Duygusal zekayı ölçen test: Resimde gizli adamın yüzünü bulun

Duygusal zekayı ölçen testi: Bir duvar kenarında oturarak beyaz bir kuğunun göldeki yüzüşünü seyreden genç kadın resminde gizli bir yüz bulunuyor. Yüzü verilen süre içinde keşfedenler ise fazla zeki kabul ediliyor.

gizli adamın yüzü

Duygusal zekayı ölçen test: Resimde gizli adamın yüzünü 10 saniyede bulanlar yaratıcı zekaya sahip…

Son dönemde sıklıkla karşımıza çıkan optik illüzyonlar, görsel zeka ve hızlı kavrama üzerinde büyük önem taşıyor. Algı uzmanları tarafından önerilen optik illüzyonlar, kişilerin alt bilinç yapısına göre farklı biçimlerde görünebiliyor.


Basit bir ifadeyle optik illüzyon, gözümüzle gördüğümüz sahneyi veya görüntüyü net olarak algılayamadığımız bir illüzyon türüdür. Beynimiz, görüntü tarafından yanlış yorumlanmaya oldukça elverişlidir.

Buradaki optik illüzyonda resme sıkışmış bir adam bulunuyor. Burada bulunması gereken gizli kişi bir adam siluetinde ancak bu silueti ilk saniyelerde görebilirseniz, duygusal zekanızın son derece güçlü olduğu anlamına geliyor. Biliyoruz ki duygusal zekâ, sanatçılarda yoğun olarak sanatçılarda, üstün seviyede bulunuyor.

Duygusal zekayı ölçen test: Gizli adamın yüzünü 10 saniyede bulabilir misiniz?

Optik illüzyonlar beynin ve gözlerin gözlem becerilerini geliştirmedeki etkinliğini artırır. Duygusal zeka seviyesi yüksek olan sanatçı ruhlu insanların resimdeki gizli yüzü ilk 10 saniyede bulabildikleri keşfedildi.

İpucu:

Bulamayanların resme biraz daha uzaktan bakmasını, halen bulamadıysanız gözlerinizi kısarak bakmanızı tavsiye ediyoruz.


İşte cevap:

cevap


Optik illüzyon testleriyle bilişsel zekasına destek olmak isteyenler için algı uzmanları, görsel testlerden her gün düzenli olarak yararlanılması gerektiğini belirtiyor.

Domateslerin arasındaki gizli çekirgeyi 12 saniyede bulabilir misiniz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.