Resimde ilk ne görüyorsunuz? Lider misiniz yoksa takipçi mi?

Bu yazıda size iki farklı optik illüzyon sunuyoruz. Birinci kişilik testinde, resimde ilk gördüğünüz detay, lider mi yoksa takipçi mi olduğunuzu ortaya çıkarıyor. İkinci test ise hayatınızdaki sorunlarla nasıl başa çıktığınızı, ne tür bir sorun çözme becerisine sahip olduğunuzu söylüyor.

resimde ilk

Kişilik Testleri aşağıda – Sorun ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, her gün yaptığınız hemen hemen her şeyde farkında olalım veya olmayalım, problem çözme becerilerini kullanırız.

Sorunları kendi başına çözer, alışılmışın dışında düşünen bir kişiliğe mi sahipsiniz? Yoksa bir soruna çözüm bulmadan önce tüm bilgilerin önünüzde olmasını ve o şekilde karar vermeyi mi tercih edersiniz?


Kişilik Testi 1 – Sorun çözme beceriniz nasıl?

Bu optik illüzyon, sorunları nasıl çözdüğünüzü ortaya çıkarıyor. Resimde ilk ne görüyorsunuz? Dikkatlice bakın ve aşağıdaki analizi okuyun.

resimde ilk

Resimde ilk köpeğin arka ayağını ve kuyruğunu fark ettiyseniz: Sorunları kendi başınıza çözdüğünüz ve kalıpların dışında düşünmekten korkmadığınız anlamına gelir. Başkalarından yardım almayı sevmiyorsunuz, inatçısınız ve bir sorunu çözmek için hemen hemen her şeyi ortaya çıkarabilirsiniz.

Resimde ilk fark ettiğiniz detay, köpeğin burnu olduysa: O zaman bir çözüm bulmadan önce, önünüzdeki problemle ilgili her şeyi öğrenmeyi tercih edersiniz. Analitik düşünme ve yolunuza çıkabilecek herhangi bir soruna rasyonel bir çözüm bulmak için size verilen tüm bilgilere güvenme olasılığınız çok daha yüksektir.


Her ikisini de görenler: Bazı insanlar her ikisini de görebiliyor. Bu, bir problem hakkında düşünmek için analitik becerilerinizi kullanabilseniz de, bulduğunuz çözümün yaratıcı olduğu anlamına gelir. Bir sorunu çözmeye çalıştığınızda potansiyelinizi tam olarak kullanabilirsiniz demektir.

Kişilik Testi 2 – Lider misiniz, yoksa takipçi mi?

Peki aşağıdaki resimde ilk ne görüyorsunuz?

kişilik testi

Resimde ilk gördüğünüz şey birbirine bakan iki timsahsa: Hayatınızdaki her şeyin kontrolünün sizde olmasını ve her kararın başında olmayı seviyorsunuz demektir. Doğuştan bir lidersiniz ve insanları nereye gideceklerini ve ne yapacaklarını yönlendiren kişi olmayı seviyorsunuz. Başkalarından emir almayı pek sevmezsiniz.

Resimde ilk kanatları açılmış kuşu gördüyseniz: Arabanın arkasına oturmak ve başkalarının size ne yapmanız gerektiğini söylemesine izin vermek için daha rahat olduğunuz anlamına geliyor. Bu, iyi bir lider olmadığınız veya çok iyi liderlik becerilerine sahip olmadığınız anlamına gelmez, sadece tam olarak ne yapmanız gerektiği söylendiğinde bir şeyi yürütmede çok daha iyi olduğunuz anlamına gelir.


Her ikisini de gördüyseniz: İkisini de kusursuz bir şekilde yürütme yeteneğine sahip olduğunuz anlamına gelir. Kimin yönettiği veya ne yapacağının kime söylendiği önemli değil çünkü ne olursa olsun işi halledeceksiniz demektir. Her iki rolü de üstlenebileceğinizi çok iyi bilen bir başkasının liderliği ele geçirmesinde sizin için sorun yoktur. Bu yüzden başkalarının endişelerini ilk sıraya koyarsınız.

Resimde ilk gördüğünüz, en önemli özelliğinizi ortaya çıkarıyor! || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.