Filistin soykırımı ve dünyanın hâl(l)i

Filistin soykırımı

Filistin’de yaşananlara ne yürek dayanır ne de anlatmaya kelimeler yeter. Bir insanlık dramı yaşanıyor. Dünyanın adaletsizliğinin savunucusu ABD vahşetinden vazgeçmediği sürece de, bu dram bitmeyecek.

Galibin dediği olur

Tarihin ne yazacağı, vahşi ormanda galip gelecek olan hayvanlara bağlı. Ne demişti Arap, atasözünde: ‘Elhükmü li-men ğalebe.’ Yani ‘Galibin dediği olur.’ ABD, dünyadaki hükmünü kaybetmediği sürece, ABD ve çetebaşı arkadaşlarının herhangi bir şekilde zalim olarak yaftalanmaları çok zor.


Sonuç itibarıyla, İsrail’e her sene (Ortadoğu’da ileri karakol olması için) doğrudan para veren yine ABD. Yine ABD ve İsrail, Filistin meselesinde iki ülkeli çözümü kabul etmeyen iki ülke. Hem de yıllardan beri. ABD’nin ‘controlled conflict’ (kontrollü karışıklık) stratejisi adı altında bölgeleri karıştırmasından artık bezdik.

Filistin soykırımı

Aylardan beri, Filistin’de tam anlamıyla bir katliam yaşanıyor. İnsanoğlu artık krizden krize koşuyor. Kimi uluslararası haber kanalları, Gazze’de yaşananlar için ‘soykırım’ kavramını kullanmakta hiç tereddüt etmiyor.

Bu noktada şunu söylemekte fayda var: En güçlünün koruması altında, yapılan savaş suçlarından dolayı cezalandırılmak o kadar kolay değil. Unutmayalım ki, 2. Dünya Savaşı’nda soykırım sebebi ile büyük bedel ödeyen Almanya 1933’ten 1945’e kadar etnik kökenlerinden dolayı insanları katletmeye devam etti. Eğer savaşın galibi olsaydı, muhtemelen dünyanın gözünde zalim gözükmeyecekti.

Güçlünün hukuku

Eğer devran dönüp dünya düzeni değişirse, İsrail’in yapılan katliamlardan dolayı hüküm giyme ihtimalini görüyorum. Aksi takdirde, ABD’nin emrindeki silah arkadaşları Ortadoğu’da insan haklarını, insanları hiçe sayarak siyasetlerini ve gerektiğinde saldırganlıklarını sürdürmeye devam edecekler.


Yemen’deki Husiler

ABD ve saz arkadaşı ‘Büyük’ Britanya Yemen’e saldırdılar. Amaç Husi’lere zarar vermek. Sebep: Husiler Kızıldeniz ticaret yoluna taş koyuyorlar. Hangi sebeple? İsrail Gazze’de katliama devam ettiği için.

Güçlünün zulmü makbul, zayıfın iradesi terör. Medya da zaten Nato’nun emrinde bir emir eri gibi içi pek dolmayan beyinleri kirli bilgilerle yıkıyor.

Olmasından çekindiklerim

Yemen’e saldırılardan dolayı, İran iyiden iyiye bileniyor. Bir gün İsrail’e atom bombası atabilir İran. Sonra ne mi olur? İran da bir atom bombası yer. Peki İran yerse ne olur? Rusya ne yapıp eder, hem Polonya’ya hem de Almanya’ya o nükleer bombaları atar.

Yani anlayacağınız: Bizi çok karanlık günler bekliyor. Geleneksel savaşları unutabiliriz. Oppenheimer filmi perdeye boşuna çıkarılmadı. Filmin verdiği mesaj: ‘Atom bombası atmak insancıl bir şeydir.’


Son söz: Atom bombası, sadece atomu parçalamaz.

At Avr(At) / Demokr(At) Hayvan(At)