7 farklı senaryo: Önce kimi kurtarırsınız?

Bu zeka oyununda 7 farklı senaryo var. Peki siz önce kimi kurtarırdınız? Yaratıcı düşünme becerilerinizi geliştirmenize ve anında akıllı kararlar almanıza yardımcı olacak bu zeka oyunlarını oynarken zor kararlar vermeniz gerekecek.

kimi kurtarırsınız

7 farklı senaryo: Önce kimi kurtarırsınız? Bu zeka oyunları sadece mantıksal becerilerinizi ve yeteneğinizi geliştirmek için mükemmel değil, aynı zamanda bazıları psikolojik algılar sağlar ve size kişiliğiniz hakkında büyüleyici şeyler söyler.

Bulmaca çözmek kulağa çocukken yaptığınız bir şey gibi gelse de, psikologlara göre bilmece çözmek beyni eğitmeye, hafızayı ve bilişsel işlevi artırmaya yardımcı oluyor.


Bireysel bakış açılarımız ve bir sorunu görme ve çözme yöntemlerimiz, bizi diğerlerinden ayıran şeydir. İşte zihinsel gücünüz üzerinde çalışmanıza ve hatta gizli niteliklerinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olabilecek 7 eğlenceli test!..

1- Önce kimi kurtarırsınız? Birinin çocuğu mu, sizin köpeğiniz mi, yoksa 10 milyon dolarlık çanta mı?

önce kimi kurtarırsın

Stresli zamanlarda panikleyebilir ve bazen aptalca olabilecek şeyler yaparız. Peki bu durumda siz ne yapardınız? Bu eğlenceli test tam olarak bununla ilgili. Daha keskin olmanıza ve mantıklı düşünmenize yardımcı olacak.

Bu senaryoda, teknenizde sadece bir koltuk vardır ve bunlardan sadece birini kurtarabilirsiniz. Siz ilk kimi kurtarırdınız? – Çocuk mu, köpeğiniz mi, yoksa 10 Milyon dolarlık çanta mı?

Yanıtlar:

Dikkatli olun, üç şey var: Yüzemeyen küçük bir çocuk, bir köpek ve bir bavul dolusu para. Ama teknede sadece bir koltuğunuz var. Kimi kurtarmak istiyorsunuz?

Doğru cevap:

Birini seçmek stresli olabilir ama hayatta kalma durumunda olduğu gibi önce çocuğu kurtarmalısınız, bir insanın hayatı para gibi maddi şeylerden daha önemlidir.

Köpekler yüzebilir. Evet! Çoğu köpek doğal yüzücüdür ve bu nedenle önce çocuğu kurtarmış olsanız bile, köpek sizi takip edebilecek ve kendi başına kıyıya kolayca yüzebilecektir.

En iyi cevap: Küçük çocuğu güvenle kıyıya çıkardınız, köpek de yüzerek kıyıya çıktı. Geri yüzerek bavulu yanınızda taşıma şansınız var. Bu şekilde, üç şeyden hiçbirini kaçırmazsınız.

2- Önce kimi kurtarırsınız? Birinin çocuğunu mu, yaşlı kadın mı, yoksa güzel bir kadını mı?

senaryo 2

  1. Birinin çocuğu
  2. Yaşlı bir kadın
  3. Güzel bir kadın

Odaklanın ve dikkatlice etrafa bak. Kimi kurtaracaksınız?

Yanıtlar:

Bu bilmecenin ikinci senaryosunda boğulan üç kişi var, küçük bir kız, yaşlı bir kadın ve güzel bir kadın, ancak işin aslı şu ki sala sadece bir kişinin tırmanmasına izin verebilirsiniz. Kimi seçerdiniz?

Mantıklı cevap, önce yaşlı kadını kurtarmak olacaktır. Yaşlı olduğu için suda çok uzun süre kalması onun için tehlikeli olabilir, sala oturduğunda salda bir şey fark edeceksiniz.

Bu ne? Bu bir ip. Bir iple ne yapabileceğini düşünüyorsun?

Yaşlı kadın bir kez ipin yardımıyla ayağa kalkar. Bildiğimiz gibi ip, hayat kurtarmak için en güvenli ekipmanlardan biri olarak kullanılıyor. Yaşlı kadının yardımıyla ipi serebilir ve hem çocuğu hem de kadını ipe tutturabilir ve güvenli bir şekilde kıyıya getirebilirsiniz.

3- İlk önce kimi kurtarırsınız? Baba mı, kız kardeş mi?

önce kimi kurtarırsınız

  1. Baba
  2. Kız kardeş

Önce kimi kurtaracaksınız?

Şu iki senaryoyu hayal edin: Birinde kız kardeşiniz bir ipte sallanıyor ve aşağıda bir köpekbalığı bekliyor, bırakırsa onu yutmaya hazır. İkincisinde ise babanız bir ipte sallanıyor ve altında ateş var. İlk kimi kurtaracaksınız?

Yanıtlar:

Doğru cevap, önce babanızı kurtarmak olacaktır. Fiziksel olarak senden daha güçlü ve kız kardeşini köpekbalığı tarafından yenmekten kurtarmana yardım edebilecek.

4- Boğulma durumunda ilk önce kimi kurtarırsınız? Zor Test!

senaryo 4

Anneniz, çocuğunuz ve kardeşinizle tekne turuna çıkıyorsunuz. Aniden üçü de aynı anda nehre düşüyor. İlk kimi kurtarırdınız?

Burada akılda tutulması gereken birkaç şey var. Su soğuk ve üçü de yüzme bilmiyor. Sadece bir kişiyi kurtarabilirsiniz, kimi kurtaracaksınız?

Cevap:

Bu testin doğru cevabı, annenizi kurtarmanız gerektiğidir. Neden mi? O hepsinden yaşça büyük ve soğuk suya çok uzun süre dayanamayacak. Ama merak ediyor olmalısınız, annenizi nasıl kurtarabilirsiniz ve diğer iki kişiyi boğulmaya terk edebilirsiniz? Bu oldukça zor bir karar değil mi?!


Bu zeka bulmacasının da mükemmel bir çözümümüz var: Annenizi kurtardıktan sonra, çocuğunuzu kurtarmanıza yardım edebilir ve ondan sonra hepiniz kardeşini kurtarabilirsiniz.

5- Önce kime yardım edeceksiniz? Zor bilmece!

senaryo 5

Üç seçeneğiniz var: Adam, küçük ve güzelkadın. Her şey sana bağlı!

Bu senaryoda, bir araba kaza yaptı ve yokuştan bir hendeğe düştü. Araba sürücüsü bilincini kaybetti ve onunla birlikte küçük bir kız ve güzel bir kadın olan iki kişi daha var.

Şimdi, bu üçünden ilk kimi kurtarırdın? Dikkatli düşünün!

Yanıtlar:

Herhangi bir acil durumun ilk kuralı, yaralı veya tıbbi tedaviye ihtiyacı olan kişiye yardım etmektir. Yani baygın yatan yaralı adama yardım etmelisin. Git ve tepenin üzerinde bulunan ambulanstan tıbbi yardım al. Çekici kadın ve genç kız ciddi şekilde yaralanmamıştır, bu nedenle kendilerini kurtarabilir veya adam iyileşene kadar bekleyebilirler.

6- Önce kimi kurtarırsınız? Psikoloji testi #1

SENARYO 6

Birini seçtikten sonra, hakkınızda ne yazdığını görmek için aşağıdaki analizleri okuyun.

Baskı altındayken seçimlerimiz kişiliğimiz hakkında çok şey anlatır. Bu kişilik testi tam olarak bunu yapıyor. Ve doğru bir cevabı yok.

Tek yapmanız gereken görsele iyi bakmanız ve hangisini kurtaracağınıza karar vermeniz.

Aklınızda hemen bir yanıt olmalıdır. Ama bazı şeyleri fazla düşünmemeye çalışın. Resmi analiz edin ve kendinizi aşağıda gösterilen senaryoda bulsaydınız ilk önce ne yapacağınızı düşünün!

A. Ailenizi kurtarırsanız:

Dünyanın geri kalanı orada olsa da, senin ailen gibi kimse yok. Senin için aile sevgisi çok önemli çünkü onlar seni kimsenin yapamayacağı şekilde destekliyorlar. Biliyorsun ki ne yaparsan yap yeni bir arkadaş bulacaksın, belki hayatına devam edip bir sevgili bulacaksın ama bir ebeveynin seni sevmesi ya da seni önemsemesi gibisi yok.

B. En iyi arkadaşınızı kurtarırsanız:

En iyi arkadaşınızı herkesten önce kurtarmaya karar verirseniz, arkadaşlığın hayatınızın önemli bir yönü olduğunu gösterir. Büyük bir takla attığınızda, sizi yakalamak için orada olacaklarından emin olabilirsiniz. Arkadaşlarınızın seçtiğiniz türden bir aile olduğuna inanıyorsunuz ve onları güvende tutmak için her şeyi yaparsınız.

C. Sevgilinizi kurtarırsanız:

Aşkın gölgeleriyle dolu bir hayat yaşamaya çekilen birisiniz. Sevdiğin biriyle olduğun sürece her şeyin yoluna gireceğini düşünüyorsun. Ailen ve arkadaşların senin için eşit derecede önemli, ama yine de gerçek aşkın sadece bir kez olduğunu düşünüyorsun.

D. Parayı kurtarmaya karar verdiyseniz:

Tüm insanlar arasında, parayı kurtarmayı düşündüyseniz, muhtemelen parayı ailenizi ve arkadaşlarınızı sevdiğinizden daha çok seven insanlardan birisiniz demektir. Ancak bu kesinlikle kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez, sadece çok fazla insanın sizi hayal kırıklığına uğrattığı anlamına gelir. Yani, daha fazla hayal kırıklığına uğramaktansa parayı elinizde tutmayı tercih edersiniz.

7- İlk kime yardım edeceksiniz? Psikoloji Testi #2

ilk kimi kurtarırsınız

Bu senaryoda, yardım etmeniz gereken 4 karakterle birlikte yoğun bir cadde var.

  • Biri, caddeyi geçmesi gereken bastonlu yaşlı adam.
  • İkincisi caddenin ortasında gezen kedi.
  • Üçüncüsü ise ağır yük taşıyan bir hanımefendi.
  • Ve son olarak, bozulan arabasını tamir eden bir adam.

İlk kime yardım edeceksiniz? İyice bakın ve sizin hakkınızda neyi sembolize ettiğini ve ne söylediğini öğrenmek için aşağıdaki analizleri okuyun! Unutmayın ki bu testte doğru cevap yok.

A. Yaşlı adama yardım etmeyi seçtiyseniz:

Görüntü, yaşlı adamın yürürken desteğe ihtiyacı olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Ona yardım etmek, geleneksel değerlere bağlılığınızı ve yaşlılara olan saygınızı gösterir. İnsanlara, onları tanımanıza rağmen yardım etme isteğiniz, şefkatinizi gösterir. Dünyaya olumlu bir katkıda bulunabileceğinize inanıyor ve kendinizi onlara yardım etmek zorunda hissediyorsunuz.

B. Kediye yardım ederseniz:

Kedi, büyük olasılıkla, acilen yardıma ihtiyaç duymayan görüntüdeki tek yaratıktır. Onu seçmek, sizin rahat bir insan olduğunuzu gösterir. Bu dünyanın karşı karşıya olduğu büyük sorunlar sizi pek etkilemez. Olumlu eğiliminiz nedeniyle, çevrenizdekilerin iyiliğine inancınız vardır.

C. Kadına yardım ederseniz:

Resimdeki kadının daha büyük eşyalar taşıdığı görülüyor. Önce ona yardım ederseniz doğuştan bir lidersiniz. Kadının tökezlemesini veya eşyaları düşürmesini istemezsiniz. Bu, başkalarına liderlik etme yeteneğinizi gösterir. Başkalarına yardım eli uzatırsınız ve onların ihtiyaçlarını kendinizin önüne koyarsınız.

D. Arabası bozulan adama yardım ederseniz:


Arabası arıza yapan adama yardım etmeye karar verirseniz, beyninizin biyolojik olarak fedakarlık tarafından yönlendirildiği gerçeği karşımıza çıkıyor demektir. Nasıl mı? Nereye giderseniz gidin, ihtiyacı olan biriyle karşılaştığınızda hemen yardıma koşacaksınız. Sizin için hayatın tadını çıkarmanın anahtarı sadece başkalarına yardım etmekte yatıyor olabilir.

Astroloji: 11 Kasım Güneş Satürn Karesi burç yorumları || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.