Tüm dünyada popüler olan zeka soruları

Bulmaca çözmenin insan beynine olumlu katkısı uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçektir. Bilmeceler ve bulmacalar hafızayı geliştirir, insanlarda dikkat kabiliyetini artırır. İşte size tüm dünyada oldukça popüler olan zeka soruları.

zeka soruları

Tüm dünyada popüler olan zeka soruları

(CEVAPLAR YAZININ SONUNDA)


Soru 1

zeka soruları

Bir köyde yaşayan yaşlı bir adam ve üç kızı varmış. Yaşlı adam bir gün çok hastalanmış. Ölüm onun canını almaya geldiğinde en büyük kızı babasının 2 yıl daha yaşamasına izin vermesini istemiş. Ölüm kabul etmiş. İki yıl sonra geri geldiğinde ortanca kızı ölümden babasının biraz daha yaşamasına izin vermesini istemiş. Ölüm kabul etmiş. Bir yıl sonra yeniden geldiğinde bu kez en küçük kızı elinde yanan bir mumla ölümün karşısına çıkmış ve babasının bu mum bitene kadar yaşamasına izin vermesini istemiş. Ölüm bunu da kabul etmiş ve bir daha asla geri dönmemiş. Yaşlı adamın küçük kızı bunu nasıl sağladı? 

Soru 2

merdiven sorusu

Paul 25 metrelik bir merdivende boya yapıyorken bir anda ayağı kayar ve yere düşer. Ancak ölmez ya da kötü şekilde yaralanmaz. Bu nasıl olmuştur?

Soru 3

zeka soruları

Biri 25 santigrat derece, diğeri ise 25 fahrenheit derece iki kova su var. Bu iki kovaya aynı yükseklikten aynı anda 2 madeni para atılırsa en önce hangi kovaya düşen dibe ulaşır?

Soru 4

popüler zeka soruları

Evin bahçesindeki çimenler her gün bir önceki günün iki katı kadar büyüyor. Çimenler 10 günde bahçenin tamamını kapladığına göre kaçıncı günde yarısını kaplayacak kadar büyür?

Soru 5

elmayı sakla

Bir odada toplam 10 kişi var ve hepsi hem birbirini hem de bütün odayı görebilecek şekilde duruyor. Bu odaya bir elma koyacaksınız. Bu elmayı 9 kişi görebilecek sadece 1 kişi göremeyecek. Elmayı nereye koyardınız?

Soru 6

bulmaca

Bir caddeden 2 araba geçiyor. Biri 100 km hızla diğeri 80 km hızla gidiyor. İkisi de aynı anda yolculuğa başlıyor ama caddenin aynı noktasında yan yana geliyorlar. Bu nasıl mümkün olmuştur?

Soru 7

zeka soruları

2 arkadaş Ann ve Mary ormanda yürüyüş yaparken bir anda yağmur bastırır ve terk edilmiş bir eve sığınırlar. Karınları acıkan iki arkadaş yağmur diner dinmez yemek bulmak için farklı noktalara doğru arayışa geçerler. Ann bir tane elma ağacı bulur ancak elmalardan yediğinde kendisi de ağaca dönüşür. Yarım saat sonra arkadaşını bulmak için oraya gelen Mary ormandan bir ses duyar. Ses, arkadaşının bir ağaca dönüştüğünü hangi ağacın Ann olduğunu bulmak için tek şansının olduğunu yoksa arkadaşının sonsuza kadar ağaç olarak kalacağını söylemektedir. Mary, hangi ağacın arkadaşı olduğunu nasıl bulur?

Soru 8

kütük ağırlık

Bir kütüğü taşıyan 3 kişiden hangisi en fazla ağırlığı yüklenmiştir?


Tamamladıysanız cevaplara geçelim…


Zeka sorularının cevapları:

Cevap 1: Küçük kız aldığı sözün ardından mumu söndürür ve ölüm bir daha hiç dönmez.

Cevap 2: Paul merdivenin ilk basamağındadır.

Cevap 3: 25 Fahrenheit, -3 santigrat karşılığına geldiği için o kovadaki su buz formundadır. Dolayısıyla atılan madeni para dibi göremez bile.

Cevap 4: Her gün bir önceki günün iki katı büyüyorsa 9. gün bahçenin yarısını, 10. gün tamamını kaplar.

Cevap 5: Odadakilerden birinin kafasına konulan elma 9 kişi tarafından görülürken sadece bir kişi tarafından görülemez.

Cevap 6: Caddenin farklı yönlerden gelen araçlar farklı hızlarda gitse bile aynı noktada yan yana gelebilir.

Cevap 7: Yarım saat önce yağmur yağdığı için diğer ağaçlar ıslak sadece arkadaşının dönüştüğü ağaç kurudur. Kuru ağacı seçer.


Cevap 8: Ortadaki kişi diğerlerinden yüzde 25 daha fazla ağırlık taşır.

Ağacın içine gizlenmiş 3 tavşanı bulabilir misiniz?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.