Kuzey Ormanları 3

‘Bir orman eko-sistemi başka bir bölgede insan eliyle, yapay biçimde yaratılamaz.’

‘Kuzey Ormanları’ başlığının ve yanına ‘3’ rakamını neden eklediğimi merak edeceksiniz. Hemen açıklamama izin verin. İsmi ile yeteri kadar problem olan ve tartışmalara yol açan Yavuz Sultan Selim Köprüsü yani nam-ı değer 3.Köprü temel atma töreni başlamadan, yeri ve hatalarıyla gündeme oturdu. Suni gündem, gerçek gündem demeden adamlar alttan alttan projesi 10 küsür yıldır hazır olan bu inşaatı başlattılar. Şimdi bu köprü inşaatının çevreye verdiği zararın insan hayatına olumlu etkisini tartışalım.


Tezatlığın farkındayım,doğa insan ilişkisi hep böyle tezat değil midir?

1- Kuzey Ormanları İstanbul’un son ormanlık bölgeleri ; Sarıyer’e ulaşım 10 dakika olacak,tır ve otobüsler diğer köprüleri kullanamayacak.
2- Kuzey Ormanları sakinleri bir çok canlı yuvalarından olacak; Garipçe’de kahvaltı keyfi 10 dakika uzaklıkta olacak.
3- Kuzey Ormanlarından bize ulaşan oksijen miktarı kentte yaşam kalitesini arttırıyor; Belgrad Ormanları var, mangalı orada da yakarız.
4- Kuzey Ormanlarından kesilen ağaçları çevre düzenleme adı altında bir çok yere kazandırdık; anne sütü yerine inek sütü ve irmik.

Gözlerimiz böyle boyanmaya çalışılıyor. Doğa tahribi, yaşam alanı açmak için ranta kazandırılırken sözde sunulan rahatlık, menfaat yapılanı güzelleme yoluyla temize çıkarıyor. Düşünün; insan hayatının bu kadar basite alındığı, doğanın bu kadar abuk bir şekilde tahrip edildiği bir kenti düşünün. Bu adeta büyük bir oyun, rant. Hangi mantığa sığar hangi kapital düzene uyar, bu bize yeter, bu trafiği rahatlatır, başka köprü olmayacak vs. gibi yalandan sözler?
En son bu sözü ilk dövme yaptırdığım gün anneme vermiştim. Ben bununla yetinirim, başka dövme olmayacak, renkli dövme asla, sınavı kazanacağım. O zaman çocuk diyebileceğim yaştaydım. Ama dövmelerimin sonu gelmedi…

[quote]Şimdi size soruyorum sevgili İstanbullular; sizin çocukluğunuz daha ne kadar devam edecek ve daha kaç siyasetçi çevre rantıyla sizi kandırabilecek?[/quote]


‘Bir orman eko-sistemi başka bir bölgede insan eliyle, yapay biçimde yaratılamaz’
Alışık olduğumuz bir hitapla bitireyim sözü, Ormanlarımızı yedirmeyiz!