Yüz şekli kişiliği ele veriyor: Göz, burun, dudak ve kulağa göre karakter analizi

İnsanların yüzündeki bazı noktalara dikkat ederek nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu öğrenmek istemez misiniz? İşte yüz şekli ve yapısına göre insanları tanıma rehberi…

yüz şekli karakter

Yüz şekli karakter analizi… Göz insanın en açık bölgesidir. Tüm duyguları, sıkılganlığı, sevgiyi, nefreti gözlerde görebilirsiniz. Bazı gözler soğuk bakar, bazısının gözlerinin içi güler. Nasıl bir göze bakıyor olursanız olun birinci kural siz asla gözlerinizi kaçırmayın, hem güven verirsiniz hem de korkmadığınızı gösterirsiniz. Konuşurken de karşınızdaki insanın gözlerinin içine sabit bakın!

Yüz okuma sanatı çok eski yıllara dayanan aslında felsefesi olan bir beceridir. İşte yüz şekli ve yapısına göre kişilik analizi…


Gözlerin şekline göre kişilik analizi:

göz şekilleri

Küçük kısık gözler: Gizemli, sır tutmasını bilen, ulaşılması zor insanlardır. İletişim kurmak için uzun süre çabalamak gerekebilir.

Büyük göz bebekleri: Beyazı az olan iri gözler kendi dünyalarında yaşarlar. Kendileri hakkında konuşmazlar ve hiç tahmin edemeyeceğiniz sırları olabilir. Başarılıdırlar. Yüksek idealleri vardır.

Küçük göz bebekleri: Sinirlidirler, yerlerinde durmazlar. Kolayca içe dönebilirler. Cesarete ihtiyaçları olabilir.

Büyük Gözler: Yüzde büyük gözler töleranslı, geniş fikirli insanların gözleridir. Otoriteye fazla gelemezler. Özgürlüklerine düşkündürler.

Göz çukuru derin olan gözler: Ciddi, idealist ve motive edicidirler. Felsefi konulara ilgi duyabilirler, sanata eğilimlidirler.

Sürekli gözlerini oynatanlar: Maskeli, belirsizdirler. Sürekli etrafa bakarlar. Güvenilmez olabilirler.

Burun şekline göre kişilik analizi:

burun şekilleri

  • Kalkık sivri burun: Meraklı aynı zamanda zekidir.
  • Büyük burun: Yüksek enerji seviyesi olan materyalistik kişiliğin simgesidir.
  • Küçük burun: Utangaçtırlar.
  • İnce burun: Değişkendirler, önemsiz ayrıntılara takılabilirler.
  • Geniş kanatlı burun: Kendini ifade etmesini iyi bilir, çabuk öfkelenir.
  • Kısa burun: Mutlu ve natureldir.
  • Uzun burun: Gururlu, sinirlidirler.
  • Kısa, kalkık burun: Arkadaş canlısı ama gizemlidirler. Titiz olabilirler.

Yüz şekillerine göre karakter analizi:

yüz şekli kişilik

1- Oval yüz şekli

oval yüz şekli

Oval yüz şekliniz varsa, kişilik özellikleriniz, her şeyi dengeleme eğiliminde olduğunuzu gösterir. Esneklikten nefret edersin. Ya tarafsız kalmayı ya da bir şeyler hakkında kendi görüşlerinize sahip olmayı seviyorsunuz. Kesinlikle sabit kurallara ve düzenlemelere karşısınız.


Toplum tarafından belirlenen aşağıdaki inanç ve normlara karşı ilgisiz olabilirsiniz. Genelde ne söyleyeceğinizi ve ne zaman söyleyeceğinizi bilirsiniz. Konuşma, yürüme, kendinizi sunma ve hatta birisini yanınızda rahat ettirme şekliniz ile büyüleyicisiniz.

Bununla birlikte, bazen size sıcak bir yanıt alamayabilecek koşulları görmezden gelirken doğru olanı söyleme konusunda çok kararlı olabilirsiniz. Sosyal olarak çok aktif olmayabilirsiniz, ancak açık havada olmayı seviyorsunuz. Metodik, pratik, hırslı ve başarılısınız.

2- Kare yüz şekli

kare

Kare Yüz Şekline sahipseniz, kişilik özellikleriniz oldukça enerjik olduğunuzu gösterir. Analitik ve hızlı zekalısınız. En yüksek stresli ortamlarda bile büyük olasılıkla sakin ve toplanmış bir insansınız. Büyük şeyler, büyük projeler veya büyük ölçekli herhangi bir şey üzerinde çalışmayı seviyorsunuz.

Olağanüstü liderlik becerileriniz var. İş zekanız genellikle çok etkileyici. Ayrıca finans konusunda da iyi olabilirsiniz. Güvenilir, hevesli ve proaktifsiniz. Tutarlılığı seviyorsunuz. Muhtemelen en iyi kararları vermekte de iyisiniz. Özellikle olumsuz durumlarda inatçısınız.

3- Kalp yüz şekli

kalp yüz şekli

Kalp yüz şekline sahipseniz, kişilik özellikleriniz yaratıcı, sezgisel ve dik kafalı olduğunuzu gösterir. İç gücünüz yüksek seviyelerde. Güçlü bir zihniyetiniz ve iyi bir kalbiniz var. Yüksek düzeyde çekicilik yayarsınız. Yine de, güçlü fikirliliğiniz sizi inatçı da yapabilir.

Bazen tavizsiz de olabilirsiniz. Ayrıca sırayla daha sonra saldırgan davranabilirsiniz. Bu aynı zamanda, başarmak için bir hedefiniz varsa, onu gerçekleştirmek için hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğinizi de söyler. Can sıkıntısından nefret edersin. Hareket halinde olan şeyleri seviyorsunuz. Beyninizi ve duygularınızı harekete geçiren projeleri seviyorsunuz. Duygusal zekanız da yüksek seviyede.

4- Yuvarlak yüz şekli

yuvarlak yüz şekli

Yuvarlak yüz şekline sahipseniz, kişilik özellikleriniz, insani, kibar, verici, cömert ve yardımsever biri olduğunuzu gösterir. Başkalarının mutluluğunu kendi mutluluğunuzun üstünde tutma eğilimindesiniz. İhtiyacı olan bir insan için olmaktan keyif alırsınız.


Bazen bir ilişkide veya arkadaşlıkta kendi bireyselliğinizi ve ihtiyaçlarınızı unutursunuz. Güvenilir birisin ve tanışabileceğin en iyi insanlardan birisin. Yumuşak huylu, besleyici ve bazen aşırı verici olabilirsiniz. Bu özellikler ayrıca yararlanmanıza veya incinmenize neden olabilir. Bazen kendine öncelik vermeyi öğrenmelisin. Yuvarlak yüz şekline sahip kişiler genellikle oldukları yaştan daha genç olarak algılanırlar.

Dudaklar

dudaklar

  • Dudak kıvrımı ne kadar belirginse o kadar enerjik bir kişilik söz konusudur.
  • Gülmeyi seven insanların dudak kenarlarında ince çizgiler vardır.

Çene

  • Sivri çene: İnatçı
  • Köşeli çene: Güçlü
  • Çok belirgin çene: Dominant kişilik
  • Küçük çene: Zayıf

Kulaklar

  • Başa Yapışık Gibi Duran Basık Kulaklar: Tutumlu, planlı. İşi şansa bırakmayı sevmez.
  • Kepçe Kulaklar: Yalnız, orijinal.
  • Küçük Memeli Kulaklar: Bağımlı, muhafazakar.
  • Büyük Memeli Kulaklar: Bağımsız, parlak fikirli.
  • Büyük Kulaklar: Entelektüel.
  • Uzun Kulaklar: Gözü-pek, atılgan.
  • Küçük Kulaklar: İçgüdüsü kuvvetli.
  • Memesi Olmayan Kulaklar: Tepkisiz, mesafeli.

Resimde ilk ne görüyorsun? Uzlaşmacı mı, çatışmacı mısın?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.