Resme ilk baktığınızda kuş mu, aslan mı görüyorsunuz?

Resme ilk bakışta kuş mu yoksa aslan mı görüyorsunuz? Yoksa her ikisini de mi? İşte resimde ilk gördüğünüz hayvana göre karakter analiziniz…

Resme ilk

Optik illüzyona sahip kişilik testleri resimlerde ilk gördüğünüz objelere göre karakter özelliklerinizi yansıtan testlerdirler. Bu gibi kişilik testlerinden olan bu fotoğrafa baktığınızda ilk gördüğünüz hayvan kişilik özellikleriniz ortaya koyuyor. Peki siz ilk bakışta bir aslan mı gördünüz kuş mu?

Optik illüzyon testlerinde kişilerin ilk dikkatini çeken nesneler sahip oldukları karakter özelliklerini ortaya çıkarmaktadır. Baktığınız resimlerde ilk dikkatinizi çeken objeler baskın kişiliğinize dair çok şey anlatır. Bu resimde de birden fazla hayvan iç içe gizlenmiş şekilde duruyor.


Kuş mu, yoksa bir aslan mı gördüğünüze göre işe kişilik özellikleriniz:

Aslan görenler:

Resme ilk baktığınızda aslan görüyorsanız, sizi bekleyen sorunlar ile yüzleşecek kadar cesur ve tüm problemlerin üstesinden gelme kabiliyetine sahip bir bireysiniz demektir. Bu özelliğiniz sayesinde dış dünyanın sizi yıldırmasına izin vermiyorsunuz. Ancak ne yazık ki bu güç sizi bir miktar da kontrolcü birine dönüştürüyor. İsteğiniz dışında gerçekleşen olaylara karşı pek sabırlı olduğunuz söylenemez.

Psikolojide ‘sorumluluk’ kişilik özelliği ile tanımlanan bu kişiler öz-disiplin gösterme eğilimindedirler. Görev bilinciyle hareket eder, başarı için azim gösteren kişiliklerdir. Başarıya ihtiyaç duyan bir karaktere sahipsinizdir. Bu bireyler kasıtlı planlama yaparak ve bunda süreklilik göstererek yüksek başarı düzeyine ulaşırlar. Diğerleri tarafından güvenilir ve zeki olarak adlandırılırlar. Diğer taraftan, zorlayıcı mükemmeliyetçiler ve işkolikler olabilirler.


Aslan görenlerin öne çıkan kişilik özellikleri:

  • Her zaman hazırdırlar.
  • Zor beğenen mükemmeliyetçi kişilerdir.
  • Bir programı takip ederler.
  • Ev işlerini hemen yaparlar.
  • Düzeni severler.
  • Detaylara dikkat ederler.
  • Düzenlidirler, deri topludurlar.

Kuş görenler:

Resme ilk baktığınızda eğer bir kuş görüyorsanız, diğer insanlara göre hayal gücü daha gelişkin ve kendini tanıyan birisiniz demektir. Kendisinin ve çevresinin farkında olan güçlü sezgilere sahip kişiler resme ilk baktıklarında bir kuş görüyorlar. Kalıplardan uzak ve kendi yaratıcılığına güvenen kişiler resme ilk baktıklarında kuş görüyorlar.

Psikolojide ‘açıklık’ kişilik tipi olarak da isimlendirilen bu tipteki insanlar; sanatı takdir eder, duyguları önemser, macerayı sever. Sıra dışı fikirleri ile öne çıkan, hayal gücünü iyi kullanan, çeşitli deneyimleri yaşamayı seven, meraklı kişiliklerdir. Bu özellik, yaratıcı insanları gerçekçi ve basmakalıp (sıradan) insanlardan ayırmaktadır. Deneyime açık olan insanlar, entelektüel olarak meraklı, sanatı takdir eden ve estetiğe duyarlı kişilerdir. Kapalı insanlara kıyasla, daha yaratıcı ve arzularının daha fazla ayırdında olan insanlardır. Alışılmadık inançlara bağlı olmaya daha fazla meyillidirler.

Kuş görenlerin öne çıkan kişilik özellikleri:

  • Çok canlı hayal güçleri vardır.
  • Fikirlerle doludur.
  • Zengin kelime hazinesine sahiptirler.
  • Kavramları hızlı bir şekilde anlayabilirler.
  • Müthiş fikirleri vardır.
  • Zor kelimeleri kullanmakta iyidirler.
  • Soyut fikirlerle ilgilenme eğilimindedirler.

Her ikisini birden görenler:

Resme ilk baktığı 2 saniyelik süreçte her iki hayvanı da gören bireyler ise diğerlerine göre çok daha nadir bir gruba dahil sayılıyor. İki hayvanı birden gören bireylerin görsel zekası ve farkındalık seviyesi diğer insanlara göre daha üst düzeyde sayılıyor. Resme ilk baktığında iki hayvanı da gören kişiler daha merhametli ve daha sosyal kişilikler olarak biliniyorlar.

Psikolojide ‘Uyumluluk’ kişilik özelliğinde tanımlanan bu kişiler başkalarına karşı kuşkulu ve zıt olmaktan ziyade merhametli ve yardıma hazır olmaya eğilimlidirler. Diğerleriyle kolay geçinirler. Genel olarak saygılı, arkadaşça, cömert, yardımsever ve diğerlerinin istekleriyle uzlaşmaya hazırdırlar. İnsan doğası hakkında iyimser bir görüşe sahiptirler. Onlar, insanların dürüst, saygın ve güvenilir olduğuna inanırlar.

Aslan ve kuşu aynı anda görenlerin kişilik özellikleri:

  • İnsanlarla ilgilenirler.
  • Diğerlerinin duygularını hissedebilirler.
  • Empatiktirler.
  • Yumuşak kalpleri vardır.
  • İnsanları rahatlatıcıdırlar.
  • İnsanların sorunlarıyla ilgilenirler.


Kişilik testleri || Takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler

Astroloji: 19 Mayıs Boğa Yeni Ayı burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.