Resimde ilk ne gördüğünüz; en başarılı yönlerinizi söylüyor!

resimde ilk

Resimde ilk ne görüyorsunuz? Ayı mı, yoksa bıçak mı? Bazı insanlar resimde bir ayı görürken, bazıları da bıçak görüyor. İlk aklınıza geleni söyleyin ve aşağıdaki yorumları okuyun. Bakalım size uyacak mı?

Optik illüzyon görselleri zaman zaman zihinsel yanılsamalarımıza ışık tutarak kişilik özelliklerimizin derinliklerindeki bazı sırları da ortaya çıkarma potansiyeline sahiptir. Bu tür resimler, sadece bir kişinin düşünsel süreçlerini değil, aynı zamanda duygusal tepkilerini de tetikleyebilir. Bazı resimler, bir bakışta farklı anlamlar taşıyarak kişinin iç dünyasını açığa çıkarabilir. İlk bakışta algıladıklarınıza dayanarak düşünce şekliniz ve tavrınız, bu illüzyon resmi üzerinden ortaya çıkarılabilir.

Optik ilüzyonlar, sadece görsel algıyı kandırmakla kalmayıp aynı zamanda kişiliklerimizin derinliklerindeki bazı sırları ortaya çıkarma potansiyeline sahiptir. Bu tür resimler, sadece bir kişinin düşünsel süreçlerini değil, aynı zamanda duygusal tepkilerini de tetikleyebilir. Farklı anlamlar taşıyan bazı resimler, bir bakışta kişinin iç dünyasını gün yüzüne çıkarabilir.


Resimde ilk olarak ne gördünüz?

resimde ilk

Ayı mı, yoksa bıçak mı? Bıçak, ayının görüntüsüyle mükemmel bir şekilde birleşiyor, çünkü el ve bıçak ağzının tam altında duruyor, bu nedenle ikisini bir arada görme şansınız daha az.

Önce ayı gördüyseniz:

• İlk olarak ayıyı gördüyseniz; bu empati sahibi, ailenize ve yakınlarınıza sadık, aynı zamanda da koruyucu biri olduğunuz anlamına gelir. Sevdiklerinizi tehlikelerden korumak ve bir arada tutmak önceliğinizdir.

• Duygusal farkındalığa sahiptirler. Başkalarının duygularını ve düşüncelerini hissetme becerisine sahip olabilirler. Sabırlı, açık fikirli, iletişim becerileri yüksek kişilerdir. Kendilerini başka birinin yerine koyarak, o kişinin ne hissedebileceğini hayal etme becerisine sahiptirler.

• Başkalarının duygularını anladıklarını göstermek için hissettiklerini açıkça ifade ederler. Bu, başka insanların kendilerini daha iyi anlaşılmış hissetmelerine yardımcı olur ve güçlü bir bağ kurulmasına yol açabilir.

• Yalan duymaktan hoşlanmazlar. Bu konuda oldukça hassas olabilirler. Karşılarındaki kişinin yalan söylediğini bir bakışta anlayabilme yeteneğine sahiptirler. Negatif görüntülerden kolayca etkilenebilirler.

• Bu kişilerde içekapanıklık ve dışadönüklük, her ikisi de aynı anda mevcut olabilir. Ama yine de en dışadönüğü bile kalabalıkta kolaylıkla bunalır. Hayvanlarla aralarında özel bir bağ vardır.

• Kendileri dışında kimse olamazlar. Kim olduklarını bilirler ve ileride olacakları kişiyi şimdiden kucaklarlar. İyi birer dinleyicidirler. Duygusal zekaları oldukça yüksektir. Narsisizmden ciddi olarak nefret ederler.


Önce bıçak gördüyseniz: 

• İlk olarak ayıyı değil de bıçağı gördüyseniz, bu sizin tutkulu ve ilham verici biri olabileceğiz anlamına geliyor. Bu tür insanlar her şeyi kendi yöntemleriyle yapmak isterler. Bunun için zaman zaman saldırgan bir tavır da benimseyebilirler.

• Resmin tamamını görmenin ne demek olduğunu bilirler! Hedefe ulaşmak için istemenin yeterli olmadığını da iyi bilirler. Bu kişiler istemekle yetinmeyip istedikleri şey için harekete geçmenin, ona ulaşabilmek için emek vermenin hakkını vermeyi de bilirler.

• İyi birer gözlemcidirler. Bir durum karşısındaki tüm detayları hızlıca fark eder ve analiz eder. Onlar için zaman kıymetlidir. Biri için kötü düşünerek, dedikodu yaparak vakitlerini harcamazlar. Yüksek mizah zekâları vardır. Bir ortamda fıkra anlatarak insanları güldürmezler. Herkesin anlayamayacağı ince zeka esprisi yaparlar.

• Geçmişten ders almayı çok iyi bilirler. Hayatlarında keşke diye bir kelime yoktur. Yaşadıkları her olaydan ders çıkarma eğilimindedirler. Cesur davranır, cüretkar kararlar alırlar! Risk almaktan çekinmezler. Hedeflerine ulaşabilmek için tereddüt bile etmeden tehlikeli yollara girebilirler.

• Her şeyi dinlemeye açık değillerdir. Kaliteli fikirleri dinlerler ve dinlemeyi bilirler. Dinlediklerinden sadece paylarında düşeni alırlar yani filtrelemeyi bilirler. Zaman zaman endişelerini kontrol etmekte zorluk çekerler. Çünkü olayları bütünüyle görürler ve her ihtimali düşünürler.

• Kararlarına sahip çıkarlar. Her zaman bir amaçları vardır! Zamanın ne kadar değerli olduğunu bilme, bu başarılı kişiliklerin özellikleri arasında var. Onlar hiçbir zaman öylesine yaşamaz, her adımlarını bir amaca ulaşabilmek için atarlar. Mantıklı kararlar almayı bilen ve hiçbir zaman başıboş hareket etmeyen bu insanlar kendilerine sürekli yeni hedefler belirlerler.

• IQ seviyeleri yüksektir. Bağımlı olma eğilimleri yüksektir. Soruna değil çözüme odaklanırlar. Zorluklar karşısında ah vah etmek, dizlerini dövmek yerine o durumdan nasıl kurtulabileceklerini düşünürler. Bu kişiler olumsuz düşüncelerin kişiye zarardan başka hiçbir şey katmadığını bilirler.


Siz ne düşünüyorsunuz? Çıkan sonuç sizin kişiliğinizi yansıtıyor mu? Yoksa “Hiç alakası yok” mu diyorsunuz? Lütfen yorumlarda yazarak görüşlerinizi paylaşın.

Black Friday: İndirim ne kadar büyükse, o kadar dikkatli olmalısınız!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.