İki resim arasındaki 7 farkı bulanlar 120 üzeri IQ’ya sahip

Farkı bul oyunu: Yan yana çok benzer iki resim arasındaki 7 farkı 19 saniye içinde tespit edebilecek misiniz?

iki resim farkı

Farkı bul oyunu, kullanıcının benzer görünen iki resim arasındaki farkları belirlemesini gerektirir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin keyif alabileceği popüler bir aktivitedir.

Bu etkinliğin temel önermesi, iki benzer görüntünün yan yana yerleştirilmesi ve katılımcının iki görüntü arasındaki tüm farklılıkları tanımlaması gerektiğidir. Bu zorluğu tamamlamak için katılımcının görüntüye odaklanması ve aralarındaki farkları belirlemesi gerekir.


Eğlence unsurunun yanı sıra, deneyen kişinin mantıksal ve analitik becerilerini geliştirmeye yardımcı olacaktır. Gözlem becerilerini test etmek için tek başına yapılabileceği gibi, arkadaş ve aile ile de uygulanabilir. Gruplar halinde denemek, grupta kimin en hızlı olduğunu hızlı bir şekilde belirlemenize olanak tanır. Başlayalım.

Daha yakından bakın: İki resim arasındaki 7 farkı bulun

Yukarıda paylaşılan görsel, kullanıcıları birbirine benzeyen iki resim arasındaki 7 farkı 19 saniyede bulmaya zorluyor. Bu, gözlem becerilerinizi geliştirmek için kaliteli zaman geçirmenin harika bir yoludur.

İşte resimlerin alt alta daha yakından görünümü:

resim farkı

Resim, bir çocuğun tembellik yaptığı, tablet ile video izlediği ve odanın tamamen dağıldığı bir oda sahnesini tasvir ediyor. Resme dikkatlice bakın ve iki görüntüyü neyin farklı kıldığını bulmaya çalışın. İki resim arasında 7 fark var ve bunları bulmak için 19 saniyeniz var.


Farkların tamamını bulabildiniz mi?

İki resim arasındaki farkları bulmanın anahtarı, resimleri dikkatlice izlemek ve dikkatinizi çeken farklılıkları not etmektir. Farklılıklardan bazılarını fark etmek kolay olsa da, diğerleri biraz zorlayıcı olabilir.

Şimdiye kadar kaç fark gördünüz? Acele et, zaman geçiyor. Çok yakında zaman sona erecek. Verilen süre içinde tüm farklılıkları göremeseniz bile cesaretiniz kırılmasın. Çözümü sonunda sağlayacağız. İyi gözlem becerisine sahip bireyler, ayrılan süre içerisinde farklılıkların hepsini olmasa da büyük bir kısmını tespit edebilir.


Bunlar da popüler:


Cevap:

Bu aktivite, beyninizi meşgul ederek mantıksal ve analitik düşünmeyi teşvik edecek bir beyin egzersizi görevi görür. Katılımcılar, bu aktiviteyi gerçekleştirmekten faydalı sonuçlar vermeyeceğinden, önce çözümleri kontrol etme dürtüsüne direnmelidir.


Tüm farklılıkları tespit ettiniz mi? Süre doldu. Kaçınız tüm farklılıkları fark edebildiniz? Tüm farklılıkların ne olduğunu merak ediyor musun? O zaman, aşağıdaki çözüme göz atın.

cevaplar

En sevdiğiniz renk kişiliğinizi ortaya çıkarıyor! || Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagram


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.