf etmesini bilirsiniz. Yeni şeyler öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye açık birisiniz.


Alternatif D – Eğer yumurtaları resimdeki gibi dizmeyi tercih ettiyseniz en güçlü yanınız kararlılığınız ve kesinliğiniz. Doğuştan liderlik özelliklerine sahipsiniz ve olayları hızla analiz edip doğru kararı verebiliyorsunuz. Çevrenizde her zaman ilgi odağısınız.

Resimde ilk gördüğünüz hayvan, zekanızla ilgili ipucu veriyor! || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.