Resimde mantık hatalarını bulanlar 120 üstü IQ’ya sahip

1950 yılına ait bu resimde 12 mantık hatası bulunuyor. Algı uzmanlarına göre bu eski tablodaki mantık hatalarını 22 saniyede bulabilenlerin 120 üstü IQ puanına sahip olduğu kabul ediliyor.

mantık hatası

Dikkat: Cevaplar aşağıda – Resimde mantık hatalarını bulanlar 120 üstü IQ’ya sahip!

1880’lerin başında psikanalizciler tarafından alt bilinci ya da insanların zekayı nasıl kullandıklarını test etmek amacıyla kullandıkları optik illüzyon testleri, günümüzde popüler hale geldi. Bilişsel becerilerinizi geliştirmenize ve moralinizi yükseltmenize yardımcı olacak zekâ oyunlarından 1950 yılına ait bu tabloda 12 hata bulunuyor. Ufak bir ipucu vermek gerekirse resme daha yakından bakarak hataları daha hızlı bulabilirsiniz.


Şimdi resme yakından bakın, 12 mantık hatası var: 22 saniyede bulabilecek misiniz?

mantık hatası

Zekâ oyunlarının bilişsel işleyişi iyileştirdiği, eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirdiği biliniyor. Ayrıca, zihninizi tazelemeye yardımcı olarak, düzenli çözümlemelerde pratik düşünmeyi sağlıyor. 1950 senesine ait bu tablodaki hataların tümünü 22 saniyeden bulmak algı uzmanlarına göre yüksek zekâ seviyesine işaret ediyor.


Resimdeki 12 mantık hatasını 22 saniyede bulanlar yorumda bizimle paylaşabilirler.

İşte cevaplar:

mantık

  • Küçük kızlardan biri çayını bıçakla karıştırıyor.
  • Ekmek bulut şeklindedir, ancak çocuğun dilimi dikdörtgen şeklindedir.
  • Çaydanlığın kulbu yoktur.
  • Kadın çayı masaya döküyor.
  • Üzerinde mum bulunan şamdan prize takılı görünüyor.
  • Küçük çocuğun gözlükleri iki farklı şekildedir. Oval ve dikdörtgen.
  • Elektrikli ısıtıcıdan duman geliyor.
  • Ayna sadece tek zincirle duvara asılı.
  • Adam gazeteyi ters okuyor.
  • Kuş kafesinde kedi var.
  • Duvardaki resim ters asılmış.
  • Adamın ayakkabısındaki sorun ne? Sosyal medya hesaplarımıza yorumlarınızı bekliyoruz.

Fotoğrafta gizli kediyi 10 saniyede bulabilir misiniz? || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.