Resimde ilk hangi detayı gördünüz? Karakter analizi yapan kişilik testleri

Optik illüzyon kişilik testi ve karakter analizi: Resimde ilk gördüğünüz obje, kişiliğinizle ilgili önemli ipuçları verebilir.

Kişilik testi

Hatırlatmakta fayda var. Bu kişilik testi sadece eğlence amaçlıdır ve kişiliğinizin profesyonel bir değerlendirmesi olarak dikkate alınmamalıdır. İşte karakter analizi yapan bazı popüler kişilik testleri…

Resimde ilk ne görüyorsunuz?

kişilik testi

Kuşlar mı, yoksa yüz mü?


Yukarıdaki resme baktığınızda ilk olarak ne görüyorsunuz? Bıyıklı ve kapalı gözlü yuvarlak bir yüz mü? Yoksa bir ihtimal dolunayın önünde gökyüzünde iki kuş görüyor musunuz? Bu sorunun cevabı, çevrenizdeki insanlarla nasıl etkileşime girdiğiniz hakkında çok şey söyleyebilir.

• Önce bıyıklı yüzü gördüyseniz, nazik, hoş ve hayatınızda yanlış anlamaları önlemek için elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. İçgüdüleriniz de size iyi hizmet ediyor.

Öte yandan, ilk başta kuşları fark ettiyseniz, muhtemelen yabancılarla iyi geçinme konusunda iyimser ve misafirperversiniz.

Resimde ilk ne görüyorsunuz?

kuş vaşak

Kuş mu, vaşak mı?

Bu resim, bir yatırım ve kredi şirketinin finans çevresi tarafından oluşturuldu. Ve firmanın inancına göre, bu resimde ilk fark ettiğiniz şey, size en uygun yatırım türünü belirleyebilir. Finansman çevresinin belirlediği ana gruplar, kişiden kişiye türü, yaratıcı girişimciyi ve büyük resim düşünürünü içerir. Peki, ilk başta burada bir vaşak veya uçan bir kuş fark ettiniz mi?

Pekala, önce vaşak gördüyseniz, büyük resmi görmeyi tercih eden bir insansınız. Bu sizi yaratıcı süreç, ekip oluşturma ve proje yönetimi içeren işler için uygun hale getirecektir.

İlk önce kuşu gördüyseniz, daha çok girişimci bir tipsiniz. İnsanlar size güvenecek, bu da sizin yardımınız olmadan bir işin tam olarak yapılamayacağı anlamına geliyor.

Resimde ilk ne görüyorsunuz?

resimde ilk

Vazo mu, silüet mi?

Bu optik illüzyon ise 1915 yılında Danimarkalı filozof ve psikolog Edgar John Rubin tarafından yaratılan Belirsiz Vazo Figürüdür. Rubin’in yüzü veya arka plan figür vazo olarak da bilinir. Bu isimler, görselde ne görebileceğinizi pratik olarak belirtir. İlk bakışta bir vazo mu yoksa birbirine bakan iki insan mı görüyorsunuz?

Başlangıçta bir vazo görenlerin, durumların genel resmini görme yeteneğine sahip oldukları öne sürülmüştür. Bu sizseniz, muhtemelen ayrıntıları girmekten hoşlanmayan bir insansınız.

Ancak, önce yüzleri fark edenler, en küçük ayrıntılara daha fazla dikkat etme eğilimindedir ve bu nedenle daha büyük bir hedefe ulaşmaya yardımcı olan küçük eylemlerin önemini fark edebilirler.

Resimde ilk ne görüyorsunuz?

kişilik testleri

Kafatası mı, kadın mı?

Bu, 1892’de Charles Allan Gilbert tarafından yapılan Her Şey kibirdir adlı bir sanat eseridir ve bakış açınıza bağlı olarak, aynaya bakan bir kafatası veya bir kadını hemen fark edebilirsiniz. Bunların yorumu nedir?

Önce kafatasını gördüyseniz, olayların genel görünümünü daha iyi görme eğilimindesiniz.

Ancak önce kadını fark etmek, muhtemelen daha fazla detay odaklı olduğunuz anlamına gelir.


Hangi sembolü görüyorsunuz?

resimde ilk

Bu kişilik testinde ise görebileceğiniz birden fazla sembol var. Balonları, gülleri, açık bir kitap, bir aslan, bir kravat, bir kalp ve gülen bir yüz görebiliyor musunuz? Peki, ilk gördüğünüz şeye dikkat edin, çünkü kişiliğiniz hakkında çok şey ortaya çıkarabilir.

Görünüşe göre, kitabı ilk başta fark ettiyseniz, akıllı ve içgüdüselsiniz.

Ancak gülleri fark etmek, sakin olduğunuzu ve çoğu şeye olumlu tarafından baktığınızı söyler.

• Balonlar neşeli bir doğa ve aktif bir hayal gücü anlamına gelir.

• Kalp sizin için öne çıkıyorsa, hassas ve sevecen olduğunuz anlamına gelir.

• Aslanı ilk görmek, korkusuz ve pervasız olduğunuz anlamına gelir.

• Gülümseyen yüz, oyunculuğu ve iyimserliği temsil eder.

• Kravatı gördüyseniz çalışkanlığı ve kararlılığı ifade eder.

Sizce adam geliyor mu, yoksa gidiyor mu?

resimde ilk

Bir fotoğrafçı, 1970’lerde tüneldeki bir adamın bu görüntüsünü yakaladı. Sadece kişinin silueti görülebildiğinden, lensten uzaklaşıp uzaklaşmadığını veya ona doğru yürüdüğünü söylemek temelde imkansız. Peki, bu görsele ilişkin yorumunuz sizin hakkınızda ne söylüyor?

İlginçtir, bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, gözlemcinin bakış açısına göre genel olarak olumlu veya olumsuz bir yaşam felsefesi önerebilir.

Sizce adam gidiyor mu? Bazen insanların ayrılma korkusu kaygıyla bağlantılıdır.

Sizce adam geliyor mu? Tam aksine, belki de adamın kameraya doğru yürüdüğüne inananlar genel olarak daha olumlu bir düşünceye sahip olabilirler.

Peki bu görselde önce gözünüze çarpan detay ne?

resimde ilk

Bu resimde, sözde yaratıcının romantik tarzını ortaya koyuyor.

İlk önce yaşlı adamı gördüyseniz, o zaman sevgi dolu jestlere açıksınız, ancak gerekmedikçe bunları arama eğiliminde değilsiniz. İlişkiler üzerinde çalışmaya devam etmeyi tercih ediyorsunuz çünkü bu, bir insan olarak büyümenize yardımcı oluyor.

İlk önce atlı adam önce gözünüze çarptıysa: Bu durumda, her zaman bir ve tek kadın veya erkek arama eğilimindesiniz, o kadar ki bazen sevdiklerinizi tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz.

İlk önce nehir kenarında yatan bir kızı fark ettiyseniz: Hayatınızda bağlılıktan korkma ihtimaliniz vardır.


Gözünüze ilk çarpan; taş köprüyse, o zaman eşinizi bulmak için adım atmaktan çok, aşık olma fikrine aşıksınız demektir.

Bu optik illüzyonda ilk gördüğünüz obje, aşık olunca kişiliğinizin nasıl değiştiğini ortaya çıkarıyor || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.