Bu resimlere uzunca bakıp göremeyenler var: Siz görebilecek misiniz?

Optik illüzyon testleri zekayla ilgili işleyiş hakkında yol gösteriyor. Resimdeki geometrik şekillerde gizli olan yazıyı okuyabilecek misiniz?

optik

Resimdeki yazıyı görebilecek misiniz? İnternet sitelerinde yer alan testlerin içerisinde pek çok optik illüzyon türü bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de çizgilerin içine gizlenmiş nesneleri veya yazıları bulma oluyor.

Kişiliğinizin yaratıcılığa mı yoksa mantığa mı daha yatkın olduğunu hiç merak ettiniz mi? Şimdi test yapın ve zekanızı nasıl kullandığınızı öğrenin. Resme bakın ve ne yazdığını düşünün. Fark ettiyseniz siz harikasınız.


İnsan kararlarını ve fikirlerini zekâ süzgecinden geçirerek yoluna devam eder. Bazıları yaratıcılığını zekâsından alır, bazılarının da sözel zekâsı yüksek olur. Peki, siz hangi gruptasınız? Kişilik testiyle bu sorunun cevabını hazırladık.

Resimde bir illüzyon var ve bu illüzyonda bir kelime saklı. Bu kelimeyi bulabildiniz mi? Bu test aynı zamanda kararlarınızı şekillendirmede size yardımcı olabilir. Bu testi geçmek daha bilinçli ve dengeli bir birey olma yolunda ilk adımınız olabilir.

Resimdeki yazıyı okuyabildiniz mi?

Peki, zekânızla ilgili detayları öğrenmeye hazır mısınız?

Bulamadım

Analitik sizin sevmediğiniz bir şey. Siz yorumlamayı ve iletişimi seviyorsunuz. Bir yerde bir hata varsa sizin onu görmemeniz imkânsız gibi bir şey. Hızlı düşünmeye biraz ara verin. Sayısaldan nefret ediyorsunuz. Sizin sözel zekanız çok daha güçlü. Rakamlar size vakit kaybı gibi geliyor.

Buldum

Siz zekanızı harika kullanıyorsunuz. Genelde büyük resimdeki olayları görenlerdenseniz. Olayların detayları, arka planıyla ilgilenmediğiniz gibi gözünüzün gördüğüne inanıyorsunuz. Aceleci yapınız bazen düşünmenizi engelliyor. Fakat düşünerek hareket ettiğinizde çevrenizdekileri kendinize hayran bırakan bir yapınız var. Çevreniz size zekanızdan ötürü saygı duyuyor. (Cevap: Resimde GAME OVER yazıyor.)

Bu resimlere uzunca bakıp göremeyenler var

Siz görebilecek misiniz?

1- Resimde ne görüyorsunuz?

panda

Cevaplar yazının sonunda…

2- Resimdeki çizgiler hareket mi ediyor?

Dikkat: Aşağıdaki bu optik illüzyon gözlerinizi biraz yorabilir, hatta uzun süre bakmak baş ağrısına neden olabilir.


optik illüzyon

3- Bu optik illüzyonda ne görüyorsunuz?

kedi geyik

4- Resimde kaç rakam görüyorsunuz?

resimlere

5- Resimde gizli rakamları bulun:

resimlere

6- Resimde gizli rakamları görebiliyor musunuz?

resimde rakamlar


Cevaplar:

1- Panda görseli

2- Çizgilerin sürekli hareket ettiğini görebilirsiniz. Ancak bu resim tamamen sabit. Sadece bir göz yanılmasından ibaret…

3- Bu optik illüzyonda ise bazı insanlar kedi, bazılarıysa geyik gördüğünü belirtiyor. Ancak doğru bir yanıt yok. Bu tamamen beyninizin ve algınızın nasıl çalıştığıyla ilgili.

4- Resimde 5 rakam görmüş olabilirsiniz ancak 11 rakam görebilenler var.

5 rakam gördüyseniz: Siz genelde büyük resimdeki olayları görenlerdenseniz. Olayların detayları, arka planıyla ilgilenmediğiniz gibi gözünüzün gördüğüne inanıyorsunuz.

11 rakam gördüyseniz: Temkinli, acele karar vermeyen ve risk almayı sevmeyen birisiniz. Analiz gücünüz geliştiği gibi zehir gibi zekaya sahipsiniz. Rakamlarla aranız iyi ve muhtemelen sayısal içeren birçok şeyi seviyorsunuz.

5- Resimde yer alan rakamlar 5-9-7-8


6- Resimde 8-5-3 rakamları var.

Resimde ilk ne gördüğünüz kaygınızın sebebini açıklıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.